Jump to content
Sign in to follow this  
nomore

Veps - Hvor og hvordan?

Recommended Posts

Hei

 

Har nettopp flyttet inn i et eldre hus(70-75) som ligger i en liten "skog" ved et vann. Problemet eg la merke til ved visning var unormalt mye veps som både fløy rundt og som lå daue i vinduskarmen. Dette var da på tidlig sommer, så det var litt rart.

 

Etter nå å ha bodd her i 1-1,5 måneders tid har problemet gjort seg svært synlig. Senest i dag ble kona mi stukket av en veps, hvorpå to andre kom i samme rommet rett etterpå(tre stk totalt, nå døde). Dattera mi har blitt stukket to ganger så lang allerede, mens eg har sluppet unna(foreløpig). Er dette unormalt mye, eller overdriver eg?

 

Uansett, hvordan kan eg få bekreftet at vi har et vepsebol? Hva skal eg se etter, hvor pleier de å være, og hvordan skal eg komme meg unna når eg har funnet det(mest sannsynlig med min flaks stikker eg huet mitt inn i det, bare for å være sikker). Og når eg har funnet det, hvordan bli kvitt?

 

Det er kanskje dumt å begynne med det så sent, men eg vil bli kvitt disse dyrene, om ikke for annet så hvertfall for i år. Hater veps, og har en stygg tendens til å få panikk dersom eg enten hører ordet veps, ser en gul/svart flygende skapning eller hører den. Rasjonalitet er da for lengst borte.

 

Håper noen kan komme med gode tips. Skal nå ta meg en liten tur i skauen for å jakte litt. Dog regner eg med at eg blir stukket snart... desverre...

Share this post


Link to post

Sjekk oppunder taket utvendig og oppi taket på loftet. Ikke stans når du finner ett bol for det kan være et gammelt et. For å være dikker bør du gå over med finkam.

 

Noen bol er inni vegger. Da må du finne ut hvor de flyr inn og ut, og lukke hullene etterhvert, og det er sannsynligvis mange hull å tette.

Share this post


Link to post

Eg har nå tatt meg en runde rundt huset, men ble stoppet i å undersøke grundig pga ganske nærgående lyn og kraftig regn. Og det er heller ikke akkurat dette tidspunktet de er mest aktive på.

 

Eg har sett opp under taket rundt hele huset, og spesielt i og rundt luftventiler, uten å se noe mistenkelig(aktivitet). Tar eg meg en lang tur og ser under bordkledningen klarer eg heller ikke å se veps som flyr inn eller ut.

 

Dog har eg sett to vepsebol på loftet(på hver sin side av huset hvor det er en ventil hver), og disse har eg sjekket opp til flere ganger uten at eg hverken kan se eller høre aktivitet derifra. De har heller ikke vokst siden vi flyttet inn, så eg tviler på det er aktivitet der. Men eg har ikke vært helt borti og hørt etter. Kanskje eg skal fjerne dem for sikkerhetsskyld.

 

Når det er sagt så er det ganske mye krypdyr her. Mye fluer(ikke innendørs), skorpetroll, tusenben, stankelben, saksedyr og edderkopper(mange typer merkelig nok). Mistenker at siden vi bor ved vannet er det noe vi må forvente? Dvs, går det en dag uten å støvsuge vil det ligge døde dyr enkelte plasser. Er dette et problem? Kan dette bli sett på som skadedyr? Personlig har eg angst for edderkopper også, men etter at eg flyttet hit har eg faktisk klart å tollerer at vi bor sammen, så lenge vi ikke omgås ;)

 

Kattene våres tar en del av morroa. Samtidig er vi veldig forsiktige med matrester, søppel og matavfallet.

Share this post


Link to post
Det hjelper vel ikke akkurat mot å lokalisere vepsebolet, men en skinke med spekekjøtt eller tørrfisk skal visstnok være med attraktivt enn mennesker. Nederst her..

 

Andre tips og enda litt til.

 

Lykke til  :w00t:

6603138[/snapback]

 

Tusen takk! Men akkurat de linkene der har eg lest tidligere i dag, og spekeskinketipset skal eg også prøve ;)

Share this post


Link to post

Kjenner en som driver med skadedyr utrydding, ekstremt mye veps i år.

Pga. varmen og tørken er de svært "sultne" og trekkes derfor ekstra mot mat og søt drikke.

Er det mye av dem vil jeg anbefale å kontakte noen til å ta det, koster litt men da blir du kvitt det fort og greit uten masse stikk :p

Aktiv skadedyrkontroll, heter vel Safe Aktiv skadedyrkontroll, nå er flinke.

Share this post


Link to post
Guest Yoshi

For noen år siden hadde vi også en del veps i huset. Til slutt viste det seg at det var fordi det var to vepsebol i huset. Oppe i taket, bak gardinene på et soverom og et i stua. Fjernet dem, og vips, problemet var ute av verden (huset).

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...