Gå til innhold

Ubuntu 6.10 ferdig


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt til å prøve ut MythTV når jeg får anledning, men det vil nok ta en stund.

 

Når det gjelder tunere og VIVO så er jeg ikke sikker, men det er nok et driverspørsmål, det er det ivertfall i Windows.

 

Forøvrig er jeg ening at det kan være greit å prøve ut Linux i et virtuellt miljø, så det ikke blir alt for "skremmende" eller at det ta for lang tid å bytte.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jorgis:

Ah kult, så den støtter de aller fleste formater osv? Og kan det ta opp fra tv-inn på skjermkortet eller må det ha et tuner kort?

Hvis du skal ha TV trenger du tuner kort, mange av disse er støttet. Hvorvidt Video-inn er støttet avhenger av skjermkortet evt. tuner kortet ditt og tilgjengelige drivere for linux. Nett-tv kan du se med mplayer plug-in for mozilla firefox. Når det gjelder codec'er har du meget god støtte i 32-bit linux, men også 64-bit støtter det grøvste (divx, xvid osv.).

Den skal hovedsaklig være en mediacenter maskin, men også greit å kunne bruke den til å sjekke e-post, surfe på nett osv. Enkle ting som funker i PAL oppløsning samt evt. 720p(husker ikke oppløsningen på HDready LCD TV'er)

7195417[/snapback]

Så lenge linux drivere fins til hardwaren din kan du få til alt, og appliksajonene er gode. Riktignok kan det være litt pes å sette opp alt, men her er som jeg tidligere har nevnt automatix og Ubuntu en fin kombinasjon. MythTV får du også fra pakker, men det er litt mikkmakk å sette det opp, men du er på ingen måte avhengig av den applikasjonen for å ha et fungerende mediecenter.

Endret av Del
Lenke til kommentar

Takk for et meget godt svar Del. Jeg ser nemlig ingen vits med å kjøre Windows på et mediecenter/htpc, for den skal brukes til alt annet enn spill.

 

Det som kan være greia er hvor bra DVD til TV/PAL jeg får med dette. Mitt 6600GT kort burde vel være greit nok. Er en AGP sak dette.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Takk for et meget godt svar Del. Jeg ser nemlig ingen vits med å kjøre Windows på et mediecenter/htpc, for den skal brukes til alt annet enn spill.

 

Det som kan være greia er hvor bra DVD til TV/PAL jeg får med dette. Mitt 6600GT kort burde vel være greit nok. Er en AGP sak dette.

7209566[/snapback]

Nvidia kort er generellt meget godt støttet i linux. Såvidt jeg forstår deg er du bekymret for kvaliteten på TV-ut (ved avspilling av DVD). Den avhenger nok mer av hvilken kobling du bruker til TV'n enn hvilket OS du kjører fra. Generellt er s-video bedre enn composite. Det beste er DVI, nest beste VGA, dersom TV'n din støtter det direkte. AGP er ikke noe problem, mer enn nok båndbredde til 6600GT på AGP port.

Lenke til kommentar
Det siste spørsmålet jeg har er, hvordan kobler jeg Ubuntu OS på en mediapc mot SMB fileshare på en 2003 server?

7211686[/snapback]

 

Du kan legge det rett inn i /etc/fstab så blir den mounted som en vanlig katalog når du booter, du kan legge stort sett det meste av installasjonen din på SMB nettverksdisk på den måten.

 

På kde kommer du rett inn fra fil-browseren konqueror (på alle shared foldere som ligger i nettverket ditt), bare følg nettverkslink fra startsiden.

Endret av Del
Lenke til kommentar

Jeg får ikke lagt inn Kubuntu på den bærbare PCen min. Skjermen går svart, og cdrommen begynner å summe når jeg trykker Enter-tasten.

 

Hva heter parameteren som får Linux til å bli oppmerksom på at dette er en skjerm tilhørende en bærbar PC? -dette-er-en-bærbar-pc-deal-with-it.

 

(Kommer til å redigere innlegget når jeg finner den parameter.)

Lenke til kommentar

Jeg har en Acer Ferrari 4005WLMi. Jeg får ikke starta opp med Kubuntu 6.06. Splashsreenen virker fint, men når man liksom skal komme til GUIet, så er skjermen svart og forblir svart. Dette er en grov feil et sted. Etter hva jeg har skjønt, så ER den paramteren som tvinger Linux til å kjøre VESA - det trygge alternativet, men down along the chain, så blir ikke dette hørt, om man (linux) bommer på skjermen. Det sitter et ATI-kort, og det virker som at det er bærbat+ATI-folket som sliter med å få installert Kubuntu. Jeg er iallefall en av de, da jeg forventer at ting skal virke.

 

Kubuntu 5.10 virker ut-av-boksen, 5.04 gjorde det ikke.

 

Nå er det sånn i Linuxverdenen at versjonsnummeret behøver ikke å bety noe. Det er ikke gitt at 6.10 er bedre enn 6.04. Snålt, synes jeg.

 

Dessuten lanserer Kubuntu sånne store versjoner bare hver 6. måned, så om jeg vil prøve en gang til, så må jeg vente i seks måneder...!

 

Det jeg gjorde, var å ta update via updatemanageren.

Lenke til kommentar

MRN: Har du prøvd å restarte x-serveren (GUI-et).

 

Har samme problemet på en gammel Acer TM 634LC på både OpenSuse og noen andre distroer. Prøv Crtl + Alt + Backspace når skjermen har gått i svart.

 

På bærbare hender det også at Linux prøver å bruke den eksterne skjermporten. Det går å få endret dette i oppsettet.

Lenke til kommentar

Artig å prøve linux, men hvordan får jeg installert nettverksdriver i Ubuntu? Sånn sett er det greit at jeg kjører Ubuntuen i VMware så jeg kan få lest litt på nettet samtidig for å lære litt.

 

Jeg har en Linksys WUSB54G nettverks adapter (USB) og etter det jeg har forstått så skal jeg bruke Prism54 driver og tror det skal være FullMac, men hvilken jeg skal velge og hvordan jeg skal installere den har jeg enda ikke forstått. Noen som kan noe om dette?

 

Må si det er litt vanskelig med denne kommandostrukturen ;)

Lenke til kommentar
hva er egentlig forskjellen på 6.06 og 6.10? Er 6.06 bedre på noe ift. 6.10?

7300856[/snapback]

6.10 er mer 'bleeding edge', altså nyere programvare men også da mer ustabilt.

7302053[/snapback]

 

6.06 er også Long Term Support (LTS), d.v.s at den vil bli støttet i nesten 3 år framover. 6.10 vil bare bli støttet i halvannet år.

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...