Gå til innhold

Tatung 32" til 5000.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
MCGI er dyrere?

Litt Tatung 32"-historie til glede for nye lesere:

 

I fjor vår var MCHK billigmodellen som startet denne tråden, 5000 kr og fallende etterhvert som nettbutikkene konkurrerte om å selge den billigst. MCGI var en dyrere modell med bedre tilkoblingsmuligheter og et design som antagelig var ment å være mer elegant, som ikke ble importert eller markedsført særlig aktivt, fordi en var for dyr. Men da MCHK ble utsolgt i fjor sommer, og de ikke ventet å få inn avløseren MCAK før i oktober, tok de inn MCGI og solgte den til MCHK-pris.

 

MCHK og MCGI er begge utgåtte modeller. Dersom man finner dem i dag, enten som rester i en eller annen butikk, eller på bruktmarkedet, bør man få dem billig. Nå er det MCAK som er kurant vare. Det finnes også en annen relativt ny 32" som sannsynligvis er dyrere, og foreløpig ikke markedsført i Norge, MCFJ, http://www.tatung.eu/Page.aspx?pid=88 .

Lenke til kommentar

bestilte en mcak her om dagen..

 

begynt å angre litt etter hva jeg leser her nå.. skal i hovedsak brukes til pc.

 

men selv om den ikke støtter 1:1 pixelmapping via hdmi, så støtter den vel bestemte oppløsninger slik at det er mulig å få et bra restultat? eller er den tankegangen helt på jordet?

Lenke til kommentar

Kan ikke si jeg er enig, men å kjøpe et dårligere produkt fordi det beste er utgått, selv om det beste er billigere, er helt på tryne.

 

Softshake: Pixelmapping står godt forklart her og her. Kort sagt vil du få problemer med oppløsning og uklart bilde, men anbefaler deg å i hvert fall skumlese linkene, og se på eksemplene.

Til filmbruk er det ikke så farlig, men du kan få problemer med å lese tekst osv. Folk her har til og med sagt at det er bedre å bruke VGA (antar den har pixelmapping over VGA), og om du noen gang har sammenlignet VGA og DVI/HDMI så vet du at det ikke lover bra.

Endret av Innos
Lenke til kommentar

Da blir valget MCGI, takk for all hjelp :)

 

Edit: Bare et siste spørsmål helt på slutten. " Pixelsvartid 10 ms" Vil det si at responstiden er 10 ms, og ikke 8 ms, som det står her?:

V32MCGI

32" LCD TV HD 720P, HDMI,8MS,1000:1 DVI-D m/HDCP - WXGA 1360X768 1:1 pixelmapping PC, PS3 Blu-ray DVD(720P)

Tatung V32MCGI - 31.5" LCD-TV - widescreen - 720p - HD ready

Endret av Oook
Lenke til kommentar

Eg har ein MCGI 32" og så har eg skaffet meg ein PS3. Eg har koblet den via HDMI kabelen, men eg har problemer med lyden. Eg får lyd gjennom MCGI'en, men når eg skal videresende lyden til DVD suround pioner spiller med phono plugger så vil det ikkje bli lyd i suroundanlegget. Er det nokon som har tips på kva eg kan gjøre for å få lyd? Eg har bestilt Optisk digital lyd kabel, men det hadde vore kjekt å veta om det er andre muligheiter også?

Lenke til kommentar
Jeg blir nok å gå for MCGI'en. Det vil ikke være noe problem om noe skulle gå galt med den? med tanke på at det er en utgått model.

Dersom du får tak i en utgått modell som nytt (ubrukt) har du rimeligvis samme reklamasjonsmuligheter etter kjøpsloven som om du kjøper et annet nytt produkt. Men etter at et produkt er gått ut av produksjon og ikke lenger finnes på lager, vil det rimeligvis ikke være lett å skaffe deg en ny identisk TV om det er problemer. Da vil alternativene være reparasjon, heve kjøpet, eller at du får tilbud om en annen TV, som en her på forumet svjh fikk før jul: Etter å først hatt en MCGI på reparasjon, og fått en ny MCGI som det også var feil på, fikk han vel tilbud om en MCAK.

 

Hvis du får tak i en MCGI, så er det interessant å høre om hvem som klarer å levere den. Selv om prisguidene oppga at den fantes i et fåtall nettbutikker i november da jeg kjøpte min MCAK, var det ingen som hadde verken MCGI eller kunne oppgi noen leveringsdato på den tida. Den var kort og godt utsolgt.

Lenke til kommentar

OK, da har kanskje noen funnet et parti med MCGI som ikke var på markedet en måned før jul. Eller, er det mulig at den fortsatt produseres, og at jeg har misforstått at den er gått ut av produksjon?

 

Uansett, tipset til de som veldig gjerne vil ha en MCGI: Bestill den hos Best-Buy til den gode prisen de har, mens de har den. Både TV-en og prisen. :)

Lenke til kommentar

Noen som kan si meg hvilken type DVI-kabel jeg kan bruke til min MCGI?

Finner ikke helt ut av det, finnes så mange forskjellige.

Tror kanskje det er DVI-D DualLink men den er ikke heeelt lik.

 

Er det mulig å bruke singlelink på en duallink-kontakt? Hva er egentlig forskjellen på de to?

Lenke til kommentar

Pixelmappingen på MCGI'n er over DVI ja?

Har ikke planlagt å koble den til via VGA.

 

Har lest en del på AVforum, og der har mange hatt problemer med oppkobling av MCHK til pc. Om da MCGI og MCHK i prinsippet er samme tv, høres ikke det så lovende ut.

Endret av Oook
Lenke til kommentar

Hvordan bruker jeg egne høytalere istedenfor høytalerene som henger på v32mcgi?

 

Har koblet til ps3en med hdmi-kabel og koblet audio out til høytalerene, men det kommer ikke lyd fra dem.

 

 

En ting til.

 

Når jeg setter på f.eks spillet uncharted så setter oppløsningen seg til 1280x720 60p.

Er det den beste instillingen? Er det samme som 720p?

Endret av Showbox
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...