Gå til innhold

Vannkjølt Conroe Rigg - innspill?


Anbefalte innlegg

Skal gå til innkjøp av et conroe system som skal vare i lang tid fremover. Systemet kommer til å bli overklokket en god del, jeg har derfor valgt vannkjøling.

 

Jeg vil gjerne ha innspill til delene jeg har valgt. Særlig tenker jeg på CPU, HK, RAM og PSU.

 

Mitt valg av 7950GX2 fremfor f.eks. X1950 XT, senere innkjøp av ett til 7950GX2 for å kjøre SLi og mitt valg av HK er ting jeg kanskje vil forandre på.

E6700 i forhold til E6600 - er E6700 bare en klokket E6600? (Jeg kommer jo uansett til å klokke den mye høyere!)

RAM er jeg ganske blank på.

Er det en 120 eller 80mm vifte på PSUen? Uansett må det være under 20 dBa

Oppsettet ligger på ca. 23K nå, hvis noen også har forslag som gjør at jeg greier å presse det under 20K hadde dette også vært veldig fint! :thumbup:

Her er delene jeg har valgt:

 

HK: Asus P5B DLX/WIFI-AP

RAM: Corsair Twin2X 8500C5 2048 MB

Kab.: Gigabyte 3D Aurora

PSU: Hiper Type-R 730W

CPU: Intel Core 2 Duo E6600

DVD: Plextor PX-760SA

Tast.: Logitech OEM Ultra X

OS HDD: Western Digital Raptor

HDD: Western Digital Caviar 320GB S-ATA

Grafikk: XFX GeForce 7950 GX2 570M

Kjøling: Zalman Reserator 1 Plus

Arctic Silver Arctic Silver 5

 

Handlevogn: https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=34456

 

På forhånd tusen takk for hjelpen!! :)

Endret av isaksn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Det aller meste ser veldig bra og dyrt ut. Men du har linket feil til handlevognen, du skal gjøre det slik: https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=34456.

 

Jeg ville ikke kjøpt Raptor-disken siden du ikke vil merke ytelseforskjellen. Kjøp heller to ekstra 320GB WD og kjør de i RAID.

 

Jeg ville valgt en billigere variant av GeForce 7950GX2, siden forskjellen ikke er verdt prisforskjellen.

 

Hilsen,

efikkan.

Lenke til kommentar

Jeg vill spandert ca 3000 på et bedre vannkjølingsett . Jeg har hatt det du har lyst på , men dette koker nesten ved heftig klokking og dual priming med feks SP2004 . Det klarer ikke å kvitte seg med varmen når man stresstester eller spiller lenge . Jeg forsøkte og montere en radiator i tillegg men vannpumpa ble for svak til dette . Var veldig lav flow med radiator i tillegg . :thumbdown:

Lenke til kommentar
Jeg ville ikke kjøpt Raptor-disken siden du ikke vil merke ytelseforskjellen. Kjøp heller to ekstra 320GB WD og kjør de i RAID.

 

Hilsen,

efikkan.

6834185[/snapback]

Greit nok at man får høy STR ved å stripe to 320`er, men søketiden blir den samme. Det er søketiden som gjør at raptoren kjennes mer responsiv ut.

 

Jeg anbefaler Raptoren på det sterkeste, jeg har selv 2stk 320GB (Seagate 7200.10) og en 150GB raptor, så vet godt hva jeg snakker om ;)

 

Men ikke kjøp den dyre X versjonen av raptoren! Det der glassvinduet koster mer enn det smaker.

Endret av ArcticOC
Lenke til kommentar

egenkomponert vannkjøling eller et klraftigere sett er nok å foretrekke ja.

 

raptoren er en entusiast disk. gir stort sett raskere loading, boot og installering, gir ingenting i selve spillet. (men har en selv så du får selv velge om du vil ha den)

 

kjøp heller nec eller benq dvd brenner, billigere og bedre

 

gå ned til en E6600, E6700 er for dyr, og klokker neppe noe spesielt lengre

 

jeg har to stk hipere (580watt) selv og liker de godt, men en mist 600 watter er nok et bedre valg. kjøp med de kablene du trenger til den lengda du trenger, prisen blir omtrent den samme.

 

hk har jeg lite peil på. men tror abit har et veldig bra et, sjekk det som er linka til nederst i hovedkort til conroe tråden (husker ikke nyaktig navnet)

Lenke til kommentar

Asus P5W DH Deluxe har et problem med dividere ved FSB høyere enn ca 370 MHz, ifølge en representant for OCZ. Jeg kjører FSB 400 men hovedkortet nekter å kjøre mine OCZ brikker speccet til 1000 MHz høyere enn 600. Med slike rambrikker som du har satt opp her vil du sannsynligvis tjene på å kjøpe et Asus P5B hovedkort istedet. Det kortet liker ikke dividere men kjører greit på 1:1 selv ved høy FSB, i motsetning til P5W DH Dlx.

Lenke til kommentar

Ville heller ha kjøpt et billigere skjermkort nå.. Skjermort med DirectX 10 støtte er vel rett rundt hjørnet vil jeg tro.

Om det blir en revolusjon med DirectX10 er vel heller usikkert. Noen forbedringer vil det nok bli.

Hovedkortet ville jeg også byttet ut. Selv falt valget på GA-965P-DS4 etter mye om og men.

Endret av Vasily
Lenke til kommentar

Ser at enkelte har noen reservasjoner mot Raptor-diskene (pris vs. ytelse), men har selv ingen betenkeligheter med å anbefale disse. 74 GB versjonen holder i massevis, men sørg for å få 16MB versjonen.

 

Til 7950 GX2 kortet - som forøvrig er svært bra og i alle fall det beste jeg har hatt i hus noen gang - vil jeg anbefale denne vannblokken: http://www.vadim.co.uk/Innovatec+Cool-Mati...Nvidia+7950+GX2.

 

Og skal du først ha vannkjølt maskin (CPU og GPU), så velg i alle fall et system med en kvalitet som gir noen års levetid. Erfaringsmessig så skifter man innhold i boksen relativt ofte, men med et ordentlig kabinett, PSU og vannkjøling fra børjan av, så har du noe som kan følge deg noen år.

 

Er ingen problemer med å kjøre SLI med det MOBO du har valgt ettersom dette er løst internt på 7950 GX2 kortet. Men du kan ikke kjøre 2 stk. 7950 GX2 (Quad SLi) ettersom det ikke er støttet på MOBO. Skal du ha 2 enkelt stående skjermkort må du i så fall velge Crossfire (ATI).

 

ps. De RAM brikkene du har valgt er helt rå og kan klokkes ganske langt dersom du er heldig; har sett brikkene klokket helt opp til vel 1300 (er et ekstremcase), men ikke unormalt med 1150-1200. Kjører i daq selv på 1046 med timings 4-4-4-8, 2T og TRC på 11.

Endret av Rob Halford
Lenke til kommentar

Må også si meg enig med Rob Halford.

Raptor diskene er absolutt å anbefale.

Har satt opp en del systemer med de og har ikke hørt at noen klager på de.

74GB versjonen bør være god nok, etter egne erfaringer er de også veldig støysvake.

Foruten knatringen når de jobber, men det er jo bare kose lyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...