Gå til innhold

Bestille snop over nettet


Oly

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei! :)

 

Jeg har funnet ei side på nett der man kan bestille godteri. Adressen er: http://www.aquarterof.co.uk/ - Noen som har bestilt fra denne siden? Må man betale toll på det man kjøper, og i såfall, hva er max prisen man kan bestille for, for å slippe toll? Og dette beløpet er det med eller uten frakt?

Du må betale mva hvis verdien på varene stiger over 200Kr. Da må du også betale fortollingsgebyr, rundt 150kr hvis jeg ikke tar helt feil.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ehm, ikke tilfeldigvis noen som vet om en billig bra og trygg side å bestille en del Crystal Light på? En venn av meg som pratet om hvor mye hun hadde lyst på det, også tenkte jeg og overraske litt :)

Jeg har egentlig ikke peiling på smaker osv, og vil ikke spørre heller, så det er litt småcare.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Siden det var så mye tollsnakk her, dersom man bestiller, og det koster over 200 kroner, hvordan betaler man tollen? Kommer det en regning med pakken, eller må evt. betale når man henter pakken på postkontoret?

 

Ser jeg på tollvesenet sine sider så står det at firmaet vanligvis vil fortolle varen automatisk, men det sier meg jo ikke så mye :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Personlig har jeg alltid sørget for å handle for under 200 når jeg handler godteri. Enklest slik. Fordi import av matvarer er på ingen som helst måte enkelt. Tollsatsene kan variere enormt. Forenklet fortolling er ikke mulig (og dermed er fortollingsgebyret skyhøyt).

 

Strengt tatt gjelder ikke 200-kr fribeløpet på godteri heller. Så egentlig skal man betale toll/mva uansett på slikt, men jeg har aldri opplevd at det faktisk har blitt gjort.

Noe som kompliserer er at matvarer ikke kan gjennomgå forenkelt fortolling. Det betyr at du ikke kan fortolle den selv via Tolldirektoratets internett-sider, eller at posten gjør det for deg uten ekstra kostnad. Dette er fordi tollsatsen varierer veldig fra matvare til matvare, og fra eksportland til eksportland. En enkel regel er at matvarer som produseres i Norge, har høy tollbeskyttelse, selv mot EU. Spekepølse har derfor en tollsats på over 60 prosent, mens kaffe derimot, er tollfritt. Det enkleste er å bestille for under 200 kroner, da slipper du både toll, merverdiavgift og fortollingsgebyr.

Noen varer betaler vi særavgift for, også når vi importerer. For disse varene gjelder ikke 200-kronersgrensen:

 

* Sukker

* Sjokolade og sukkertøy

* Drikkevarer som brus

* Alkohol

* Tobakk

kilde

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...