Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Jeg har lest en bok skrevet i 1932. Den handler om hvor mange cent på dollaren andre land sin valuta var verdt mot dollaren i 1932. Ikke hyggelig lesning:) I slike tider som dette tror jeg ikke papirpenger er trygge.

 

 

"What does the buyer of a foreign

bond get? On that he continued: "In 1924, 40 persons

in a western city put $100 apiece into a Japanese bond

maturing in 1954. What did those people get for their

money? They got a promise."

 

Bonds of the German

Government selling on the New York Stock Exchange at

thirty to sixty cents on the dollar, bonds of the State of

Prussia at twenty-five cents, bonds of the City of Berlin

at twenty cents, Hungarian bonds at fifteen to forty cents,

many of the private bonds of European industry a little

better or a little worse; and these were all bonds that

had been eminently sold to the American investor within

five or six years at ninety, ninety-five and one hundred.

 

 

Slik var det fordi bare USA var på en gullstandard. Selskap som driver med gull kan være en god investering.

 

 

Av de meget intelligente menneskene som handler obligasjoner er det nå en bred enighet om at USA ikke kommer til å få problemer med inflasjon. Det er litt til bekymring, og det kan forklare hvorfor dollaren er så sterk nå.

 

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/WTP10J09

 

I mars , var det tro på inflasjon og markedet betalte negativ avkastning for å kjøpe TIPS.

 

Nå har det forandret seg til at markedet tror på deflasjon.

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/WTP10J09

Endret av festen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den neste boblen tror jeg vil bli i bluechip aksjer. I japan og usa, garantert. I et miljø med lave renter vil utbytteaksjer som greier å holde utbyttet oppe være det som gjelder. Ikke aksjer som som har høy vekst, men aksjer som har et sikkert utbytte. Slik det var på 50 tallet når rentene var 1 %

Lenke til kommentar

La inn salg i dag på 65 kroner nærmest bare for moro skyld. Trodde aldri at SDRL skulle klare å nå dit etter megarallyet i går, men aksjene ble solgt uten problemer. Synes 65 kroner er dumpingpris for en aksje som SDRL, men med en gevinst på nesten 45k på to dager kommer jeg ikke til å klage selv om rallyet fortsetter.

Lenke til kommentar

Noen som hadde giddet å svart på denne?

 

Har et spørsmål ang. "Stop loss".

 

Hvis jeg kjøper aksjer på kursen 100. Men ønsker å selge de igjen hvis de synker til 95. Da kan jeg sette 95 som "triggeren". Men problemet er at jeg må oppgi hvilken kurs jeg skal selge til... Det åpenbare ville jo da være å sette den også til 95. Men hva hvis kursen synker direkte fra 100 til f.eks 80. Da vil "triggeren" slå ut siden den er under 95, og aksjene forsøkt solgt til 95kr, noe som selvsagt ikke vil gå gjennom når kursen. Hvordan kan jeg sikre meg at aksjene blir solgt? Fungerer det slik at om jeg setter 70 som salgskurs, så vil den likevel selge de til "best mulig kurs", dvs 80 i dette tilfellet.

 

 

Og hadde noen giddet å forklart litt mer nøyaktig hva som egentlig menes med disse uttrykkene:

- "Kursmål"

- "Støtte"

 

På forhånd takk for hjelpen!

 

BTW: Finnes det noen norske aksjeforum med litt aktivitet? Eneste jeg finner er Hegnar sitt, men litt usikker på om det er mennesker eller aper som diskuterer der. Jeg foretrekker et diskusjonsforum med mennesker over 18 år.

Lenke til kommentar

her er flere tall , den ene kolonnen er GDP i USA, den andre dow jones.

 

GDP 1968 $942.60 , Dow Jones 906

GDP 1974 1,566.70 607 ratio 0,4

 

GDP 2000 10,008.40 Dow Jones 10734.90

GDP 2008 ca 15000 Dow jones 9000 ratio 0,6 (bunnen ved 8000, 0,55)

 

På ingen måte veldig billig, men heller ikke veldig dyrt. I 1982 var GDP 3200 og dow 800.

 

I 1929 var GDP 103 og dow 350, så det er ikke helt sammenlignbart nå

Endret av festen
Lenke til kommentar

Noen andre forhold som er ganske spennende er at fallet i nikkei fra juni til nå, tilsvarer styrkelsen i YEN. Det betyr at den som kjøpte et Japan fond i juni ikke burde ha tapt noe i kroner. Det jeg har sett er at etter slike bunner, kan det komme rally, som i 1998, det som skjer da er ikke en ny svekkelse av yen, men en videre styrkning samtidig som Nikkei går opp igjen. Å satse på fond i japan tror jeg det er null risiko med. Det er nesten samme forhold med dollaren og, men det virker som japan er noe billigere fordi fallet i nikkei og styrkningen i yen henger bedre sammen, sammenlignet med dollar.

Lenke til kommentar
Blå dager som i dag bør benyttes til å selge seg ut. Denne nedgangen er neppe over med det første.

Har selv følgende kursmål for de neste ukene.

