Gå til innhold

Reise i 4 uker, men hvor?


Anbefalte innlegg

Hei:)

 

Neste år planlegger jeg og kjæresten en 4-5 ukers lang reise om sommeren... Money no object, of course sunn fornuft da:)

 

Vi har derimot et problem, where to go? Vi vil gjerne til australia og asia en gang, men siden vi drar når det er sommer i Norge så er det "vinter" der... Vi vil ikke bare dra til de typiske turistfellene, men gjerne noe sol og strand:)

 

Tenkte på roadtrip i usa, eller backpacking i sør-amerika...evnt interrail i europa...

 

Noen som har tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, jeg vet ganske mye om Australia og det er ikke så gøy å reise dit når det er sommer her... Det er nokså kaldt og det regner ganske mye...Har selv reist dit når det er vinter her og da er det utrolig deilig i Australia....Alltid hatt et inntrykk at asia og Australia bør reises i når det er vinter her....

Lenke til kommentar

Som sagt, Asia har sommer og vinter samtidig som oss, så hvorfor bør man reise dit om vinteren? Store deler av Asia har snø om vinteren.

 

Uansett, jeg får prøve å hjelpe deg litt isteden for å bare kverulere. ;)

Hvor du skal reise kommer selvfølgelig ann på hva du ønsker å oppleve og se. Når det gjelder backpacking og interrail vil jeg sterkt anbefale sør-Frankrike og Italia. Begge landene er fantastiske land med flott kultur, og du vil finne alt fra nydelige strender til koselige bondeland til kulturrike byer. Jeg har også en bekjent som skryter veldig av Croatia og anbefaler det på det varmeste. Vist du vil ut av Europa, så kan kanskje sør-Amerika være en ide ja, Venezuela, Cuba, Chile eller Brazil er alle flotte land. Og siden du ville ha sol og strand så skulle Copacabana i Rio de Janeiro være perfekt.

Lenke til kommentar

Å reise rundt i Polen er jo noe du MÅ få med deg.

Begynn nordvest i Szczecin, og stopp noen dager der.

Så reiser du nord til Miedzyzdroje for å nye festebyen litt.

Så tar du og reiser øst mot smobyene pobierowo, rewal, mielno etc. for å slappe av litt på stranden før du fortsetter østover til Gdansk / Gdynia / Sopot og tar noen dager der.

Så kan du f.eks. avslutte turen i Warszawa, eller reise lengre sør, og ta deg en tur over til Ukraina (noe som bør oppleves).

Lenke til kommentar
Som sagt, Asia har sommer og vinter samtidig som oss, så hvorfor bør man reise dit om vinteren? Store deler av Asia har snø om vinteren

 

Vel, den var vel litt drøy. Ja, flere land i Asia har vinter og snø. Men nå er det ikke snakk om hele Asia, heller en liten del av Asia. Har de vinter i Thailand? Ja. Har de snø? Nei! Har Filippinene vinter? Ja. Har de snø? Nei. Osv osv. Og når de landa har vinter, så er temperaturen på behagelige 27 grader. Du bør kanskje gjøre litt research før du peiser ut slike påstander om at vinter i Asia er det samme som vinter her i Norge. Også må du være blind når du sier at Asia er på den nordlige halvkulen. Har du i det hele tatt sett hele kartet av Asia? Hva med de landa som ligger rett ved ekvator? De landa som ligger sør for ekvator? Du har virkelig ikke peil.

 

Skal noen reise til Asia om sommeren så gjør det før August. Da har nemlig regntiden startet og det er ikke alltid like moro.

Endret av Eulogy
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Har vært i både Australia og Asia om sommeren (altså sommer i Norge), og begge deler kan anbefales. I Australia er det ganske kjølig i sør, mens i nord er det ganske perfekt temperatur. Omtrent som en forholdsvis varm norsk sommer. Har vært i Malaysia, Vietnam, Singapore og Kina av land i Asia, og synes alle var fine reisemål. Vietnam var kanskje det mest eksotiske og anderledes landet. Mye spennende å se, nok av "tvilsomme" restauranter å besøke, men også gode muligheter for bading og soling. Ikke vær redd for at det skal bli for kaldt. Thailand er jo et ganske vanlig å reise til, men er vel kanskje der det er lettest å havne i nevnte turistfelle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...