Gå til innhold

Gitartråden for nybegynnere


Martin-sama

Anbefalte innlegg

hvis du vil spille noe lett som høres veldig bra ut har du jo Iron Maiden... f. eks Fear Of The Dark eller Number Of The Beast

 

hehe... btw. jeg er ikke noe maiden fan i det hele tattXD nei da (ikke se på avataren min) haha :) lykke til med spillinga... jeg besynte å spille i vinter, og nå er jeg 1. Gitar i et band og har komponert flere låter... det går fort ;) lykke til ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville anbefalle å lære litt teknisk fram til kurset du skal begynne på etter nyttår... Kjøp deg en gitarbok og lær deg grep... Med bare noen få grep kan du spille masse...

Jeg ville også holdt på litt med tablelatur slik du gjør ved siden av for å få spillingen morsommere ved å spille metallica og musikk som du liker :)

Lenke til kommentar
Men er det noen som har en side eller no, hvor det finnes en skikkelig god og grundig tabulaturforklaring? Har sett litt rundt om kring, men finner ingen som forklarer det skikkelig grundig.

 

Skulle gjerne hatt det! ;)

 

MVH

Martin-sama

7246623[/snapback]

 

Håper du skjønner det første med tabulatur, men jeg tar med allikevel.

 

Tallene på tabulaturen viser deg hvilken streng, og hvilket bånd.

 

Strengen finner du ut ved å se på tabulaturen, som har seks linjer, og hvilket bånd det er snakk om finner du ut ved hjelp av tallet.

 

Så hvis det står:

 

-7-----
-------
-------
-------
-------
-------

 

Så betyr det nederste streng og sjuende bånd.

 

Så mener jeg å huske at skråstrek betyr slide, så 5 / 7 betyr at du skal slå an på femte bånd å slide opp, altså gli fingeren nedover halsen mens du holder inne strengen så tonen går opp.

 

^ betyr så vidt jeg husker bend, så hvis det står 7^9 så skal du slå an på sjuende bånd, og dytte strengen oppover (på diskant/de tynne strengene) og trekke strengen nedover (på bass/de tjukke strengene) så tonen blir høyere. Dette er viktig å kunne, siden man bruker det så ofte. Altså, du holder fingeren på sjuende bånd, og beholder den der, men du beveger strengen opp eller ned (90/180 graders vinkel), fingeren skal være på samme bånd hele tiden, mens strengen skal strammes.

 

På mange tabulaturer på Ultimate-Guitar står det hva tegnene betyr, så du kan jo se på det og spørre om begrep og lignende i gitartråden hvis du trenger hjelp.

 

Lykke til med spillingen :)

Lenke til kommentar
Takk skal du ha. Jeg kan det enkleste ja, det jeg slet litt med var slide og hammer ons. Men du sa viste hvordan slide så ut, det løste problemet mitt! :) Takker igjen!

 

MVH

Martin

7248087[/snapback]

 

Det er ofte at man ser at bends, hammer ons og pull offs er bare forbokstaven.

 

Så bends blir b osv..

 

Tror kanskje at H og P er riktig tegn for Hammer-ons og Pull-offs-

Lenke til kommentar

Edit: Nevermind.

 

Anyways, sjekk ut disse låtene. Veldig fine på gitar.

 

The Beatles - Real Love

http://www.chordie.com/chord.pere/www.ulti...t=tab&id=322550

(Legg spesielt merke til i refrenget at det er C, Fm6, C, Fm6. Hva som er så spesielt med det? Jo, den andre gangen Fm6 kommer, så er den nederste strengen egentlig i harmonisk konflikt med melodien. Egentlig er det helt uharmonisk, men skaper likevel en frysning på ryggen. :) Lovely!

 

The Beatles - A day in the life

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/b/beat...fe_ver2_tab.htm

(Her er F'en veldig spesiell. Fordi den tonen i melodien akkurat der F'en kommer inn ligger ikke i tonespektret på akkorden F. Dette skaper en spesiell harmoni. Ellers er Asus2'en veldig fin og egentlig essesiell)

 

David Bowie - Space Oddity

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/d/davi...ty_ver2_crd.htm

 

Ellers, sjekk ut forskjellige akkordoversikter over låter du kanskje kjenner fra før og finn ut hvor enkel veldig mange låter er oppbygd på! :) Selv har jeg blitt helt fullstendig oppslukt i dette! :wee:

Endret av Randy Sledgehammer
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har nå redigert tittelen, slik at dette nå er en tråd der nybegynnere kan få tips til teknikker, sanger og metoder for å lære seg å spille gitar.

 

Jeg kan trenge det selv: :p

 

Jeg har holdt på i ca. 2 måneder. Nå klarer jeg One, Seek and Destroy,

(master of puppets) av Metallica, og Paranoid-Black Sabbath, ganske bra. Jeg føler at dette er sanger som bruker teknikker jeg tror er viktige å lære (Palm muting, Hammer-ons, pull-of, vibrato, power chords++) Skal snart begynne å spille mer akkorder og barré, men kan de mest brukte grepene (A, AM, A7, D ,D7 ,G ,C ,E ,EM ,F). Sånn at jeg kan litt før jeg begynner på kurs i Januar.

 

Virker dette som en god fremgangsmåte?

 

Finnes det egentlig en tråd på forumet man kan legge inn egne innspillinger?

 

MVH

Martin :)

Lenke til kommentar

Ja, Californicaion er også en bra nybegynnersang! Har prøvd meg litt på den selv! Bruker den for å trene på hammer-ons og pull ofs!

 

Får ikke helt Master of puppets til å stemme..? Jeg har brukt denne tab'en til Ultimate-guitar.com, så nå at Denne hadde bedre rating, men det høres helt feil ut.... PS! Du trenger Guitar pro... Hvis det ikke er så mange som har det kan jeg ta screenshot?

 

Martin

Endret av Martin-sama
Lenke til kommentar

enig i at iron maiden er fint å øve seg med :)

i t.d. "Blood Brothers" kan man lære en hel masse visst man prøver litt. viktig her er å spille med innlevelse. prøv å dans litt vals mens du spiller siste vers (før andre soloen)..."when you think that we`ve used all our chances. and our chance to make everything right.." . det er faktisk ganske givende :innocent:

ellers er sanger som "Little wing" med SRV meget morsomme å spille når du får dem til :D

"Back in black" er og fin viss du er nybegynner :yes: ...tror jeg :innocent:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...