 

STL 90,-

REC 85,-

ORK 35-40,-

GOGL 10-12,-

Jeg tror vi ser bunnen i GOGL på 19,- om jeg skal ta igjen med TA, her er støtten enorm.

 

Noe lengre ned enn dette blir vanskelig forestille seg. Disse kursmålene dere er forresten kun gjetting eller noe basert på jalla TA. Beklager, men ORK i 35-40 har du seriøst røyka sokka dine eller? Du har i alle fall ikke innsikt i tørrlast eller f. eks konsum varer for en penny.

 

Egentlig litt dumt kommentere dette innlegget ditt, men det er pølsevev at GOGL kommer ned til nivåer du nevner. At en aksje som vil utbetale ca. 11,- NOK i utbytte skal komme ned på slike nivåer, da er det bare pansette hus, bil hytte og gevær og laste aksjer til den største gullmedaljen i verdenshistorien. Mye av det samme gjelder ORK som også utbetaler utbytte dog ikke i samme skala som GOGL i direkteavkastning på aksjekurs. Disse analysene dine virker ikke nøye gjennomtenkt, men kun som et tåpelig påfunn uten noen som helst analyse til grunn, kun US resesjon. Bra jobba, imponert over dine analyser.

Du oppgir heller ikke tidsperspektiv, men tenker meg at det er ganske kortsiktig 1-5 uker.

 

Ja jeg blir sur når jeg ser slikt tull i forumet, blir jeg sur og oppgitt. Slike poster som du kommer med her er ren jeopardy, det kan du bedrive på HO.

 

Hadde du kommet med noe saklig som gjør at GOGL f. eks ikke ville utbetalt utbytte ville det vært greit. Problemet med de iditiotiske påstandene er bare det at de ikke finnes hold i at de ikke vil utbetale utbytte. Du trenger ikke være rakettforsker for å se at utbytte blir store, bare sjekk cashflowen i selskapet. Ved hjelp av asset play er den enorm, men noen bryr seg vel kanskje ikke om asset play's og kun inntekt via flåten. 12.12.2008 kommer GOGL med sitt beste resultat i historien, kanksje får vi se en overraskelse om hegden i FFA fortsatt står.

 

Nå velger jeg kommentere GOGL da detter er aksjen jeg kjenner best av de du lister opp, men at det samme gjelder disse andre skal man nok ikke se bortfra.

 

Bommet stygt på timiningen her ja. Viser at en ikke skal undervurdere tregheten i markedet samt investorers naivitet og tro på evig oppgang.

 

Brutti: det er riktig at jeg ikke kan noe om tørrbulk, men jeg kan en del om aksjemarkedet (kjøpte mine første aksjer i '82 (dog uten at jeg har vært aktiv helt siden da) og jeg kan ganske mye om økonomi og finans. Slik ting har utviklet seg ser det heller ikke ut til at det har hjulpet så mye med kjennskap til tørrbulksektoren.

 

Nye momenter har dukket opp, blant annet CDO's og CDF's. Så, for de som tror bunnen er nådd: det verste gjenstår antakelig.

 

Nye kursmål:

 

DNBNOR 16,- i første omgang. (av årsaker jeg ikke kommer inn på her vil jeg ikke bli forbauset om den faller ned mot 3-4 kroner)

ORK 10,-

REC 40,-

GOGL 3,-

TEL 30,-

 

Dette tar neppe like lang tid som sist.

Lenke til kommentar

Er det nå en skal ta igjen det tapte med å kjøpe noen friske terminkontrakter på dollar og yen og satse på at krona går helt bort til ingenting? Jeg tror jeg skal ringe valutamegleren i morgen.

 

Et par likheter til 1929. oktober 1929 kom rockefeller med ord om å kjøpe aksjer, slik warren buffet har gjort nå. Buffet sin læremester, graham, mistet 90 % i 1929.

 

Jeg kan ta med noen ting som er forskjellig. Teknisk sett ligner NASDAQ i 2000, på 1929 på en prikk, og nå ligner det 1938. NASDAQ var 4500, og gikk ned til 800, nå er den 1615. 75 % ned

 

I 1929 var dow jones 350, i 32 , 50? og i 1938 ca. 150. 63 % ned

 

http://www.onlinetradersforum.com/attachme...mp;d=1223130532

Endret av festen
Lenke til kommentar
det er en ting jeg ikke får til på Nordnet.

 

når jeg skal veksle valuta går det ikke i gjennom, skjønner ikke hvorfor?

noen som vet?

 

er kjent med at det er kun visse tider dem veksler, men min "ordre" har stått inne i 2 dager nåpost-94383-1224766345_thumb.png

 

Når du veksler valuta ser du ikke at det er gjort før før neste dag, du skal få kvittering neste dag.

Lenke til kommentar
Det kan tenkes at den svake kronen gjør at utenlandske investorer føler OSE har blitt ganske billig og dermed bremser fallet.

 

 

Det er mange som mener det er billig nå, og kjøper på svakhet akkurat som om det er et marked som har en trend oppover. Spesielt IT aksjer er ekstremt billige.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...