Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Jeg sier bare til henne; med en nedgang kommer det alltids en oppgang :) Det må opp en eller annen gang. Spørsmålet er bare hvor lang tid det vil ta.

 

Og nå kan man jo lese at diverse EU-land bidrar med x antall milliarder kroner til Hellas, samt IMF gir 30 milliarder kroner (står det på E24..mens resten av tallene står i euro, hva som er riktig vil jeg ikke spekulere i men..) så da kan det hende ting ordner seg til uka :D

 

edit: oppgang i dag ja! :D

Endret av Joachim Vadseth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det ikke er for mye bry så har jeg noen spørsmål  :)

 

1. Hvis jeg kjøper 100 aksjer i morgen, må jeg vente til å selge de til etter 19.mai for å få utbytte?

 

2.Hvis jeg kjøper 100 aksjer en dag, og så selger de. Så kjøper jeg 200 aksjer neste dag. hva slags utbytte får jeg ?

 

 

Lenke til kommentar

Du trenger kun å eie en aksje i 15min for å ha rett til utbytte. Det som gjelder er å eie aksjen før den handles ex. utbytte. Dagen utbytte blir utbetalt er uvensentlig, det er ikke slik at en får pengene på den dagen uansett, men kanskje noen dager senere.

 

Ellers er det som Euklid sier: utbyttet reflekteres i aksjekursen i teorien. Det vil si at en aksje som koster 130 og har utbytte på 10 kr vil i teorien koste 120kr i det børsen åpner for handel ex. dividend.

Lenke til kommentar

Så hvis jeg selger de før ex.utbytte så er det jo bare win for meg. Kan jeg da swappe pengene mine rundt på børsen til alle som betaler utbytte, og så få utbytte fra alle sammen senere?

 

Høres for godt ut til å være sant, det må være noe jeg mangler her.

 

 

Lenke til kommentar

Nei. Du må eie aksjen i det den går ex. utbytte. Dvs. hvis den går ex. utbytte 26.07 så må du eie aksjen ved børsslutt den 25.07. Det spiller ikke noe rolle hvis du eide den 24.07 eller til kl 15.00 den 25.07.

 

Det du nevner er som du sier for godt til å være sant og er nettopp det.

Lenke til kommentar

Ah! Der fikk dere banka det inn i hodet mitt. Fint !

 

Hmm, da ble aksjesparing enda litt mer interessant

 

Når får man offisielt vite hvor mye utbytte det er pr. aksje? Kun etter ex.datoen ?

 

 

 

 

Fikk noen penger slengt i fjeset fra Atea i dag, men finner ingenting informasjon utenom det som står i loggen på nordnet om utbyttet som var 1,25kr pr. aksje

 

 

Lenke til kommentar

Det står i børsmeldingen for Q4-resultater at de anbefaler et utbytte på 1,25, den kom 3/2. Det kan lønne seg å følge med på dem.

 

Vet i grunnen ikke hvordan du får dem fram med Nordnet, men på Netfonds er det bare å hente fram aksjen og klikke Nyheter.

Endret av Naranek
Lenke til kommentar

Vær klar over at du må være oppført som eier av aksjen ved utbytte-datoen. Du er ikke "eier" i det sekundet du kjøper aksjen, det tar noen dager. Det kan ta alt fra 3-6 dager, det spørs med helligdager osv. Dagen for overdragelse er altså ikke den samme som når du kjøper den!

 

Dette er viktig å vite 1. Ved utbytter. 2. Ved skjermingsfradrag 31.12 hvert år.

 

Emisjoner osv. er det også viktig i forbindelse med, og det kan sikkert finnes andre unntak. Folk som selger aksjene sine den 26.12 f.eks., vil ganske så sannsynlig stå som eier ved årets utgang, slik at de og ikke du får skjermingsfradraget for året. Dette er noe skit, som man burde være klar over. Jeg kjøpte en del aksjer den 27 eller 28 Desember, som mye var grunnet nettopp skjermingsfradraget. Men nei, de stod ikke oppført på selvangivelsen, noe som vakte mye hodebry for meg. Men fant ut av dette med overdragelsesdato til slutt. Trøsten var jo at skjermingsfradraget var så lavt som det var. Hadde vært enda mer kjipt om det var så høyt som ved tidligere år. Om du kjøpte aksjer i dag, vil det kanskje være overdratt til deg innen dividende datoen. Men det er helligdag, helg osv. nå i dagene som kommer - så det er ikke sikkert.

