Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Tactical Nuclear penguin? 32%? Smaker den ikke i overkant vinøst da, eller? Fristet til å handle slike saker selv, men vet nå ikke helt. Har du ellers noen andre ølbutikker på nett som sender til norge?

 

For å si det sånn, så har jeg ikke rukket å smake. Det er jo ikke akkurat produsert så mange flasker, så jeg skal kose meg med en av dem nå i jula, mens den andre skal lagres. Njaei, jeg vet at det er en butikk i Tyskland eller var det Nederland, som sender paller med øl, om man måtte ønske det. Da må man nesten gå sammen et par stykker og etter den nye alkoholloven så er det faktisk lovlig også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Belhaven IPA er om ikke annet et øl, som i min gane er meget godt. Jeg kan ikke huske å ha sett dem på Naboen, men jeg klarer aldri å holde meg helt oppdatert på hvilke typer de har der, merkelig nok. Man kan vel si at jeg i større og mindre perioder er rimelig fast inventar der, men det har blitt mindre i det siste, da jeg har forsøkt å få ned forbruket av penger.

 

Ja, det er mye godt skotsk øl, jeg er jo en stor fan av Brewdog, og fikk i går pakke fra det store utland. Skottene klarte å sende meg en pakke med 2 Tactical Nuclear Penguin på 32%. Heldigvis slapp den gjennom tollstyret uten å bli stoppet. :D

 

Ja, du har helt rett Lia Fail er tyngre enn Ossian, selv om begge er ales. Caledonian har de vel på polet tror jeg om ikke annet så hender det at de har den inne på Naboen(om du oppholder deg her i Trondheim). Hvis du går innom DGN, så bør du få god hjelp om du prater med Bjørn, Morten eller Rune. Så har de ei jente som også begynner å komme opp på et nivå som gjør at det er mulig å spørre henne om å anbefale noe, jeg husker aldri hva hun heter, men vi kaller henne bare Kari Traa. You can't miss her. ^_^

 

Ellers så vil jeg selvsagt anbefale Fullers ESB, selv om den blir litt anderledes. Jeg er bedre på å anbefale godt øl, enn å anbefale noe som likner, innenfor rimelighetens grenser. Så har man jo Twisted Thistle, hvilket man også får på MacBeth i Trondheim. Dessuten så har jo DGN selvsagt de to, som virkelig er must av skotsk øl, Ebulum og Innis & Gunn Oak Aged. Jeg vil også slå et stort slag for Wychwood, da de produserer øl som holder meget høy kvalitet - juleølet deres var kjedeligere i år enn i fjor.

 

Nå ble dette egentlig bare en rant ser jeg, så best jeg slutter her.

 

Nevnte jeg at jeg har 2 Tactical Nuclear Penguin? ^_^

Takk, takk :) Da har jeg litt å prøve. Du skal nok ikke se bort fra at vi går forbi hverandre på Naboen uten å vite det en gang heller.

Lenke til kommentar

Jeg har en ganske vanlig "øl-liste" egentlig:

 

Fest: Tuborg/Pokal (Pokal er kjent som en billig-øl, men jeg synes faktisk den smaker utrolig godt)

 

Kosepils: Heineken/Dahls

 

Favoritt så langt: Mythos som dessverre ikke selges på vanlige butikker i Norge.. Noen som vet om den kanskje selges på vinmonopol noen plass? :)

Lenke til kommentar

Mythos selges ikke fra vinmonopolet som jeg kjenner til. Det finnes heller ikke på nettsidene deres.

For min del var det en øltype fra Hellas jeg hadde sansen for, en ale jeg ikke husket navnet på. Alfa, Mythos, Marathon; de var alle ok, men ikke unike.

 

Jeg er personlig glad i mørke, tunge og smakfulle øltyper. Imperial Stout er det jeg liker aller best. Men med så mye smak i en flaske må jeg variere mye så ikke alt annet blir tamt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Favoritt så langt: Mythos som dessverre ikke selges på vanlige butikker i Norge.. Noen som vet om den kanskje selges på vinmonopol noen plass? :)

 

Jeg har kjøpt Mythos hos min lokale meny, så en får så absolutt dette i vanlige butikker.

