Gå til innhold

Når blir melken sur?


Ksungam

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Det står en uåpnet 1,5 liter tine lettmelk i skapet, det står 19.1 på den, altså dagens dato. Vil det si at den gikk ut i dag, eller er den fin inntil i morgen? Jeg vil ikke drikke den med mindre det er 100% sikkert at den er normal!

 

Edit: Spise, ikke drikke den. *grøss*

Endret av ZiroN
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Avhengig av hvordan den er beahndlet før den havnet i (kjøleskapet) temperatur i kjøleskapet og en del ytre forhold kan den fortsatt være helt ok mange dager fortsatt.

Det er ikke slik at melken blir sur på en bestem dato og klokkeslett.

Skrevet

Har melken stått varmt var den sur for ei uke siden, står den i kjøleskapet som holder +1 grader holder den i ukevis over datostempling.

Hadde ett slik kjøleskap når jeg var alene og hadde da melk i kjøleskapet i over 2 uker grunnet reising.

Var like bra da jeg kom hjem.

Skrevet
Har melken stått varmt var den sur for ei uke siden, står den i kjøleskapet som holder +1 grader holder den i ukevis over datostempling.

Hadde ett slik kjøleskap når jeg var alene og hadde da melk i kjøleskapet i over 2 uker grunnet reising.

Var like bra da jeg kom hjem.

7756748[/snapback]

 

Hadde ikke tort å teste den melka :!:

Skrevet (endret)

Melka smakte normalt og jeg fikk ingen unormale reaksjoner etterpå.

Det er jo ikke værre en å åpne pakken og lukte.

Lukter det jævlig og melka nekter å komme ut av pakken så kaster man den.

Er den kald og lukter nornmalt så heller man i ett glass.

Er det ingen klumper der så smakes det.

Fryser du ned melka varer den i månesvis.

Endret av perpyro
Skrevet
Melka smakte normalt og jeg fikk ingen unormale reaksjoner etterpå.

Det er jo ikke værre en å åpne pakken og lukte.

Lukter det jævlig og melka nekter å komme ut av pakken så kaster man den.

Er den kald og lukter nornmalt så heller man i ett glass.

Er det ingen klumper der så smakes det.

Fryser du ned melka varer den i månesvis.

7758310[/snapback]

 

off, hadde aldri klart å smakt på så gammel melk. Tror det er en psykisk grunn til det, siden du ser på datostemplinga og innbiller deg at melka er fæl, noe den nødvendigvis ikke trenger å være. Selv drikker jeg opp melka lenge før den går ut på dato, drikker mer melk enn en kalv jeg. :D 1,5liter om dagen iallefall.

Skrevet (endret)
off, hadde aldri klart å smakt på så gammel melk. Tror det er en psykisk grunn til det, siden du ser på datostemplinga og innbiller deg at melka er fæl, noe den nødvendigvis ikke trenger å være. Selv drikker jeg opp melka lenge før den går ut på dato, drikker mer melk enn en kalv jeg. :D 1,5liter om dagen iallefall.

7758339[/snapback]

 

Så to dager gammel melk som har ligget i varmen med utløpsdato om ei uke men som samtidig sitter fast i kartongen er greit å skjære ut og spise med kniv og gaffel?

Endret av perpyro
Skrevet
Så to dager gammel melk som har ligget i varmen med utløpsdato om ei uke men som samtidig sitter fast i kartongen er greit å skjære ut og spise med kniv og gaffel?

7758389[/snapback]

 

selvfølgelig ikke, men så har jeg jo ikke påstått det heller. Men siden den ikke har gått ut på dato enda er det en større grunn til å tro at melka er ok. Men det finnes så klart unntak ved at den ligger ute i varmen som du påpeker, men jeg har alltid min i kjøleskapet.

Skrevet

Den er sikkert helt grei, men for meg går melken ut på samme dato som det står på utløpsdatoen, eventuelt dagen før visst den har stått åpent lenge, brent meg en gang for mye :p

  • 1 måned senere...
Skrevet
Selv drikker jeg opp melka lenge før den går ut på dato, drikker mer melk enn en kalv jeg. :D 1,5liter om dagen iallefall.

7758339[/snapback]

 

En nyfødt kalv drikker 5-6 liter melk i døgnet, så du har nok endel å ta igjen der! :p

Skrevet

Datostemplingen betyr best før, ikke ødelagt etter. En uåpnet melk som har stått i kjøleskapet er helt fin både 3 og 4 dager etter stemplingen, som regel. :)

Skrevet

Melk holder garantert til dato, om man behandler den etter forskriftene. Den er nesten alltid god noen dager etter utløpt dato. Men det har mye å si hvordan man oppbevarer den.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...