Gå til innhold

Hvordan koble opp Wii til internett


Straffa

Anbefalte innlegg

Nå som Wii nærmer seg med stormskritt, er det greit å vite litt om konsollen :)

Fant denne på Nintendo forumet, skrevet av FoxHimself

Link

 

Hvordan å koble Wii på nett:

 

Trådløst

 

Om du har en trådløs router i huset, du vet.. en sånn boks med en antenne på som kabel- eller ADSL-modemet kobles til, så er du good to go. Vips, så enkelt var det. Wii kommer med Wifi (trådløst nettverkskort) innebygd. Alle rutere som støtter 802.11 b/g-standardaneren fungerer helt perfekt med Wii.

 

Det eneste du trenger å gjøre er å konfigurere innstillingene på Wiien. Disse finner man under system settings, den lille knappen nederst til venstre på Wii Channels-menyen (som er det første som dukker opp på skjermen når du slår på konsollen). Eventuelle passord som trengs må også skrives inn her, om nettverket ditt er beskyttet.

 

 

Ikke trådløst

 

Hvis du er en av de som IKKE har en trådløs router, har du to alternativer:

 

1.

Kjøp denne:

 

 

Nintendo USB LAN-Adapter

 

Nintendo vil gi ut et adapter som plugges inn i en av de to USB-inngangene bak på Wii, der man kan plugge en helt vanlig CAT-5 nettverkskabel (av samme type som plugges inn i PCen din f.eks). Dett var dett.

 

Etter du har koblet opp alt, må du konfigurere innstillingene på Wiien. Disse finner man under system settings, den lille knappen nederst til venstre på Wii Channels-menyen (som er det første som dukker opp på skjermen når du slår på konsollen). Eventuelle passord som trengs må også skrives inn her, om nettverket ditt er beskyttet.

 

2.

Kjøp denne:

 

 

Nintendo USB Wifi-Adapter

 

Nintendo har allerede gitt ut disse. Dette er et USB-adapter som kobles til PCen din og gjør at Nintendo DS og Wii kan koble seg på nettet ditt selv om du ikke har trådløst nettverk. Det eneste du gjør er å stappe denne inn i en ledig USB-port på datamaskinen din, sørger for at denne er koblet til internett og installerer den medfølgende programvaren.

 

Etter du har koblet opp alt, må du konfigurere innstillingene på Wiien. Disse finner man under system settings, den lille knappen nederst til venstre på Wii Channels-menyen (som er det første som dukker opp på skjermen når du slår på konsollen).

 

Ulempen med denne er at du selvfølgelig må betale for saken, som koster et par hundre kroner. En annen ulempe er at datamaskinen din må være påslått og koblet til internett for at dette skal fungere.

 

 

ISDN, 56k osv.

 

Om du er en av de ytterst få i Norge som fortsatt ikke har bredbånd, men ISDN eller en annen form for telefonmodem som ikke er bredbånd, blir det litt verre.

 

Du kan ikke bruke verken trådløs router eller adapteret beskrevet i punkt 1 over her. Du kan derimot likevel bruke et Nintendo USB Wifi-Adapter, så følg punkt 2!

 

 

Hva kan man gjøre med Wii på nett?

 

- Man kan spille spill som støtter online gratis mot venner og ukjente.

- Man kan sjekke ut nyheter på News Channel (Nyhetskanalen)

- Man kan sjekke ut værmeldingen på Forecast Channel (Værmeldingskanalen)

- Man kan kjøpe gamle NES-, SNES-, N64-, Sega Mega Drive- og TG-16-spill på Wii Shop Channel (Butikk-kanalen). Nye spill fra små utviklere kan også kjøpes her senere.

- Man kan laste ned demoer, trailere og lignende gratis fra den samme kanalen.

- Man kan bruke den norske nettleseren Opera til å surfe nettet, akkurat som på en PC. Se under for flere detaljer.

 

Opera

 

Som sikkert noen her allerede vet, hadde jeg et "intervju" med Opera forleden. Planen var at dette skulle kaste lys over veldig mye om nettleseren til Wii, men Nintendo er jo Nintendo, og de ville ikke at Opera skulle røpe så veldig mye, og satte dermed ned foten for en drøss av spørsmålene jeg hadde. Derfor endte vi opp med et heller amputert intervju der vi fikk vite litt, men ikke så mye som jeg ville. Hvorfor Nintendo er så hemmelighetsfull snaue UKEN før lansering er det ingen som vet.

 

Dagbladet skrev:

Dagbladet.no: Vil nettleseren støtte Java, Javascript eller nettleser-baserte IRC-klienter?

 

Opera: Opera-nettleseren på Wii er basert på Opera 9, og vil inkludere den samme standardstøtten, men Java er ikke inkludert.

 

Dagbladet.no: Hvordan vil nettleseren fungere med populære sider som streamer video, som YouTube, Google Video, etc.?

 

Opera: Ja, du vil kunne se filmer fra YouTube og Google Video, siden det er en Flash plug-in med nettleseren.

 

Dagbladet.no: Hvordan vil nettleseren fungere med populære sider som har flash- og java-baserte spill, som AddictingGames eller Games.com ?

 

Opera: Flash plug-inen på Wii støtter ikke Java-applets, så du vil ikke kunne spille Java-baserte spill på konsollen.

Endret av avanore
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er unødvendig å konstantere at dere ikke skal ha Wii i denne tråden! Vi er overhodet ikke interessert i om dere skal ha konsollen eller ikke. Emnet i tråden er da tross alt hvordan man kan koble Wii opp til internett. Det er dette som skal diskuteres i tråden.

 

Dersom dere har et stort behov for å uttrykke at dere ikke skal ha Wii kan dere skrive dette i signaturen deres. Eventuelt også lage en egen tråd for det. Ikke forsøpl en masse tråder som handler om totalt andre ting.

 

On-Topic: Jeg vet enda ikke hva jeg skal kjøpe meg av de to. Sannsynligvis blir det nok usb-adapteren. Dette fordi jeg ikke ønsker å måtte ha datamaskinen min stående på 24 timer i døgnet. For det andre er den veldig bråkete. Den vil derfor med stor sannsynlighet bli avslått mens jeg spiller. Siden jeg kun har en nettverkskabel til rommet mitt tror jeg kanskje jeg skal kjøpe en ekstra ruter/hub. Fungerer det å splitte signalet som allerede har vært igjennom en hub?

 

Snorre :)

Lenke til kommentar
Noen som vet om Wii støtter WPA beskyttede trådløse nettverk? DS gjør ikke dette og støtter bare WEP :(

7355304[/snapback]

 

Wii støtter både WPA og WPA2 kryptering, samt WEP.

7355854[/snapback]

 

Nydelig... Har lest at Wii kan koble seg til og bruke en Nintendo DS over det lokale nettverket, noen som vet om man kan bruke Wii'n som en "wifi adapter" for DS? (siden DS ikke støtter WPA(2) tenker jeg). Litt kjipt å måtte kjøpe en wifi adapter BARE for å få DS'n på nett... ikke det at det er så pokkers viktig, men greit å vite ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...