Gå til innhold

Lanserer Core 2 Duo for bærbare


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er mao fornuftig å vente med evt kjøp av bærbare før slutten av august...? Regner med samtlige OEM-leverandører kommer til å putte i Meron-cpuer i systemene de allerede har i salg (eller la Meron være en opsjon).

 

Kunne tenkt meg en Dell XPS M1210 med en 1.6-2.0 Meron :love:

Endret av brsseb
Lenke til kommentar
Intel lanserte i forrige uke fem nye dobbeltkjerne-prosesserorer med Core 2-arkitekturen (kodenavn Conroe) for desktop-segmentet.

Prosessorene med kodenavn Conroe, Merom, Woodcrest og Kentsfield er alle basert på en arkitektur de har valgt å kalle Core og ikke Core 2 som det står i artikkelen.

 

Produktnavnet Core 2 stemmer altså ikke over ens med kodenavnet for arkitekturen. De nåværende prosessorene til bærbare som har produktnavn Core Duo og Core Solo er basert på en eldre arkitektur som heter P6 og inkluderer en drøss kodenavn for kjerner med produktnavn helt fra Pentium Pro til Core Duo.

 

(Det skal vist ikke være lett nei ;) )

Lenke til kommentar
hva er forskjell og hvilke forbedringer er det fra yonah?

6574693[/snapback]

Det er store forskjeller. Rundt 80% er redesignet helt fra grunnen av. Dette er den største ombyggingen de har gjort av P6-serien med kjerner noen gang. (Dvs. alle prosessorene Pentium Pro, Pentium II, Pentium III, Pentium M, Core Solo og Core Duo har alle større likheter innbyrdes enn det er mellom disse og den nye arkitekturen som de har valgt å kalle Core. Core-arkitekturen er basert på P6-arkitekturen, men altså den hittil største ombyggingen siden Pentium Pro, og det gjorde at intel ville gi hele arkitekturen et nytt navn, Core.

 

Core Duo er altså siste reinkarnasjon av den gamle P6-arkitekturen mens Core 2 Duo er den første generasjonen Core-arkitektur.

 

De rundt 20% mer ytelse kommer fra en rekke omfattende endringer. Her er en inngående artikkel om endringene: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...uo-preview.html

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...