Gå til innhold

Sjakk matt mot den kristne gud?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dette blir bare latterlig - signed out

7899017[/snapback]

Øhm.. De siste innleggene holder en vennlig og saklig tone, og det siteres direkte fra bibelen og pontoppidans forklaring, som var lærebok i skolen i en haug med år, og enda er veldig ansett av kristne lærere, da den gir innføring i kristendom på en utmerket måte.

Hvor er det latterlige?

Lenke til kommentar

Nei altså ingen mennesker i verden unntatt en håndfull med konservative utøver religionen som den ble gjort for to tusen år siden. Dere sier at " man er ikke kristene hvis man ikke følger bibelen til punkt og prikke " derfor mener jeg at denne diskusjonen er latterlig. Tidene forandrer seg, med den alle religioner, alle ideologier, alle idèer og tanker.

Det som skjer at jeg hopper i en forsvarspossisjon for å beskytte min egne og personlige tro, noe jeg nekter å gjøre. Vær ateister, virkelig jeg bryr meg ikke, men å hevde at jeg er et ignorant, ukritisk og dumt menneske pga jeg tror er bare et bevis hvor intollerante dere egentlig er.

Alle mennesker er tiltrukket av ideologier i seg selv, det å tro på noe større enn seg selv. Feks etter at kommunismen falt så fikk russland en stor økning av medlemmer i den ortodokse kirke, rett og slett for at de trengte noe å tro på. At dere har problemer med at jeg tror er noe jeg ikke bryr meg om, fordi min tro er helt og holdent personlig.

Lenke til kommentar
Hvordan kan religionen være korrekt hvis den forandrer seg hele tiden? Gud kan da ikke forandre seg, kan han? Er han ikke perfekt da?

 

At mennesker ofte liker å tro på noe større enn seg selv er da irrelevant for hvorvidt religion er riktig eller ikke.

7901792[/snapback]

 

Jeg sa bare at mennesket trenger noe å tro på! Jeg ville ikke si at Gud er perfekt, jeg ville si at han er noe vi ikke forstår, og noe jeg ikke gidder å begi meg ut på. Bibelen er en tekst, bevist skrevet av mennesker 200 år etter jesus død. Jeg tror på Guden, ikke nødvendigvis mennesket. Uansett hva jeg gjør, så vet Jesus at jeg tror på han, og at jeg prøver, hvis han dømmer meg for det vel, ja da har jeg et problem.

Lenke til kommentar

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Du sier altså at Gud frarøvet Isralittene deres frie vilje for at det var den eneste måten å vende dem om på? Dette må være det dummeste jeg har hørt på lenge. Hva var vitsen med å gi oss fri vilje hvis han ikke ønsket at vi skulle velge? Å tvinge folk til å spise sine barn, drepe dem med pest hvis de ikke hører etter kan vel knappest kalles å gi dem et valg eller en mulighet til å bruke sin frie vilje.

De får jo fremdeles velge, men jeg tror han gjorde det for å vise at han virkelig var Gud.

 

Så du innrømmer at Gud var hevngjerrig FØR? Vittig hvordan en snill og god Gud har hatt onde egenskaper hvis han er "allgod" som kristne så ofte kaller det. Noe som er "allgodt" betyr i allefall i mitt hode at det er ute av stand til å gjøre vondt, eller at det aldri gjør vondt.

Nei, som sagt så var det ikke fordi han var hevngjerrig, men fordi han ville vise folket at han virkelig var Gud.

 

Alle disse sitatene er uansett hvordan du snur og vender på det Guds ord. Hvis du fornekter Guds ord, så skal det ikke gå deg godt. Jeg kan godt finne noen sitater til deg hvis du ønsker det.

Hvor har jeg fornektet Guds ord? Jeg leser i en sammenheng. Det er faktisk ganske vanlig, også når man leser andre bøker.

 

Hvis jeg leser en linje i naturfagsboka mi får jeg en oppfatning av det jeg leser. Men først når jeg har lest hele kapitlet, gjerne hele boken, forstår jeg ordentlig hva som egentlig står. Flere steder i GT lior det poengtert at Gud gjorde ting for å vise at han var Gud.

 

Hva Gud har sagt er ikke så viktig for kristne har jeg fått intrykk av, det er tydligvis viktigere for kristne å tolke det de vil ut av hva Gud har sagt. Jeg skulle tro at Gud selv vet best hva som er rett og hvis han mente noe annet enn det han sa, så er han vel en løgner da? Det er jo det du sier hvis du sier at Guds ord ikke gjelder, eller at han mente noe annet enn det han sa.

