Gå til innhold

Gir vikariater fortrinnsrett til stilling?


Anbefalte innlegg

Dersom man har hatt vikariater av lengre varighet hos en arbeidsgiver, finnes det regler som gir noen som helst form for fortrinnsrett til faste stillinger som måtte komme?

 

Noen forskjeller mellom stat/kommune og privat?

 

Og mer spesifikt, hvis man har vikariert for en person i f.eks. 1-3 år, og denne personen så sier opp sin stilling, har man da noen fortrinnsrett til denne stillingen (som man altså da har gått i over en lengre periode)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skal ikke si dette skråsikkert da jeg ikke har hatt arbeidsrett, men så vidt jeg vet er det ingen regler som tvinger private bedrifter til å gi vikarer fortrinnsrett. Bedrifter står fritt til å velge den de mener passer best til hvilken som helst stilling såfremt de tilfredsstiller formelle krav.

 

Stat og kommune har nesten alltid en forskrift i personalpolicyen som gjør at vikarer har fortrinnsrett på visse vilkår: http://www.sph.dep.no/templates/Kapittel.aspx?id=1864

 

"Etter tjml. § 13 har tjenestemenn på visse vilkår fortrinnsrett til ny stilling og rett til ventelønn. Slik fortrinnsrett kan etter forskriftenes § 7 nr. 2 bokstav c, ikke gjøres gjeldende av vikarer som har «mindre enn fire års sammenhengende tjeneste». "

 

Svaret på det spesifikke spørsmålet ditt er nok nei. Det er som regel ingen andre enn bedriften som kan overprøve en avgjørelse om ansettelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...