Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Problemet med robottrading er vel i hovedsak at de leser kurser og handler etter endringer i kursen raskere enn vanlige tradere reagerer. Robotene driter en lang marsj i børsmeldinger og whatnot.

 

Dette kan vel bidra til å "lure" investorene.

 

Mange artikler på Hegnar er vel av den kortere typen. Utenom når de går inn for helslakt av selskaper Hegnar selv er imot.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fytti grisen som Funcom går - ganske happy jeg kjøpte meg inn i går ja.

Er det kanskje fordi de nettopp har lansert det nye spillet "The Secret World"?

 

The Secret World har launch i april 2012, så det er neppe grunnen. Tipper det er hype grunnet medieomtalen de nylig har fått.

 

Edit: leif

Og mer hypring blir det av den aksjen fremover, satser på at det blir like mye hypring som ved forrige release. (Så får aksjene jeg kjøpte for noen månder siden vokst seg litt større)
Lenke til kommentar

Sovehest: Det finnes mange typer roboter/algoritmer osv.. det finnes også de som handler på nyheter/børsmeldinger. For meg er det samme om en robot tar gevinsten på en nyhet eller en trader. Om roboten er først... synd for traderen da :p At en robot er raskere er et ikke argument i mitt hode.

 

Et av de eneste argumentet jeg kan se mot roboter er om de legger inn ordrer som er ment for å manupulere prisen. Ulovlige handler.

 

Å legge inn ordrer for å trigge stopp loss osv er ikke noe nytt slikt har man holdt på siden før roboter kom. Alle oppegående mennesker med litt volum forståelse gjør det samme når de handler og er forsiktige rundt "tekniske" punkt eller psykologiske punkt på grafen og i markedet (teknisk anaylse).

 

Så lenge det er så pass mye skjult likviditet og ordrer så er det smart å legge inn mindre ordrer for å sjekke volum.. det fleste proff bruker i dag algoritmer som gjør dette automatisk.. som VWAP, Participate, TWAP osv..

Lenke til kommentar

 

Enig med hele ditt siste innlegg.

Om jeg ikke tar feil har sony presset ut mye med å flytte mange fabrikker til lavkostland allerede. Mens Seadrill og andre rig/olje/oljeservice har stort potensiale hvis de får tak i billigere og kvalifisert arbeidskraft. Eks. Oljesektroen er jo lønnsledende i Norge.

 

Jeg tror ikke at de vil få tak i mye billig arbeidskraft på en måte som bedrer profittmarginene. Får de tilgang på mye billig arbeidskraft må det være etter at boomen er over, ved at veldig mange ble lokket til til en slik utdanning mens oljeprisene var høye. Som med IT: Høye lønninger og bra aksjemarked før 2000, dårlig etter. Omtrent som aksjekursen til SLB mellom 1980-1990 vil det bli den dagen lønnsgapet mellom tank og rigg jevner seg ut tenker jeg. http://finance.yahoo.com/echarts?s=SLB+Interactive#chart1:symbol=slb;range=my;indicator=volume;charttype=line;crosshair=cross;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

Endret av festen
Lenke til kommentar

Veldig interessant video: http://www.youtube.com/watch?v=MCA0SHwowgs

 

Den er gammel, men jeg tror den er veldig aktuell likevel. Spesielt er det fra 1 minutt og 46 sekunder og utover.

 

Også denne (min lenke) gjelder også i høyeste grad nå selv om den er 1 år gammel og han manageren såvidt jeg vet har sluttet. http://www.peterwarren.no/2011/11/bill-miller/

Min lenke

Endret av festen
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...