Hva Gud har sagt er det viktigste for meg, å ta enkeltvers ut av sammengheng derimot har jeg ingen interesse av.

 

Fornekter du Herrens ord, ja da kommer du til å brenne for evig - akkurat som meg!

Snakkes i helvete:D

Håper vi snakkes ja, men ikke i helvete ;)

7890766[/snapback]

 

Siden de færreste av de kristne faktisk følger Guds ord så kommer de til helvete, det har Gud selv sagt. De fleste kristne fornekter Guds ord på inn- og utpust, velger og vraker i Guds påbud.

 

2. Mosebok 12

 

16 Den første dagen skal dere holde en hellig samling og den sjuende dagen en hellig samling. Disse dagene skal dere ikke gjøre noe arbeid. Bare den mat som hver av dere trenger, skal dere lage til. 17 Dere skal holde de usyrede brøds høytid; for nettopp da førte jeg hærene deres ut av Egypt. Derfor skal dere feire denne dagen i slekt etter slekt. Det skal være en evig ordning.

 

Følger du dette budet eller fornekter du Guds ord? Legg merke til at dette er en EVIG ordning og kan ikke bortforklares men tid og sted. De fleste forstår hva evig betyr, bortsett fra de kristne, eller kanskje de bare ikke vet hva Gud har sagt, siden de ikke har lest sin Bibel.

 

3. Mosebok 16

 

29 Dette skal være en evig lov for dere: Den tiende dagen i den sjuende måneden skal dere faste og ikke gjøre noe slags arbeid, verken den som er født og fostret i landet, eller innflytteren som bor iblant dere. 30 For den dagen skal det gjøres soning for dere, og dere skal renses for alle deres synder, så dere blir rene for Herren. 31 En høyhellig sabbat skal dere holde, og da skal dere faste. Det er en evig lov.

 

Legg også her merke til at dette er en EVIG lov, synder du mot dette også kanskje?

 

2. Mosebok

 

21 Da kalte Moses sammen alle de eldste i Israel og sa til dem: «Gå og hent småfe til familiene deres og slakt påskelammet! 22 Så skal dere ta en isopkvast, dyppe den i blodet i skålen og stryke noe av blodet på dørbjelken og på dørstolpene. Og ingen av dere må gå ut gjennom husdøren sin før om morgenen. 23 For Herren vil gå gjennom landet og slå egypterne med ulykke. Og når han ser blodet på dørbjelken og dørstolpene, skal han gå forbi døren og ikke la ødeleggeren slippe inn i huset og drepe noen der. 24 Dette skal dere holde og ha som lov for dere og deres etterkommere til evig tid.

 

Moses som den fremste profeten i kristendommen aner neppe hva han snakker om. Legg også her merke til EVIG tid.

 

Jeg lurer litt på om de kristne faktisk ikke forstår hva evig betyr. 2000 år er ikke evig, bare sånn at det ikke skal være noen tvil om akkurat det.

 

3. Mosebok

 

14 Av offeret skal han bære fram et ildoffer for Herren. Det skal være fettet som dekker innvollene, alt fettet på selve innvollene, 15 begge nyrene med talgen som er på dem ved hoftemusklene, og leverlappen, som han skal ta ut sammen med nyrene. 16 Presten skal brenne det på alteret. Det er ildoffermat til en duft som behager Herren. Alt fett hører ham til. 17 Dette skal være en evig lov for dere og deres etterkommere hvor dere enn bor. Fett og blod må dere aldri spise.

 

Her er også en lov som skal vare for EVIG. Evig er et deilig ord, det kan liksom ikke bortforklares eller fjases bort. Jeg håper virkelig at alle kristne holder seg unna ribbe, salami og andre feite matvarer - ellers ligger dere ganske tynt an.

 

Hvis Gud løste menneskene fra disse lovene så løy han altså da han proklamerte dem, siden lovene ikke var for evig. Det er ikke til å stikke under en stol at Gud er en liten løgnhals hvis han eksisterer.

 

De 2 viktigste elementene for å føre en god diskusjon er etter min mening:

 

1. Vit hva du snakker om, sett deg også inn i fakta. Bruk kilder når du kommer med faktainformasjon.

7892861[/snapback]

 

Igjen - du siterer fra moseloven, loven som ble gitt Israelsfolket.

 

24 Dette skal dere holde og ha som lov for dere og deres etterkommere til evig tid.

Er jeg etterkommer av jødene kanskje..?

 

De som ikke følger Guds ord vil ikke bli sendt til helvete, det er troen som frelser.

