Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Solgte småbjørner i dag med bra fortjeneste.

 

Kjøpte litt:

Algetta

EMGS

DNO

KOG

Seadrill

Subsea 7

og Yara.

 

Var nok for kjapp på labben der ser det ut som. OSE stuper grunnet rykter sies det.

 

Veldig så nervøst markedet er for tiden.

Endret av reor
Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Er du langsiktig, så skal det gå bra. Det forutsetter selvfølgelig at selskapene unngår konkurser.

 

I morgen får vi enda et kraftig fall på Oslo Børs. Jeg tror likevel at det bedrer seg litt ut på dagen.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Gull stinker, helt klart. Som olje i juli 2008. Den gangen var råvarer på høyden i mars, mens olje fortsatte helt frem til juli, nå var råvarer høyt i slutten av april og gull har fortsatt som en boble helt frem til nå. I forhold til olje den gangen i forhold til råvarer så er det et par uker igjen maksimalt. Jeg tror gull er en enveis billett oppover, til det er et bear-marked, jeg tror ikke gull vil gå fra den parabolske bevegelsen som er nå, over i en korreksjon og så tilbake til et bull-marked. Når det er 20 % ned tror jeg bull-markedet er slutt.

 

Jeg poster denne sammenligningen igjen.

 

http://finance.yahoo.com/echarts?s=BAC+Interactive#chart3:symbol=bac;range=5y;compare=uso+gld;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

 

Sett på 5 år, dette er akkurat som juli 2008, bare skift ut olje med gull. Det som er interessant er at det amerikanske large-cap aksjer bar preg av et kraftig bull-marked i perioden mellom juli 2008- lehman, og om det er tilsvarende om gull går ned nå, burde det kunne gå ganske raskt oppover med dollaren og de amerikanske børsene samtidig, samtidig som oljerelaterte aksjer på oslo børs faller. Jeg tror gull har alt fra 0-18 mnd igjen av bull-markedet, og at toppen vil ligge et sted mellom 1800-5000, avhengig av når den parabolske bevegelsen brenner ut og dør som kan være alt nå.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Intel er en billig aksje, PEG på 0,8, P/E på 9,5 og Forward P/E på 8,2 utbytte på 4,2 % og et 10 års bear-marked for dollaren i bakspeilet. Det samme gjelder Microsoft. Med litt flaks tror jeg den type aksjer lett kan gå 5-10 gangen kursmessig i en valuta som stiger 50 %.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Jeg føler at de store multinasjonale large-cap selskapene (som bare finnes på NYSE) er iferd med å starte et bull-marked. Det er flere av dem som knapt har reagert på de ekstreme bevegelsene i markedet og det må bety at selskapene er billige. Da kan du tjene på både valuta og kursendring. De siste 10 årene er det small-cap og vekstselskap som har gjort det bra. På Oslo Børs er det et totalt fravær av large-cap, Statoil kvalifiserer knapt, dessuten er det for rettet mot råvarer som pleier å gjøre det dårlig når large-cap gjør det bra. Selskap på Oslo Børs er uforutsigbare og drives ikke som maskiner. Microsoft og Intel er bra fordi det er over 10 år siden dot-com og det tar ca. så lang tid etter en stor boble før det kan komme en ny oppgang. I 1972 var det nifty 50, som var aksjer som hovedsaklig har blitt multinasjonale blue-chip aksjer som var populære og i 1982 startet bull-markedet.

 

Jeg tror det er ekstra viktig slik markedet er nå å unngå å kjøpe aksjer som er ned 50 % og mer og i beste fall ta igjen det tapte for så å havne i et bear-marked. Det er bedre å kjøpe aksjer i selskap som knapt er ned i denne korreksjonen og kan heller gå 3-400 % over de neste 5 årene.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Leste på et annet aksjeforum nå hvor en person tok opp en interessant problemstilling. Hva som hadde skjedd hvis meglerhusenes aksjeroboter hadde blitt hacket. De står etterhvert for store deler av den kortsiktige omsetningen på børsen, jeg har sett tall på 75% når det gjelder det amerikanske markedet. Jeg vet ikke hvor godt sikret aksjerobotene er imot hacking, men hackere har jo herjet med en rekke nettsider man skulle tro var godt sikret i den senere tiden, Syrias forsvarsdepartement, the Suns nettsider og Arbeiderpartiets nettside blant annet. Hackere med mye teknisk og litt økonomisk innsikt kunne vel potensielt sett kunne skapt mye markedsturbulens og kaos hvis de skulle fått det for seg.

Lenke til kommentar

Sikkerheten hos nettbanker har vært et problem og jeg tror nok nettmeglere er enda mer utsatt. Disse robotene tror jeg er et mindre problem fordi de trolig ikke er koblet til Internett. Jeg tror ellers at det spøker for en resesjon i utviklende markeder, en bunn i dollaren, en kollaps i det kinesiske boligmarkedet og en devaluering av RMB.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...