Jump to content

Oly

Medlemmer
 • Content Count

  737
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

99 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg abonnerer selv på denne kanalen, god YouTube kanal. Mange folk ønsker muligens en "quick fix", dvs bli flink i data uten å ofre for mye tid på å lære alt fra grunnen av. Det hadde vært greit med en YouTube kanal som hadde en stor spilleliste som tok alt det generelle med databruk steg for steg. Mitt inntrykk er at svært mange folk føler seg utrygg bare når de møter på en liten teknisk utfordring i dataverden, der selvtilliten allerede er på bunn og en gir opp uten å prøve. Interessen for å lære dette må selvsagt være genuin, og en må være villig til å sette av tid til dette. Det handler vel mest om å komme over den knekken hvor en opparbeider såpass mye selvtillit og stahet at ting går fra å være et uovervinnelig problem til en interessant utfordring. Godt mulig jeg selv må finne en liste over relevante YouTube videoer som kan gjøre at en kommer over denne knekken.
 2. Jeg er en over snittet dataentusiast; jeg har sikkert bygget over 20 PCer i løpet av livet mitt og er den personen som ordner alt av dataproblemer til familie og venner (til og med kolleger på jobben). Jeg har en kompis som er et par år yngre enn meg, som ønsker å lære seg mer om data. Han holdt ikke på med denslags så mye i barndommen og ungdommen. Jeg har ingen mulighet til å ha en uoffisiell "lærer og elev" undervisning med han for å få han til å bli god i data. Det som jeg da lurer på om dere har forslag til engasjerende måter å bedre datakunnskapene for en helt gjennomsnittlig databruker (mannen i gata)? Jeg tenker på om det for eksempel er noen anbefalte YouTube kanaler for å lære vanlige folk data fra grunn av, hvor ting blir gradvis mer og mer komplisert på en måte slik at brukeren potensielt kan bli mer eller mindre selvstendig i alt data-relatert, slik at han/hun potensielt kan hjelpe andre folk som har problemer med IT-relaterte ting på et senere tidspunkt? Jeg tenker for det meste på å bli god i Windows 10 og feilsøking, bruk av søkemotor for å finne løsning på dataproblemer, kunne det generelle om datakomponenter osv.
 3. I følge Wikipedia-artikkelen til Final Fantasy VII Ever Cryisis står det følgende "The battle system draws from the original game's Active Time Battle system". Hvis dette viser seg å stemme, så kan dette på sikt muligens bli en mer direkte remake av FF7 enn den som har blitt lansert i sin første episode til nå. Jeg ble faktisk litt gira på dette, men jeg vil nok vente til alle episoder er lansert til denne "light" remaken og se på responsen dette får før jeg hopper på. Magefølelsen min sier at vi også får en PC versjon av dette på sikt, jeg ser for meg en Complete-Edition med alle episodene sømløst bundet i sammen til et stort spill kan bli det mange old-school fans av FF7 drømmer om, hvis kamp systemet er Active Time Battle som på originalen vel og merke. Jeg har allerede planer om å modde PC versjonen av FF7 med diverse grafikk-modder for å ikke få grafikken til å se helt potet ut, men jeg har nok et lass med spill som skal gjennomføres før dette skjer.
 4. Vil det si 1080p@60hz gjennom mobilens usb-c port til TVens hdmi-port uten problemer? Jeg ble nok så skuffet av S2ens video muligheter at dette var noe jeg aldri sjekket opp i igjen. Da kan en moderne mobil kombinert med et par bluetooth gamepader, emulatorer og rett type ledning til TV gjøre det mulig å ha retro-gaming hos kompisser med kun å bringe en moderne mobil og alt tilbehøret.
 5. Jeg håper som sagt på at Galaxy S7en min kan holde en stund til. En ting som jeg venter spent på er usb4 standarden. Usb4 skal ha innebygget støtte for DisplayPort standarden, leste rykter om at hdmi muligens også på sikt kan bli offisielt støttet i usb4 standarden. Med hdmi støtte i usb4 standarden, hvis dette skjer, kan en tro at man kun trenger en ledning som er usb-c på ene siden og hdmi på andre siden for å speile / vise bilde på TV-skjermen uten noen som helst forsinkelser (jeg hadde et hdmi adapter til en Galaxy S2 for lenge siden, var ikke spesielt vellykket).
 6. Se der ja, denne mobilen visste jeg ikke om. Den har både aux-inngang og spor for minnekort, må si meg imponert der. Jeg la også merke til at skjermen var litt avrundet i hjørnene, men ikke mye avrunding her vel og merke. Skjermen har et størrelsesforhold på 21:9, så ved visning av 16:9 materiell så kan jeg bare få sorte linjer i begge ender, ergo skjule helt de avrundede hjørnene. Ellers så reagerte jeg litt på at denne skjermen "bare" er 1080p, men dette har i praksis lite betydning ettersom dette er en 120hz skjerm. Hvis telefonen min ryker, blir det nok heller en Xperia 5 II enn en brukt Galaxy S7. Hvis ikke det finnes andre alternativer enn dette som kan passe mine kriterier? 🙂
 7. Jeg tvilhoder på min Samsung Galaxy S7 ettersom tilnærmet ingen moderne Android telefoner har rektangulære OLED skjermer lenger. Nå har det blitt veldig moderne med mobiler med avrundede kanter i hjørnene og frontkamera som vises i selve skjermbildet på toppen , noe jeg ikke er noen stor fan av. Dette skyldes nok at mobilprodusentene klarer å fylle stadig mer av framsiden av mobilen med skjermareal, så jeg ser jo den. Likevel foretrekker jeg mobilskjermer som er litt mer tradisjonelle dvs rektangulære, dette er for de når jeg spiller på telefonen så slipper jeg å se buing av skjerm, avrundede hjørner og et frontkamera på selve skjermbildet. Er det noen nyere toppmodeller eller tilsvarende dere vet om som har disse kriteriene? Fordelen med nyere mobil er bluetooth 5 og usb-c port, samt bedre kamera osv. Hvis min mobil ryker en dag, er det stor fare at jeg kjøper en "ny" Samsung Galaxy S7 igjen mye på grunn av mine personlige preferanser.
 8. Der har vi den. Den holdt det norske flagget ja, den detaljen hadde jeg glemt.
 9. Jeg husker fra tidlig 2000-tallet at det var enten Slush eller Shaved Ice som hadde en slags isbjørn som maskot. På tegningen av isbjørnen sto isbjørnen oppreist på to bein på et stort flak med is (sikkert på en kald plass som nordpolen), og den hadde eg genser på seg, og ikke bukser. Likevel klarer jeg på død og liv ikke å finne dette bildet på bildesøk på nettet. Noen som husker dette bildet som jeg snakker om, og eventuelt om det var Slush eller Shaved Ice som hadde denne bjørnen som logo? Om mulig poste lenke til dette bilde her?
 10. Plasmonic OLED Stops Burn-In: Next Gen OLED TV in Your Future? Det kan bli spennende hvis dette gjennombruddet kommer på fremtidige OLED skjermer.
 11. Siden sist gang jeg postet i denne tråden, har jeg fått fargelagt både Keen 4, 5 & 6. På Keen 5 & 6 måtte jeg begynne helt på scratch for å piffe opp eksisterende grafikk, mens på Keen 4 derimot var det allerede laget til ny grafikk fra tidligere av (2014.) Grafikkpakken til Keen 4 hadde en del ting som jeg likte, og en del ting som jeg ikke likte, så jeg tok vare på det jeg likte og laget fra scratch of forandret på det jeg ikke likte. Alle mine grafikkendringer dvs tilemaps er å finne på forumet til Commander Genius (er en egen forumtråd der som jeg laget), slik at de som vil kan kopiere over filene til sin PC for å nyte Keen 4-6 i et 256 fargers fargepalett. Her er noen bilder over hvordan det ble etter at jeg piffet opp grafikken på disse spillene:
 12. Jeg bruker selv Commander Genius til å spille Keen spillene med, og det som er litt unikt med CGenius er at det finnes muligheter her for å overstyre spillenes grafikk ved å benytte seg av redigerte *.png og *.bmp filer av spill-grafikken (disse må hentes ut av Commander Keen *.exe filene med et eget program i DOSBox). Jeg har i disse dager fargelagt grafikken på Keen 5 med et bilderedigerings-program, noe jeg ønsket å gjøre fordi 16 fargers grafikk ser litt fattig ut i dag (jeg bruker Asprite som bilderedigeringsprogram, og har valgt MS-DOS 256 fargers palettet i Aseprite for å matche hvordan jeg ser for meg at Keen 5 ville sett ut med en offisiell VGA versjon). Nå holder jeg på å fargelegger Keen 4 på nytt med et større fargepalett, jeg er så og si i mål med min fargelegging av Keen 5. Commander Genius har også 4 player multiplayer, men her er det ikke splitscreen i og med at alle deler samme skjerm.
 13. Jeg har innbrenning på to av mine gaming-skjermer (lcd, 1080p og 144hz), for jeg var dum nok til å tro at lcd skjermer ikke hadde problemer med innbrenning (jeg har flere PCer). Standard bakgrunns-bilde som følger med Windows 10 har som sagt Windows logoen i sterk hvitfarge mot høyre av skjermen, denne er det spor av på den ene skjermen. Det var med andre ord ikke smart å deaktivere skjermsparer, men jeg vet bedre i dag.
 14. Det hadde ikke overasket meg om at OLED panelene til Samsung er bra på dette området, ettersom de reklamerte på sine LCD QLED TVer med "10 year burn-in guarantee" eller noe tilsvarende (muligens et stikk til LG og deres OLED paneler). Det hadde jo dermed blitt litt ironisk om Samsung sine laptoper med OLED panel skulle slite med burn-in problematikken; PCer viser ofte statiske bilder/ elementer over lengre økter i tillegg.
 15. Panasonic GZ2000 Review: OLED Picture Pinnacle Denne TVen får skryt av måten den beskytter mot burn-in/ image retention i denne reviewen. For å "spoile" litt, så er påstanden her at det er en slags metallplate på baksiden av panelet her, som holder bildet kjøligere dvs på den måten kan forhindre burn-in. Hvis dette etter flere omfattende tester over tid viser seg å stemme, er dette svært gode nyheter for OLED-teknologien i sin helhet. Jeg er derimot forsiktig optimist. Jeg håper at dette er det som skal til for at fremtidige OLED skjermer kan egne seg til statiske bilder omtrent like bra som en standard LCD TV (TV logoer, Windows taskbar, in-game menyer osv). Det er godt mulig at MicroLED er fremtiden på sikt, men det er sansynligvis mange år til de er tilgjengelige på markedet til folkelige priser.
×
×
 • Create New...