 

"Jeg kan gjøre hva jeg vil, men ikke alt gagner" sier Paulus.

Det oppsummerer det på en grei måte. Jeg MÅ ikke følge budene for å bli frelst da det er troen som frelser. Men allikevel - budene (de ti bud, ikke moseloven) er en god rettesnor for livet.

 

2. Kom med saklige argumenter og hold deg unna; svadaprat og personangrep.

Sikter du til meg..?

7896499[/snapback]

 

Det er vel høyst sannsynlig at du nedstammer fra jødene siden du også stammer fra Adam og Eva. Hvem vet hvilken del av innavlen du stammer fra, du kan i alle fall ikke utelukke at du stammer fra jødene - så det er vel best å være på den sikre siden, ikke sant? Du velger igjen å se bort i fra det av Guds ord du ikke liker, det synes jeg er spennende:) Du har tydligvis ikke forstått ordet evig, siden du mener at Gud opphevet denne loven. Hvis Gud så har opphevet denne loven, så måtte han da ha løyet når han sa at den skulle være for evig, siden han visste at han skulle oppheve den. Enten er Gud en løgner eller så er ikke du en skikkelig kristen:D Det er nok vanskelig å innse at din tro ikke er det du trodde den var, det er heller ikke mitt ønske å omvende deg til fornuften fremfor blind tro, siden det er helt håpløst.

Lenke til kommentar
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Du sier altså at Gud frarøvet Isralittene deres frie vilje for at det var den eneste måten å vende dem om på? Dette må være det dummeste jeg har hørt på lenge. Hva var vitsen med å gi oss fri vilje hvis han ikke ønsket at vi skulle velge? Å tvinge folk til å spise sine barn, drepe dem med pest hvis de ikke hører etter kan vel knappest kalles å gi dem et valg eller en mulighet til å bruke sin frie vilje.

De får jo fremdeles velge, men jeg tror han gjorde det for å vise at han virkelig var Gud.

 

Så du innrømmer at Gud var hevngjerrig FØR? Vittig hvordan en snill og god Gud har hatt onde egenskaper hvis han er "allgod" som kristne så ofte kaller det. Noe som er "allgodt" betyr i allefall i mitt hode at det er ute av stand til å gjøre vondt, eller at det aldri gjør vondt.

Nei, som sagt så var det ikke fordi han var hevngjerrig, men fordi han ville vise folket at han virkelig var Gud.

 

 

 

 

Alle disse sitatene er uansett hvordan du snur og vender på det Guds ord. Hvis du fornekter Guds ord, så skal det ikke gå deg godt. Jeg kan godt finne noen sitater til deg hvis du ønsker det.

Hvor har jeg fornektet Guds ord? Jeg leser i en sammenheng. Det er faktisk ganske vanlig, også når man leser andre bøker.

 

Hvis jeg leser en linje i naturfagsboka mi får jeg en oppfatning av det jeg leser. Men først når jeg har lest hele kapitlet, gjerne hele boken, forstår jeg ordentlig hva som egentlig står. Flere steder i GT lior det poengtert at Gud gjorde ting for å vise at han var Gud.

 

Hva Gud har sagt er ikke så viktig for kristne har jeg fått intrykk av, det er tydligvis viktigere for kristne å tolke det de vil ut av hva Gud har sagt. Jeg skulle tro at Gud selv vet best hva som er rett og hvis han mente noe annet enn det han sa, så er han vel en løgner da? Det er jo det du sier hvis du sier at Guds ord ikke gjelder, eller at han mente noe annet enn det han sa.

Hva Gud har sagt er det viktigste for meg, å ta enkeltvers ut av sammengheng derimot har jeg ingen interesse av.

 

Fornekter du Herrens ord, ja da kommer du til å brenne for evig - akkurat som meg!

Snakkes i helvete:D

Håper vi snakkes ja, men ikke i helvete ;)

7890766[/snapback]

 

Siden de færreste av de kristne faktisk følger Guds ord så kommer de til helvete, det har Gud selv sagt. De fleste kristne fornekter Guds ord på inn- og utpust, velger og vraker i Guds påbud.

 

2. Mosebok 12

 

16 Den første dagen skal dere holde en hellig samling og den sjuende dagen en hellig samling. Disse dagene skal dere ikke gjøre noe arbeid. Bare den mat som hver av dere trenger, skal dere lage til. 17 Dere skal holde de usyrede brøds høytid; for nettopp da førte jeg hærene deres ut av Egypt. Derfor skal dere feire denne dagen i slekt etter slekt. Det skal være en evig ordning.

