Jump to content

Oly

Medlemmer
 • Content Count

  729
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

97 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Siden sist gang jeg postet i denne tråden, har jeg fått fargelagt både Keen 4, 5 & 6. På Keen 5 & 6 måtte jeg begynne helt på scratch for å piffe opp eksisterende grafikk, mens på Keen 4 derimot var det allerede laget til ny grafikk fra tidligere av (2014.) Grafikkpakken til Keen 4 hadde en del ting som jeg likte, og en del ting som jeg ikke likte, så jeg tok vare på det jeg likte og laget fra scratch of forandret på det jeg ikke likte. Alle mine grafikkendringer dvs tilemaps er å finne på forumet til Commander Genius (er en egen forumtråd der som jeg laget), slik at de som vil kan kopiere over filene til sin PC for å nyte Keen 4-6 i et 256 fargers fargepalett. Her er noen bilder over hvordan det ble etter at jeg piffet opp grafikken på disse spillene:
 2. Jeg bruker selv Commander Genius til å spille Keen spillene med, og det som er litt unikt med CGenius er at det finnes muligheter her for å overstyre spillenes grafikk ved å benytte seg av redigerte *.png og *.bmp filer av spill-grafikken (disse må hentes ut av Commander Keen *.exe filene med et eget program i DOSBox). Jeg har i disse dager fargelagt grafikken på Keen 5 med et bilderedigerings-program, noe jeg ønsket å gjøre fordi 16 fargers grafikk ser litt fattig ut i dag (jeg bruker Asprite som bilderedigeringsprogram, og har valgt MS-DOS 256 fargers palettet i Aseprite for å matche hvordan jeg ser for meg at Keen 5 ville sett ut med en offisiell VGA versjon). Nå holder jeg på å fargelegger Keen 4 på nytt med et større fargepalett, jeg er så og si i mål med min fargelegging av Keen 5. Commander Genius har også 4 player multiplayer, men her er det ikke splitscreen i og med at alle deler samme skjerm.
 3. Jeg har innbrenning på to av mine gaming-skjermer (lcd, 1080p og 144hz), for jeg var dum nok til å tro at lcd skjermer ikke hadde problemer med innbrenning (jeg har flere PCer). Standard bakgrunns-bilde som følger med Windows 10 har som sagt Windows logoen i sterk hvitfarge mot høyre av skjermen, denne er det spor av på den ene skjermen. Det var med andre ord ikke smart å deaktivere skjermsparer, men jeg vet bedre i dag.
 4. Det hadde ikke overasket meg om at OLED panelene til Samsung er bra på dette området, ettersom de reklamerte på sine LCD QLED TVer med "10 year burn-in guarantee" eller noe tilsvarende (muligens et stikk til LG og deres OLED paneler). Det hadde jo dermed blitt litt ironisk om Samsung sine laptoper med OLED panel skulle slite med burn-in problematikken; PCer viser ofte statiske bilder/ elementer over lengre økter i tillegg.
 5. Panasonic GZ2000 Review: OLED Picture Pinnacle Denne TVen får skryt av måten den beskytter mot burn-in/ image retention i denne reviewen. For å "spoile" litt, så er påstanden her at det er en slags metallplate på baksiden av panelet her, som holder bildet kjøligere dvs på den måten kan forhindre burn-in. Hvis dette etter flere omfattende tester over tid viser seg å stemme, er dette svært gode nyheter for OLED-teknologien i sin helhet. Jeg er derimot forsiktig optimist. Jeg håper at dette er det som skal til for at fremtidige OLED skjermer kan egne seg til statiske bilder omtrent like bra som en standard LCD TV (TV logoer, Windows taskbar, in-game menyer osv). Det er godt mulig at MicroLED er fremtiden på sikt, men det er sansynligvis mange år til de er tilgjengelige på markedet til folkelige priser.
 6. Det høres i prinsippet likt som WRBG til LG; jeg fant en video fra Nanosys, de som står bak deriblant Quantum Dot filteret i Samsung sine QLED TVer, som viser et slags roadmap over hva Nanosys jobber med framover angående dette: Quantum Dot: The Technology Platform for Future Displays By Nanosys Teknologien kalt QDCC i videoen (ca 2:10 minutter inn i videoen) er vel den varianten Samsung vil bruke i sine fremtidige OLED TVer tipper jeg.
 7. Jeg mener å ha lest påstander om at innbrennings-faren på QD-OLED er en del lavere enn på et standard OLED panel. Grunnen var visstnok at mens en standard OLED skjerm består av en rød, grønn og blå subpiksel for å danne et bilde (hvor alle de tre fargene har ulik levetid basert på fargen), benytter QD-OLED seg kun av blå piksler, som omgjør seg til andre farger gjennom Quantum Dot fargefilteret. Da skal alle fargene i teorien ha samme levetid, og påstanden var at av en eller annen grunn ville dette også minske faren for innbrenning. Samsung har også vært aggressive med sine QLED paneler ved å gi en 10 års garanti mot synlig innbrenning (sikkert for å fyre litt i konkurrenten LG med deres OLED teknologi), ettersom VA-paneltypen som deriblant er å finne i Samsungs QLED TVer er ganske godt beskyttet mot innbrenning kontra et standard OLED panel. Det at Samsung nå satser på OLED, vil jeg tolke som at de har fått til en OLED teknologi som er mindre utsatt for innbrenning enn hva gjennomsnittet av OLED panelene er kjent for. Det kan med andre ord være en bra ting for teknologien sin del. Til mitt bruk er jeg redd for at taskbaren i Windows 10 vil på et tidspunkt bli litt mer "permanent" hvis TVen min var en OLED-skjerm, samt menyer i spill etter lengre spilløkter. Jeg er veldig klar for en fremtid hvor LCD-skjermteknologien i sin helhet fases ut mot MicroLED og OLED, men i OLED sitt tilfelle bør innbrennings-problematikken bli såpass minimal at dataskjerm-produsentene på sikt våger seg ut på markedet med OLED-gaming skjermer til PCer rundtom.
