Gå til innhold

Antivirus, brannmur osv oppskrytt?


Anbefalte innlegg

Jeg har ikke brukt noen av delene på flere år. Synes antivirus programmene er verre en den virusen man risikerer og få uansett(ofte).

 

 

Jeg en egen disk til Windows som jeg formaterer ca ei gang i året uansett. Når maskienen begynner og få litt for mye spywares og trojans

 

En formatering av C: tar 20-30 min max, og mister jo ingen ting av spill, musikk, programmer osv osv for alt det ligger på egene disker.

 

Hva synes dere om dette? er det bare meg som sitter inne med føleses av at antivirus osv er for de fleste noe tull(bare de kan bruke en pc)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det hjelper lite å ha programmer & spill liggende på en annen disk - når du reinstallerer Windows på C: må du reinstallere programmene etterpå, så det tar nok mer enn 30 min. hvis du har noen applikasjoner.

 

Om du kjører uten antivirus og brannmur og ikke merker noe galt, så er ikke det nødvendigvis et tegn på at du ikke har virus e.l. på maskinen. Der man før endte opp med en herpet disk, der kan man i dag like gjerne ende opp med en fjernstyrt zombiemaskin. Maskinen din kan bli brukt til å sende spam, til å skjule sporene til en som surfer etter barneporno, til å "overbelaste" servere (DDoS attack), osv.

 

Det finnes mange antivirus og anti-spyware-programmer som ikke stjeler ressurser på nivå med Norton og McAfee (for å nevne noen). Noen av dem er også gratis og tilbyr basis-funksjonalitet. Vil du ha flere finesser - som bruker mer ressurser - så må du punge ut, men greier du deg med basics, så koster det ittno.

 

Jeg har gode erfaringer med både AVG Free og Avast! Home anti-virus og Windows Defender "resident" anti-spyware. Og Kerio brannmur.

Lenke til kommentar

Antivirus, Anti-Spyware og brannmur gir ikke et system 100% sikkerhet, men jeg ville aldri ha et system utem dem.

 

Å låse døren din når du er ute vil ikke bety at ditt hus er 100% sikkert, men likevell ingen forlater huset uten å låse det.

 

Tidligere var det et stort sprik mellom antivirusprogrammene. Mange målte ikke opp og det var ulik kvalitet på deteksjon av virus. I dag er de fleste antivirusprogrammer gode nok til å ta "nesten" alle virus og trojanere(Det kan variere mellom programmene når det gjelder helt nye virus som det ikke er kommet forsvar til). Et gratis antivirusprogram som AVG kan i visse tilfeller yte like god sikkerhet som Norton når det gjelder å finne og luke ut virus. Sjekk etter de programmene som er sertifisert som VB 100%(betyr at de skal ta alle kjente typer virus, betyr ikke at de er 100% sikkert).

Lenke til kommentar

Hvis du hadde beskytta maskinen, hadde du sluppet å reinstallere den ene gangen i året. ;)

Har ikke hatt et snev av det snilleste virus eller spyware på et par år, takket være brannmur og Opera. Har også kjørt uten antivirus over en lang lang periode, men da antivirus ble installert igjen, var det absolutt ingen virus. Likevel syns jeg det er greit å ha antivirus, i tilfelle en døgenikt skulle låne maskina.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...