 

Følger du dette budet eller fornekter du Guds ord? Legg merke til at dette er en EVIG ordning og kan ikke bortforklares men tid og sted. De fleste forstår hva evig betyr, bortsett fra de kristne, eller kanskje de bare ikke vet hva Gud har sagt, siden de ikke har lest sin Bibel.

 

3. Mosebok 16

 

29 Dette skal være en evig lov for dere: Den tiende dagen i den sjuende måneden skal dere faste og ikke gjøre noe slags arbeid, verken den som er født og fostret i landet, eller innflytteren som bor iblant dere. 30 For den dagen skal det gjøres soning for dere, og dere skal renses for alle deres synder, så dere blir rene for Herren. 31 En høyhellig sabbat skal dere holde, og da skal dere faste. Det er en evig lov.

 

Legg også her merke til at dette er en EVIG lov, synder du mot dette også kanskje?

 

2. Mosebok

 

21 Da kalte Moses sammen alle de eldste i Israel og sa til dem: «Gå og hent småfe til familiene deres og slakt påskelammet! 22 Så skal dere ta en isopkvast, dyppe den i blodet i skålen og stryke noe av blodet på dørbjelken og på dørstolpene. Og ingen av dere må gå ut gjennom husdøren sin før om morgenen. 23 For Herren vil gå gjennom landet og slå egypterne med ulykke. Og når han ser blodet på dørbjelken og dørstolpene, skal han gå forbi døren og ikke la ødeleggeren slippe inn i huset og drepe noen der. 24 Dette skal dere holde og ha som lov for dere og deres etterkommere til evig tid.

 

Moses som den fremste profeten i kristendommen aner neppe hva han snakker om. Legg også her merke til EVIG tid.

 

Jeg lurer litt på om de kristne faktisk ikke forstår hva evig betyr. 2000 år er ikke evig, bare sånn at det ikke skal være noen tvil om akkurat det.

 

3. Mosebok

 

14 Av offeret skal han bære fram et ildoffer for Herren. Det skal være fettet som dekker innvollene, alt fettet på selve innvollene, 15 begge nyrene med talgen som er på dem ved hoftemusklene, og leverlappen, som han skal ta ut sammen med nyrene. 16 Presten skal brenne det på alteret. Det er ildoffermat til en duft som behager Herren. Alt fett hører ham til. 17 Dette skal være en evig lov for dere og deres etterkommere hvor dere enn bor. Fett og blod må dere aldri spise.

 

Her er også en lov som skal vare for EVIG. Evig er et deilig ord, det kan liksom ikke bortforklares eller fjases bort. Jeg håper virkelig at alle kristne holder seg unna ribbe, salami og andre feite matvarer - ellers ligger dere ganske tynt an.

 

Hvis Gud løste menneskene fra disse lovene så løy han altså da han proklamerte dem, siden lovene ikke var for evig. Det er ikke til å stikke under en stol at Gud er en liten løgnhals hvis han eksisterer.

 

De 2 viktigste elementene for å føre en god diskusjon er etter min mening:

 

1. Vit hva du snakker om, sett deg også inn i fakta. Bruk kilder når du kommer med faktainformasjon.

7892861[/snapback]

 

Igjen - du siterer fra moseloven, loven som ble gitt Israelsfolket.

 

24 Dette skal dere holde og ha som lov for dere og deres etterkommere til evig tid.

Er jeg etterkommer av jødene kanskje..?

 

De som ikke følger Guds ord vil ikke bli sendt til helvete, det er troen som frelser.

 

Bahahhaha....Jeg griner enda av latteren......

Det finnes enda folk som trot på bibelen? mwhahahaha.....

 

idiohahahaha....

 

"Jeg kan gjøre hva jeg vil, men ikke alt gagner" sier Paulus.

Det oppsummerer det på en grei måte. Jeg MÅ ikke følge budene for å bli frelst da det er troen som frelser. Men allikevel - budene (de ti bud, ikke moseloven) er en god rettesnor for livet.

 

2. Kom med saklige argumenter og hold deg unna; svadaprat og personangrep.

Sikter du til meg..?