Regner med at de fleste butikker med et godt utvalg. Feks. Meny eller Ultra har Mythos.

Lenke til kommentar
ble glad når jeg så de hadde old speckeled hen på polet da dette er en ale jeg liker veldig godt men har aldri prøvd den på flaske, har bare fått den servert fra tappetårn med håndpumpe, er det noen som har sammenliknet disse før?

 

Jeg har prøvd den på flaske og den var helt grei, men ikke noe mer. Har desverre ikke prøvd fra tapp, så har ikke noe sammenligningsgrunnlag.

 

Blitt for det meste "vanlig" øl på meg, men smakte en flaske Duvel på en liten lokal pub og den var meget fin og veldig lettdrikkelig for å være såpass høy % som den er.

 

Absolutt en av de beste ølene jeg har smakt i det siste.

 

I kveld blir det en tur på Henriks (Bergen) og da blir det kanskje en Nogne Ø Wit på flaske også får vi se hva de har på tapp, kanskje det blir en Carlsberg på tapp.

 

Angående Mythos, den finnes på mange butikker, men fra et opphold på Kypros kan jeg ikke akkurat huske Mythos for å være noe særlig, men dog, det er en god stund siden jeg prøvde den sist.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar
Favoritt så langt: Mythos som dessverre ikke selges på vanlige butikker i Norge.. Noen som vet om den kanskje selges på vinmonopol noen plass? :)

 

Jeg har kjøpt Mythos hos min lokale meny, så en får så absolutt dette i vanlige butikker.

Regner med at de fleste butikker med et godt utvalg. Feks. Meny eller Ultra har Mythos.

 

Veldig synd at nærmeste meny er 12 mil unna :nei: nærmeste ultra tror jeg er enda lenger unna -.-

Lenke til kommentar

I kveld har jeg byttet på mellom Hansa Premium, Hansa Fatøl og Frydenlund Fatøl. Mine tre norske favorittøl (butikkøl). Frydenlund Fatøl stikker seg ut som allroundølet som det alltid finnes anledninger til. Litt mer fyldig enn Hansa sitt fatøl, men likeledes friskt og godt. Hansa Premium trer frem med litt mer syrlighet og viser seg som et bortimot perfekt sommerøl. Som den fan'en av sommer som jeg er, tviholder jeg på dette ølet selvom celsiusen har gravd seg ned på blått.

 

1. Frydenlund Fatøl

2. Hansa Premium

3. Hansa Fatøl

 

Neste år kommer Frydenlund Pilsner tilbake. Gleder meg til det.

Lenke til kommentar

Favoritt øl er veldig egentlig vanskelig, det kommer ann på formen og hva man skal men sånn generelt er vel det:

 

1. Heineken - beste lyse ølen, digger det rått!

2. Guinness - Må vel være den beste mørke ølen, men det er mer en kos øl enn en fulle øl.

3. Carlsberg - Hva mer trenger man på fest? evt. Tuborg (billigere)

4. Mack Pilsner - Må jo ha det siden man er i fra Tromsø.

Lenke til kommentar

Hmm, var en liten tur på Henriks i går og tok meg tre øl der: en Carlsberg (tapp), Nogne Ø Wit og en Batemans Triple XB.

 

Personlig så synes jeg både Nogne Ø Bitter, Wit og Havrestout er til dels kjedelig øl, med Havrestout som den greieste av de.

 

Tenker å sjekke ut IPAen deres, samt Brown Alen og hvis dere har noe forslag til andre øl fra de verdt å prøve sier jeg ikke nei takk til det. :p

 

(har forøvrig også prøvd Imperial Stout)

 

Må si jeg likte XXXB ganske godt også, da den minner en del om Belhaven St. Andrews, som har blitt en av mine favoritter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...