Gå til innhold

KRITISK: Trenger hjelp! Laptop prøver å ta kvelden


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har et stort problem her. Og trenger hjelp. Laptopen min er i ferd med å ta kvelden, hvis den ikke har gjort det da. En Fujitsu Siemens. Det som først skjedde var;

 

En kamerat av meg, dette skjedde på skolen, skulle være morsom og lukke lokket på PCen mens jeg holder på med den, men den idioten brukte noe inni gampen med kraft og hele driten smeller igjen. Det gikk heldigvis bra, trodde jeg. Når jeg starter Opera og Skriveprogrammet samtidig ble det en blåskjerm med en melding jeg tror sto noe med "Fysisk minne etteellerannet".

 

Startet den opp igjen, og den krasja med en gang jeg åpnet mer en 3 programmer samtidig. Så jeg tenkte jeg kunne bare avslutte alt jeg ikke trengte og for sikkerhetsskyld overføre alt av viktige filer til ekstern harddisken. Mens han driver å overfører Mine Dokumenter kommer det 200 error meldinger opp og så blåmeldingen og så restart. Og denne gangen nekter den å gå lengre enn bootscreen -> blåskjerm restart. Etter det får jeg valg om jeg vil starte i Sikkermodus, med sist fungerende innstilling osv.

 

Ingen av de funker, Sikkermodus starter, så står bare DOS markøren å blinker oppe i venstre hjørne og ingenting mer skjer.

 

Så tenker jeg kanskje Windows har krasjet og jeg kan "Reparere" det ved å sette inn Windows CD'en og velg "Reparer". Men da får jeg beskjed om at jeg ikke har noe harddisk! Så jeg måtte jo sjekke om slaget som ble tilført har klart å slått løs harddisken, men den satt pent fast inni der som alltid.

 

Er det noen her som kan hjelpe meg her? Vet jeg kan formatere, men da mister jeg 2 års skolearbeid og 2 års arbeid med webutvikling etc.

Hvis noen har lyst til å veilede meg gjennom MSN så send meg en PM, og vennligst si ifra hvis dere trenger mer informasjon.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan hende slaget kanskje har løsnet på harddisken eller en minnebrikke så den har dårlig kontakt? Kan også være mulig harddisken har tatt kvelden eller fått endel sektorskader.

 

Ta opp lukene under og sjekk at alt sitter der det skal men i verste fall kan det være at noen loddinger på hovedkortet har tatt kvelden.

Lenke til kommentar
RAM-brikken sitter godt fast, Harddisken dytta jeg godt inn så den sitter, hvis hovedkortet er blitt skadet kan den kjøre bootscreenen da? Hvis den har fått sektorskader er det mulig å hente noe av det som ligger på den?

7742984[/snapback]

 

Har du en bedre venn som har en bortimot lik laptop? Da kunne du jo prøve å enten montere din disk i hans laptop og se hva som skjer...

 

Ellers kan du koste på deg et par hundringser og kjøpe deg et ekstern 2.5" kabinett med USB og hekte den på en eller annen PC.

 

Hvor mye minne har du i laptop'en din? Eller for å si det sånn, har du mer enn en brikke (kan nemlig sitte en under tastaturet også, i tillegg til den ekstra du har i bunnen)? Da kan du jo forsøke å ta ut den ene og se om maskinen fungerer bedre. Etterpå den andre. Altså for å finne ut om en av RAM-brikkene har tatt kvelden.

 

Lykke til!

Endret av Digilars
Lenke til kommentar
Har en 512mb brikke under PCn. Eller jeg er ganske sikker på at det er én brikke på 512mb. Den under tastaturet? Hvordan får jeg den frem? Og, er det nøye hvilken type PC jeg pakker harddisken i? Om Fujitsu Siemens har samme type som Acer, Packard Bell, Dell osv..?

7743182[/snapback]

 

Hvis du er sikker på at du har kun 512MB RAM og den brikken som står under er på 512MB så er jo saken grei. Er du ikke sikker på om du har mer, så kan du jo ta ut den som står under og starte PC'en. Da vil du forhåpentligvis merke om du har mer RAM. Ellers er det ikke alle bærbare som har utbyttbart 'systemminne'. Min HP hadde det, en 256MB under PC'en, en annen under tastaturet.

 

Disken passer i de fleste nyere bærbare, men det kan sikkert bli driverproblemer når du starter opp. Alikevel burde du kunne få et svar på om disken har tatt kvelden eller ei.

 

Men dette er jo bare to-tre av flere mulige feilkilder. Hovedkortet ble nevnt, selvfølgelig mulig at det har fått seg en karamell. Kan også være andre komponenter som har 'løsnet'.

Lenke til kommentar
En kamerat av meg, dette skjedde på skolen, skulle være morsom og lukke lokket på PCen mens jeg holder på med den, men den idioten brukte noe inni gampen med kraft og hele driten smeller igjen.

7742814[/snapback]

Jeg regner det som sannsynlig at harddsiken har fått et slag mens den var igang. Dette ut fra din beskrivelse. En harddisk som er i bruk tåler svært lite.

 

Du sier at du mister 2 årsverk med arbeid. Har du ikke backup?

Lenke til kommentar

Vel, så er jeg typen som tenker på hva jeg skulle ha gjort etter det er gjort.

 

Jeg fant ut at den RAM-brikken jeg har sett på er på 256MB, og jeg har 512, det er jeg 98% sikker på. Hvor skal jeg grave for å finne den andre? :ermm:

 

(Blitt sagt det er under tastaturet men tviler på at jeg skal grave ut bokstavene)

Endret av AdrianKris
Lenke til kommentar

Har du prøvd å starte PC'en uten den ene brikken? Teller den opp til 256 MB da?

Hvilken Fujitsu Siemens har du?

Har du lest i bruksanvisningen om RAM-bytte?

 

Du skal selvfølgelig ikke grave ut tastene. Hvis du ikke har bruksanvisningen så kan du besøke www.fujitsu-siemens.no og laste ned derfra.

 

Det er jo ikke sikkert at det er et RAM-problem. Som andre er inne på her så kan disken ha fått seg en smell. Derfor er tipset om å prøve disken på en annen laptop eller i et kabinett ikke så dumt. Da får du avklart det.

Lenke til kommentar

Her er et kjempetips:

Ikke start maskinen flere ganger. Fryktelig mye tyder på at du har en fysisk skade på disken din, trolig et leserhode eller liknende som ligger nedtil platen og riper opp disken din. Fatters jobb pc var her et par ukers tid, noe som kostet i underkant av 32.000 kr.

 

Det som kjennetegner at noe ligger nedtil disken din er at du får problemer med access overfor et utvalg av filene dine, og at problemet brer seg til å gjelde flere og flere filer etterhvert som disken går. Så i første omgang: All kjøring av disken er høyrisikosport om du frykter det er den det er noe fysisk galt med. Fatters pc startet windows ved første oppstart, ved neste oppstart manglet den en fil for å starte, 3. gang enda en fil osv. Til slutt gav den bare opp. Min far ante ikke hva han dreiv med, så han startet den gang på gang på gang, desverre. Om du vil redde den: Ikke start! Om det ikke er viktig, og at du har en mistanke om at det er noe annet som skaper problemet og du føler deg trygg på at du kan ta risken skal ikke jeg stoppe deg.

 

IBAS på Kongsvinger kan hjelpe, send idioten som ikke har vett til å behandle ømfintlig elektronisk utstyr med varsomhet regninga.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...