Lenke til kommentar

Hovedregelen er at for skattemessige ting og stemming ved generalforsamling er det oppgjørsdato som teller, mens for utbytte og tegningsretter er det handelsdato. Handelsdato er den dagen man gjør handelen og oppgjørsdato er tre virkedager seinere. Mener imidlertid jeg sett børsmeldinger der det står at aksjene må stå på VPS på en bestemt dato for at man skal få utbytte eller tegningsretter, så det må sjekkes i hvert tilfelle hvis man skal være sikker.

Lenke til kommentar

Hei,

Har et lite spm ang gjennomsnittpris på aksjer:

 

Jeg kjøpte 200 akjser i REC til prisen 70,- kr per aksje, vis jeg da kjøper 200 aksjer til prisen 18,- kr per aksje. Hvordan blir regnestykket for og finne gjennomsnittprisen per aksjer, og hva må kursen være på for at jeg går i 0 ?

 

Setter pris på om noen kan forklare meg dette :)

Lenke til kommentar

Gjennomsnittsprisen blir hvertfall (70+18)/2

Elementær matematikk egentlig. Burde nesten kunne det om man skal handle i verdipapirer :p Om kursen kommer så høyt innenfor et ønsket tidsrom er jo selvfølgelig en annen sak. Man bør selvfølgelig vurdere om det er "å kaste gode penger etter dårlige". Det er egentlig en lett felle å gå i, og man ender opp med et stort antall "billige aksjer" og trenger man penger kan man bli nødt til å selge på et ugunstig tidspunkt. Spesielt om kursen er fallende og man tror at nå kan den ikke synke noe lavere. Kanskje det er lurere å legge pengene i ett eller flere andre selskap i stedet for å spre risikoen?

Lenke til kommentar

SAS er et selskap jeg har i kikkerten for tiden. Det har falt så langt at nå ser det billig ut, spesielt med tanke på at konkursfaren er blitt minsket som følge av kapitalutvidelsen. Vi har også sett en rekke innsidekjøp her i det siste, disse er for det meste relativt små og på en lavere kurs enn markedskurs, så det legger jeg ikke stor vekt på, men det er allikevel ikke noe dårlig tegn. Hvis sentimentet rundt aksjen blir mindre bearish enn hva det har vært i det siste tror jeg man kan høste noen gode prosenter her.

 

MKej: Å ha fokus på å gå i null i en spesifikk aksje er ikke noen spesielt god strategi, da det ikke er noen rasjonell tilnærming til aksjehandel. Prøv heller å finne de aksjene som du mener er billigst, uavhengig av om du eier posisjoner der fra før eller ikke.

Lenke til kommentar

Vær klar over at du må være oppført som eier av aksjen ved utbytte-datoen. Du er ikke "eier" i det sekundet du kjøper aksjen, det tar noen dager. Det kan ta alt fra 3-6 dager, det spørs med helligdager osv. Dagen for overdragelse er altså ikke den samme som når du kjøper den!

Dette må du utdype.

 

Dersom en kjøper aksjen dagen før ex. utbytte, og du påstår at en da ikke har overtatt aksjen, hvem vil få utbytte fra aksjen? Ingen?

Lenke til kommentar

Har lagt inn et bud på IGE Resources AB, 3.450 aksjer til 0,56 per stk og Lighthouse Caledonia , 3.600 aksjer til 0,52 per stk.

 

Skal bli morsomt å se hvordan det går :) Har ingen erfaring på aksjer bortsatt fra Telenor aksjer jeg kjøpte for 1 uke siden ca. Noen erfaringer der? Må jo bare gå oppover den tterhvært sånn som de satser i andre land nå. DnB NOR markeds har satt den som kursmål på 104kr, er vel i 80 - 85kr nå

Lenke til kommentar

Du bør ikke legge inn kjøpsordre mens børsen er stengt. Kommer det nyheter rett før børsen åpner på tirsdag som gjør at prisen synker vil du ende opp med å kjøpe til unødvendig høy pris. Når det gjelder kursmål har de en tendens til å følge den generelle vindretningen. Jevnt over vil du gjøre det minst like godt ved å kaste terning som ved å følge anbefalingene til meglerhusene.

Lenke til kommentar

Om gull skal fortsette oppover, tror jeg det er et forhold mellom kinesiske aksjer og gull som burde tilsi at kinesiske aksjer nå er lavt priset sammenlignet med gull og aksjer i andre utviklende markeder. Jeg ville nok heller kjøpt aksjer i kina, sammenlignet gull nå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...