7896499[/snapback]

 

Det er vel høyst sannsynlig at du nedstammer fra jødene siden du også stammer fra Adam og Eva. Hvem vet hvilken del av innavlen du stammer fra, du kan i alle fall ikke utelukke at du stammer fra jødene - så det er vel best å være på den sikre siden, ikke sant? Du velger igjen å se bort i fra det av Guds ord du ikke liker, det synes jeg er spennende:) Du har tydligvis ikke forstått ordet evig, siden du mener at Gud opphevet denne loven. Hvis Gud så har opphevet denne loven, så måtte han da ha løyet når han sa at den skulle være for evig, siden han visste at han skulle oppheve den. Enten er Gud en løgner eller så er ikke du en skikkelig kristen:D Det er nok vanskelig å innse at din tro ikke er det du trodde den var, det er heller ikke mitt ønske å omvende deg til fornuften fremfor blind tro, siden det er helt håpløst.

7903052[/snapback]

 

 

Bahahhaha....Jeg griner enda av latteren......

Det finnes enda folk som trot på bibelen? mwhahahaha.....

 

idiohahahaha....

Endret av K-F-J
Lenke til kommentar
Du velger igjen å se bort i fra det av Guds ord du ikke liker, det synes jeg er spennende:)

Sorry, jeg har ikke valgt bort en dritt. Jeg er ingen jøde, ergo moseloven angår ikke meg.

 

Du har tydligvis ikke forstått ordet evig, siden du mener at Gud opphevet denne loven. Hvis Gud så har opphevet denne loven, så måtte han da ha løyet når han sa at den skulle være for evig, siden han visste at han skulle oppheve den.

Se over..

 

Enten er Gud en løgner eller så er ikke du en skikkelig kristen:D Det er nok vanskelig å innse at din tro ikke er det du trodde den var, det er heller ikke mitt ønske å omvende deg til fornuften fremfor blind tro, siden det er helt håpløst.

Nei, jeg er nok ingen skikkelig kristen nei :roll:

Lenke til kommentar
Det er vel høyst sannsynlig at du nedstammer fra jødene siden du også stammer fra Adam og Eva.

..som beviser at du kanskje har litt mindre peiling enn du har utrykk for.

Mener du at Gud skapte flere mennesker enn Adam og Eva, eller var de ikke jøder? Hvilket punkt tar bibelen feil på?

7904390[/snapback]

Bibelen utelukker ikke at Gud skapte flere mennesker enn Adam og Eva.

 

Og Adam og Eva var på ingen måte jøder. Israels folk er etterkommere av Abraham.

Lenke til kommentar
Det er vel høyst sannsynlig at du nedstammer fra jødene siden du også stammer fra Adam og Eva.

..som beviser at du kanskje har litt mindre peiling enn du har utrykk for.

Mener du at Gud skapte flere mennesker enn Adam og Eva, eller var de ikke jøder? Hvilket punkt tar bibelen feil på?

7904390[/snapback]

Bibelen utelukker ikke at Gud skapte flere mennesker enn Adam og Eva.

 

Og Adam og Eva var på ingen måte jøder. Israels folk er etterkommere av Abraham.

7905240[/snapback]

..som var etterkommer av Adam og Eva. MAO var Adam og Eva like mye asiater, negere og skandinavere som de var jøder.

Lenke til kommentar

Hvem var det utvalgte folk?

Kristendommen basere seg på jødedommen.

Jødedommen basere seg på at Gud valgte jødene som hans folk.

 

Gud skapte Adam og Eva, og valgte etterkommeren til Abraham(En iraker/Jøder) som sitt folk.

Jesus som er Guds sønn formidlet til (Da tidenes) Jøder at Gud elsket alle!.

 

Så de kristen bør ta seg en bolle...

Fordi Jesus referete aldri til dem (Ikke jøder).

 

Aiaiai...

Skal dere faith heads krangler bør dere:

1. Har lest bibelen

2. Forstått da tidens geografi

3. Forstått da tidens sosial pskykologi

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
..som var etterkommer av Adam og Eva. MAO var Adam og Eva like mye asiater, negere og skandinavere som de var jøder.

7905280[/snapback]

Vel, ikke hvis man tar i betraktning at Adam og Evas barn faktisk gifter seg med barn fra andre stammer, og flytter til store byer som allerede er bygget.

 

Kristendommen\Jødedommen er like rasistisk som alle andre primitive religioner.

Lenke til kommentar
Hovedforskjellen mellom kristendommen og jødedommen er vel at jødene fortsatt venter på Mesias?

 

Så Jesus snakket aldri til jødene!

7912338[/snapback]

 

Javel Jesus!

Hvilken tilskuer talte du til da for 2000år siden? Romere?

Hvem var dine tilhenger? Palestinere?

Greit nok at romere malte seg på andres religion, men å insistere på noe usant...

 

Someone is going to hell! :whistle:

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...