 8. Jeg får presse meg selv til å gå en lang tur. Det er den knekken som kommer kort tid etter kumle-middagen som er verst, og som sagt det å slutte å spise kumle ukentlig er ikke aktuelt Jeg får skaffe meg noen regnklær i tilfelle været ikke er på min side, så "straffen" min for å tviholde på kumlen ukentlig må bli å gå en lang tur, til knekken er over.
 9. Jeg er glad i kumle, og pleier å kjøpe meg kumle-middag hos en lokal butikk ukentlig. Problemet derimot at jeg oftest blir ekstremt søvnig etter denne retten, og det er ikke uvanlig at jeg sovner kort tid etter å ha slukt i meg dette måltidet. Kumle/kompe/raspeballer er som kjent tung mat; jeg har hørt om arbeidsplasser som måtte fjerne kumler fra menyen pga det ble ikke gjort stort arbeid etter et slikt måltid. Noen gode råd for en "motkur" etter et slik tungt måltid, for å holde seg våken og mer opplagt? Jeg har prøvd med en energidrikk, men dette har i grunn hatt tilnærmet null effekt på meg. Hva er deres tips for å holde dere våkne etter et tungt måltid som kumle?
 10. Dette var meget interessant, dette skal uten tvil undersøkes nærmere. Til mitt TV bruk har OLED per i dag vært uaktuelt pga nettopp faren for innbrenning (taskbaren i Windows og gaming generelt). Vi får krysse fingrene for at dette kan være vellykket, men jeg er forsiktig optimist. Jeg vil vente til rtings.com eller tilsvarende kjører en skikkelig test med OLED TV med slik teknologi aktivert for å være sikker.
 11. Personlig hadde jeg foretrukket om "likes" forsvant, litt slik Facebook var i ca 2008. Kommentarer på bilder kunne vært private i tillegg, slik at kun den som legger ut bildet fikk tilgang til kommentarene. Nå er jeg selv en veldig privat person som legger minst mulig ut på sosiale medier, så dette fargelegger nok meningene mine her en hel del. Likes plager ikke meg personlig, men leser om at en del folk sliter med dette; det å ha en perfekt fasade på sin sosiale media-profil, ha de beste feriebildene, være den mest populære og folk som blir lei seg om ikke nok folk liker eller kommenterer ting de legger ut. Jeg lurer på om generelt sett unge jenter sliter mer med dette "sosiale medier" presset enn gutter?
 12. Jeg leser oftest tester på rtings.com når det kommer til TVer, men det ser ikke ut til at de tester Phillips sine TVer. Muligens er Phillips et vanligere merke her i Europa enn i USA? Uansett, når det kommer til OLED har jeg lest litt om en kommende hybrid-teknologi som kombinerer OLED med Quantum Dots, som blir omtalt som QD-OLED blant noen TV leverandører. Ved å bruke Quantum Dots skal visstnok fargespekteret bli mer som på LCD TVer som nå bruker denne teknologien (Samsung QLED), men fordelen med å bruke OLED som bakgrunns-belysning skal visstnok være at kun blå OLED subpiksler brukes, slik at levetiden på hele panelet i teorien skal bli mer eller mindre lik uten at noen farger "visner". Jeg har ikke funnet så mye konkret på dette, men det er påstander om at QD-OLED teknologien også fungerer en hel del bedre enn standard OLED når det kommer til faren for innbrenning/burn in. Kanskje blir både MicroLED og QD-OLED fremtiden om noen få år i TVer?
 13. Denne var interessant: IGNIS demonstrates how its compensation technology can remove burn-in signs from automotive AMOLED panels
 14. Hiver meg på denne tråden jeg også. Jeg husker tilbake til midten av 2000-tallet da jeg først leste om OLED, og hvor mye bedre denne teknologien skulle være kontra LCD. Det var lenge snakk om av levetiden av blåfargen ikke var like god som på de andre fargene, men dette tenkte jeg at var noe som muligens kunne fikses på sikt med mer forskning. Det med innbrenning i OLED-skjermer var noe jeg aldri hadde hørt om før de første OLED TVene kom på markedet. Jeg elsker bildekvaliteten til OLED, så dette ble en akilleshæl for min del. Er innbrenning-problematikken til OLED noe som mer eller mindre kan fikses ved hjelp av mer forskning på denne teknologien, mon tro? Det var vel innbrenning som var en av ulempene med Plasma, men det hadde vært supert om OLED kunne løst denne problematikken på et vis på sikt. Det er nok både tross alt lenge til at MicroLED TVer er å finne i butikkene, og ikke minst enda lengre til at MicroLED TVer blir å finne til overkommelige priser.
 15. Kanskje dette er et hint til et potensielt kommende Banjo-Threeie?
×
×
 • Create New...