Gå til innhold

innkalling til sesjon.. dimme


magiXen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da jeg var på sesjon fikk jeg inntrykk av at det skulle en hel del til for å bli erklært som ikke vernepliktig. Er temmelig usikker på hvordan det gjelder med psykiske lidelser og medikamenter i forhold til dette, men jeg tror ikke du vil bli erklært ikke tjenestedyktig, men heller blant dem som blir innkalt sist.

Lenke til kommentar

De begynner å bli rimelige myke når det gjelder rekruttering av soldater. De trenger jo ikke så mange lenger. Selv ble jeg fortalt av legen på sesjonen at de ikke hadde lov til å sende meg i militæret fordi jeg hadde for dårlig syn på det ene øyet. Han avsluttet samtalen med: «Du er kanskje ikke så interessert i siviltjenest heller, så vi dropper det.»

 

Det var helt greit for meg.

Lenke til kommentar

Selvsagt blir du dimitert fra militæret ved denne lidelsen... Trur en del her ikke er klar over hva manisk depressiv er. Nekter dem tar du advokat, du skal ikke i nærheten av forsvaret.

Forsvaret er en av de værste institusjonene om du har denne lidelsen, ev. har hatt denne lidelsen..

Få din psykiater til å skrive, han vet ca. hva som skal skrives for å dimiteres..

Lenke til kommentar

Er nesten så jeg har fått inntrykk av at de kaller inn folk som har minst lyst til militæret. Vet om en som hadde lyst i militæret, men selv om han ble tjenestedyktig så fikk ha beskjed om at de ikke hadde stå stort behov, så han ville nok ikke få innkalling med det første. Mens andre folk jeg har hørt som ikke hadde lyst, og gitt uttrykk for det på sesjon, har allerede fått innkalling. :hmm:

 

Uansett, jeg slapp unna verneplikten på grunn av litt dårlig syn, så da vil jeg tro at det er stor sannsynlighet for at du også slipper.

Uansett kan du bare si at du nekter militæret og at du er pasifist, og overhodet ikke vil ha noe med krig og våpen og den slags å gjøre. De kan ikke tvinge deg til militæret mot din vilje. Da vil du i stedet få siviltjeneste.

Lenke til kommentar

Jeg hadde med en legeerklæring på at når jeg nådde makspuls så økte ikke blodtrykket så jeg kunne presse meg det lille ekstra, og ble derfor "ikke tjenestedyktig". Slapp både militæret og siviltjeneste.

 

Det med blodtrykket har aldri plaget meg på noen måte, aldri merket noe til det, og har fått beskjed av både fastlegen min og hjerteekspertfyr at det ikke var farlig, så kan egentlig ikke se hvel hvorfor jeg ikke skulle kunne vært i militæret.

 

Men det passet meg jo fint siden jeg ikke hadde så veldig lyst, da.

Lenke til kommentar
Godagen.. jeg har fått innkalling til sesjon. det har seg sånn at jeg går på medisiner: "orifiril" og "risperdal" noe med at jeg har/hadde en bipolar lidelse..(manisk depressiv.) men går fortsatt på pillene. mitt spørsmål er da, "slipper jeg automatisk" miletæret da? eller må det mere til.. tenkte på no sånnt som å røyke hasj før jeg skal inn. men det er vel kansje ikke så veldig gunstig iogmed at jeg bor på institusjon å er på åpen avdeling/frivillig. med tanke på at det kan bli tvangsprotokoll/avrusning isteden?? :dontgetit:

7239711[/snapback]

 

Hvis du er suicidal så har du ikke noe i nærheten av skarpt å gjøre. Du vil derfor kunne dimme dersom du skulle være så uheldig at du faktisk blir sendt inn i heletatt.

Lenke til kommentar

Er vell opp til testene på sesjonen om du er grei for militære. Kjente en som hadde problemer med rusmidler o.l. Han hadde prøvd å ta live av seg flere ganger osv...

Han ble sendt til militære istede for avrusning og phykeratiks (eller hvordan det skrives). Nå er han arkitekt, han har dame og to barn :)

 

En kamerat sendte inn lege-erklæring til Forsvaret.. så slapp han å møte opp på sesjonen.

Hva er poenge med det... man bare fyller ut pappirer, sjekkes av lege, tester syn og hørsell og har en liten iq test :p

 

Slapp både militæret og siviltjeneste
Siviltjeneste kan man f.eks være it ansvarlig på en skole,vaktmester osv. Man får gratis plass å bu, dag penger, 90% avslag på all kolektiv transport ++++++

Så vill si det fort kan være fordel å ta siviltjeneste (samt at man har ett år til med jobb erfaring på CV'n)

Endret av VikinGz
Lenke til kommentar

Gjør dette ordentlig du. Ta med papirer fra legen din og møt opp. Ikke finn på tull som kan komme på rullebladet ditt senere. Røyke hasj er tåpelig. En domfellelse i en narko sak vil kunne hindre deg sikkerhetsklarering i framtiden. Den trenger du for nokså mange jobber faktisk.

Endret av butare
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...