Gå til innhold

Boss vs søppel


Akidon

Sier du boss eller søppel?  

380 stemmer

  1. 1. Sier du boss eller søppel?

    • Boss
      106
    • Søppel
      229
    • Blanding av begge to
      24
    • Bryr meg ikke.
      20


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er så rart. Før jeg var i militæret viste jeg ikke at det fantes folk som ikke skjønte hva boss betyr... Jaja møter heldigvis sjeldent på dem!

6390920[/snapback]

 

Før jeg var i militæret visste jeg ikke at det fantes folk som sa 'boss' der jeg sa 'søppel'. Men for å si det sånn, det var mange vanlige ord disse "boss-folkene" ikke skjønte heller ...

Lenke til kommentar
Sier de seriøst "boss" istedet for søppel (garbage) i bergen?

6411696[/snapback]

 

Nei, hele tråden har kun det mål for øye å lure deg. Hyggelig av deg å sette 'garbage' i parantes slik av vi avvikere vet hva du snakker om. Heldigvis kan jeg berolige deg med at vi Bergensere (av smertelig eqrfaring) har vært nødt til utvide vårt vokabular for å kunne kommunisere med 'søppel' folket.

 

Ellers ha en fin dag. :roll:

Lenke til kommentar
Hvor langt vekk fra bergen må man før man beggyner å si søppel istedet for boss? :hmm:

6390685[/snapback]

 

 

Boss er noe vi vestlendinger hiver i søpla. Mens Søppel er et uttrykk for noe som befinner seg under en hver kritikk. F.eks ___________er mennesklig søppel. (putt inn det du synes passer). Tv er eksempel på moderne søppel. Og da mener jeg spesielt alt dritten en vanlig tv-kanal presterer å pumpe ut i eteren.

 

Her er en foreløbig oversikt over utbredelsen av "boss". Dere andre kan editere dette bildet og markere områder dere VET bruker boss. For Søppel-folka: Bruk blå farge. Rød For boss.

 

Vær seriøs.

 

 

 

Edit Bedre og mindre bilde.

Endret av pwd3679
Lenke til kommentar

Eksempler på bergenske ord:

 

Disse, boss, snop, ani, hashje, tidi, bekkalokk.

 

Mye av grunnen til at begensk har endel andre ord og er såpass tøffere og røffere en spesielt den feminine østlandsdialekten er at Bergen var den desidert viktigste byen i middelalderen og språk som tysk, hollandsk og i litt mindre grad engelsk og fransk fikk innflytelse på språket.

 

Fordelen for oss bergensere er at vi har peiling på hva alle slike ord betyr, i tillegg til hvilken ord man bruker andre steder i landet for de uvitende som ikke vet det. Selv om jeg må innrømme jeg ble temmelig forvirret når min tremenning fra Slemmestad spurte om vi skulle gå og huske når jeg var liten :wee:

 

Men det er nok en liten sannhet i at Bergen er et land i Norge. Vi er temmelig spesielle, på godt og vond.

Lenke til kommentar
Eksempler på bergenske ord:

 

Disse, boss, snop, ani, hashje, tidi, bekkalokk.

 

6417609[/snapback]

 

Bruker virkelig ikke østlendinger ord som Snop og disse?

 

Uansett, alle de nevnte ordene er kanskje opprinnelig fra Bergen, men de blir alle flittig brukt i store deler av Sogn og Fjordane og, i likhet med boss.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...