Gå til innhold

Beste boka du har lest?


Gjest Slettet+9871234

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 måneder senere...
  • 4 uker senere...
  • 3 måneder senere...
Krig & fred av Lev Tolstoj

Hot or not?

 

Hot, et verk som er en stor favoritt hos meg ihvertfall.

Bedre idé å begynne med Anna Karenina spør du meg. Mye bedre komponert og hvis du er heldig blir du ferdig med den før du glemmer hvordan den begynte.

 

Beste boka jeg har lest? HYLYSSES. Nei, jeg har store problemer med å vurdere akkurat hvor god en bok er, men jeg føler at jeg får mye igjen av å lese Samuel Beckett. Trilogien (Molloy, Mallone dør, Den unevnelige) befinner seg på topp når det gjelder romanene hans, og Endgame og Krapp's Last Tape ligger øverst på dramalisten.

Endret av impywimpy
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Går mye av det samme her ser jeg :huh:

 

Er umulig å velge en eller flere favoritter. Men her er ihvertfall 3 bøker som har gitt meg noe spesielt.

*The Curious Incident of the Dog in the Night-time - Mark Haddon

Handler om en 15 år gammel gutt med Aspergers syndrom, om hvordan han ser og oppfatter verden og hvordan han forsøker å løse mysteriet med den døde nabohunden.

*Muleum - Erlend Loe

Hovedpersonen, en jente på 18 år mister hele familien sin i en flyulykke over Afrika. Hun forsøker ved flere anledninger å begå selvmord og farer konstant fra land til land med fly i håp om at det skal falle ned.

*Matilda - Roald Dahl

5 år gamle Matilda er kjempesmart og hun elsker å lese, men det gjør ikke hennes familie. De behandler henne som om hun ikke eksiterer. Da Matilda begynner på skolen ligger hun kjempelangt forran de andre barna i klassen og hennes snille klasseforstander hjelper henne med å finne passelig skolearbeid. I boken pønsker Matilda ut slu planer for å hevne seg på familien som behandler henne som en dritt. Og hun må hanskes med den grusomme overlæreren på skolen som mishandler elevene. I sin frustrasjon og sinne over den onde Miss Trunchbull oppdager matilda at hun har noen helt spesielle krefter. Hun kan løfte ting bare ved hjelp av øynene.

Endret av Mr. Gnom
Lenke til kommentar

Har lest mye bra og mye dritt opp gjennom årene, men noen personlige favoritter:

 

Resident Evil-serien, av S.D. Perry

 

Ja, basert på spillene, selv om en og annen bok har en ny historie. Handlingen er stort sett at folkene prøver å overleve, men er det negativt? Den første boken er dårlig skrevet, men fra den andre tar det seg svært opp og er overraskende bra. Handlingen er som sagt stort sett at en eller to personer som prøver å overleve, men det betyr bare at det starter rett på sak og holder det gående helt til siste slutt. Ta for eksempel Resident Evil Nemesis. Det starter med Jill Valentine, som er fanget i ruinene av Raccoon City og omringet av zsombier. Det slutter når hun endelig klarer å stikke av. Resten er hjernedød (hihi) zombiemassakre, men på en bra måte.

 

 

Shaman Woods, av Morgan Fields

 

Familie flytter inn i et lite hus i en skog. Skogsarbeidere finner rester av en grav. Resten sier seg selv... Litt vel klisjé på mange måter, men veldig bra skrevet, og slutten er episk.

 

 

Interview with the vampire, av Anne Rice

 

Vi har hatt vampyrer helt siden Bram Stoker gav oss Dracula, og sannsynligvis også lenge før det. Men Anne Rice gjorde noe så banalt som å skrive et drama med en vampyr i hovedrollen. Det endret vampyrene for alltid på en bra måte, så det eneste jeg ikke aner er hvorfor ingen har tenkt på det før.

 

 

 

Warhammer: The Vampire Geneviéve: Drachenfels, av Jack Yeowil

 

Lang tittel, og Warhammer-biten kan nok få dere til å tenke på spillene. Det er bare delvis rett. Ja, det er basert på Warhammer universet, men nei, det kunne like gjerne ha vært en hvilken som helst annen serie eller en frittstående bok.

 

Kort sagt er det også en bok ala´"Hvorfor har ingen tenkt på det før?" En gjeng helter drar til et slott, kverker skurken, redder verden og feridg med det. Alt er ren rutine, i grunnen. Men denne boken starter der de andre slutter og hopper forover mange år for å vise oss hvordan livet til heltene er i etterkant av alt de gjorde før. Meget interessant å lese.

Lenke til kommentar

Noen av mine favoritter gjennom årenes løp:

 

IT av Stephen King

 

En lang, veldig lang, men godt skrevet bok. Det er grunnet denne boken at jeg får frysninger av gamle utslagsvasker med store rør. King vet å komme under huden på deg med bøkene sine, IT er intet unntak.

 

"The Dark Tower" serien av Stephen King

 

7 bøker på rullebånd. Alle går unna som bare det. Legger den første fra deg og plukker opp den neste. Igjen fenomenalt skrevet av King om alt fra kjærlighet til manndømsprøve til død og fordervelse. Kjempebra bokserie som jeg personelig mener alle burde være gjennom minst 1 gang i løpet av livet.

 

The bone collector av Jeffery Deaver

 

Kjempebra skrevet krimbok om den lamme suicidale tidligere etterforskeren Lincon Rhyme og hans "øyner og ben" i feltet Amelia Sachs. Boken er skrevet på en måte at du bare må bla over til neste side og du vil vite hva det er som står på.

Lenke til kommentar

Det er to bøker som har gjort helt umåtelig med inntrykk på meg.

 

- Kilden - Gabriel Scott - Boken om fiskeren Markus som handler om å se det store i det lille og skjønnheten i det enkle.

 

- Jeg vil leve - Oscar Magnusson - En helt usansynlig gripende historie fra krigen. Om Oscars kamp for tilværelsen

i fangenskap og under sterk tortur. Rett og slett en helt vanvittig historie.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...