Gå til innhold

Har Sony mistet retten til å bruke Force Feedback


Anbefalte innlegg

Jeg er klar over at Sony tapte mot Immersion og at det derfor ikke er rumble funksjon på PS3 kontrollen, men når jeg leste et intervju med en fra Microsoft som det ble linket til i forbindelse med en annen tråd så sa mannen fra MS at Sony nå hadde mistet muligheten til rumble og force feedback. Kan dette stemme?

 

Logitech har jo laget et kjempe bra ratt til PS2 som man burde kunne brukt på PS3 og i tillegg kan det nye grom rattet til PC fra Logitech brukes til Playstation 2 på noen spill. Hvis dette er sant må Sony se og svelge en kamel og bli enig med Immersion for gode ratt og force feedback støtte var det som Xbox manglet i forrige generasjon og nå har de det antakelig (de lager eget ratt med force feedback).

 

Kan for ordens skyld nevne at jeg allerede har Xbox360 og håper selvfølgelig at det som kommer av ratt og bilspill til den er av toppkvalitet, men det ville vært synd om Sony ikke fortsatt den gode trenden med bilspill og force feedback ratt.

 

Edit: må vel legge til en link. Kan også legge til det sitatet.

 

[qoute]It's important to look at not only what Sony added, but what did they take away? They took away the rumble and force feedback. [Ed note: Sony lost a legal battle for the right to the forced feedback system it used.] I think that's a huge deal for them. And that seems not necessarily to be a subject that many people want to focus on. You look at what we have added in terms of accessories, with force feedback wireless steering wheel, for example. That's just going to make the driving experience on Xbox 360 and Windows so much better.[/qoute]

 

Link

Endret av Mr. