Gå til innhold

Norske lover favoriserer pedofile, voldtektsmenn og voldsmen


Anbefalte innlegg

...eller for streng på enkelte områder.

 

VG melder at en mann er årsak til fire kvinners voldsalarm. Vedkommede fyr har nesten drept en dame, for så å voldta henne. 8les artikkelen her Og hva får han? 3 år... Dette er sykt! Regelrett sykt. Mens narkotikalangere slipper lett unna med sin langing, pedofile slipper unna med noen få måneder for å påføre barn livslange psykiske og ysiske skader, så får korupte og andre økonomisk kriminelle "svært" høye straffer i forhold til handlingens konsekvenser.

Man forebygger ikke kriminelle handlinger ved å dulle med de kriminelle! Å kjøre for fordt, greit. Det er noe alle kan gjøre, slikt skjer. Og det er vel OK at man har et system som gjør det lite lønnsomt å kjøre uforsvarlig. Men at det er en høyere prosent av de som kjører uforsvarlig som blir tatt, enn prosenten av pedofile/voldtakere/voldsmenn/-kvinner som blir tatt og dømt er ikke bare et uønskelig faktum, det er en skam for Norsk rettsvesen og -styresmakt.

 

Hva er det som gjør at enkelte kriminelle handlinger som er svært alvorlige ikke har nær en straff som kompenserer for handlingen? Er det våre politikere som SELV bedriver lignende handlinger og ønsker å beskytte seg selv?

 

Om man nesten dreper en person, som denne voldsmannen beskrevet i VGs artikkel får man tre år. Om man voldtar noen kan man maksimalt få 5 år. Om man derimot skulle finne på å drive med vinningsforbrytelser, da øker ofte straffen til det tilsvarende en meget grov voldtekt, og kan lett passere i straff også. Skulle man drepe en person, eller fire. Skulle man hakke dem opp med øks og spise restene er den høyeste straffen 21 år. Og denne straffen kalles "livstid". Er dette riktig?

 

Allright, mange kriminelle kan kureres og settes ut igjen i samfunnet, men dette gjelder ikke alle. Ta voldtektsmenn og pedofile som et eksempel. Disse blir skjelden fri fra deres seksuelle forstyrrelser, men begår ofte samme kriminelle handling etter de blir frisatt - hvis de over hodet blir tatt! Skal man påføre enkeltpersoner - og samfunnet generellt for den enorme byrden det er å ha ofrene slike mennesker ettelater seg? Vel er det greit at vinningsforbrytelser etterlater seg store summer som må erstattes, men dette er ingenting mot hva voldshandlinge etterlater seg; Legeregninger, psykolog/psykiater, medisiner som smertestillende og antidepressiva, begravelser skulle selvmord/hevnmord finne sted, timer hos psykolog for familie, mulig uføretrygd, mulig opphold på sinnssykehus under mer voldsomme tilfeller. For ikke å snakke om offerets tap av livskvalitet.

 

Her har vi hauger av psykopater ute i samfunnet vårt, og innimellom blir noen av dem låst inne midlertidig, men alt for mange går fri uten å noensinne bli satt bak lås og slå. Uansett hva tilfellet er, så er straffen som regel alt for lav. Ønsker man å beskytte våre barn, våre kvinner og også oss selv mot slike mennesker må man ta mer ekstreme tiltak enn de vi bruker i dag. Jeg mener man må ta i bruk mer permanente løsninger som for eksempel kastrering og i ekstreme tilfeller er det mulig lobotomi er en mulighet. Uansett er det billigere både økonomisk og emosjonellt å holde på ti permanent insatte, lobotomiserte voldsmenn enn å holde på tusen offer med store psykiske lidelser som følge av disse personenes handlinger. Dessuten vil dette føre til mye større grad av avskrekning blandt de samfunnsmedlemmene som skulle ha det i seg å utføre slike handlinger. Se på de Arabiske landene, der blir du hengt for et godt ord, noe som har ført til at svært få begår kriminelle handlinger. Få tør. på gata i et gjenomsnittlig arabisk land kan du etter sigende la en koffert med penger ligge åpnet på et kafèbord i en uke, og komme tilbake uten å ha tapt en krone. Folk tør ikke stjele med tanke på konsekvensene. Jeg sier ikke man skal innføre dødsstraff, og lobotomi er kanskje i sterkeste laget for folk som ikke er massemordere, men det jeg sier er at de straffene vi har er ALT for lave. Kastrering av folk som begår seksuelle forbrytelser flere ganger mener jeg så absolutt bør være et alternativ. Økning av maks straffer for kriminelle handlinger som medfører psykisk og/eller fysisk skade bør bli et faktum.

 

Politikere, jeg har et spørsmål til dere; Hvordan forsvarer dere dagens sykt skjevbalanserte retssystem? Voldtar dere deres egne barn? La meg spørre dere; Hvis noen hadde misbrukt deres barn, eller voldtatt deres koner, hva ville dere tenkt? Hva ville dere sagt? Hva skal til for at dere skal se hvor feil dette rettssystemet er?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Har du vært taua inn for økonomisk utroskap? :)

 

Er det virkelig så mye "bedre" å begå lovbrudd ved å stjele andre folks penger enn å nappe veska fra bestemor utenfor posten på trygdedagen?

 

Hvordan tror du folk som mister jobben sin PGA økonomisk utroskap føler det? Er de psykiske traumene der noe bedre enn etter at noen har knabba veska di?

 

Problemet med straff er at det avskrekker de lovlydige, mens de kriminelle ikke bryr seg alikevel. Mange lovbrudd begås i ruset tilstand, og da er man ikke på sitt mest rasjonelle, for å si det sånn.

 

Er enig i at samfunnet må beskytte seg, men du er uskyldig til det motsatte er bevist. Du er sikkert for å opprette en genbank hvor alle nordmenn er registrert og hva med en screening for å sile ut seksuelle avvikere på et tidlig tidspunkt? Kanskje bare låse inn alle til de har bevist de er "normale" ? Men hva er "normal"? Skal vi ta utgangspunkt i vår alles kjøre Kjell Magnes verdisyn? Eller Karl Ivar?

 

Det er lett å rope på mer straff, sperr dem inne, men problemet er at da er det allerede for sent. Hadde det forebyggende apparatet fungert bedre er det en letter og billigere måte å forhindre lovbrudd. (Eks: barne/ungdoms-psykiatri, rusmiddel forebygning, gi ungdommen noe fornuftig å gjøre på fritida)

 

Det du skriver er forsåvidt sant, men løsningene er for enkle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...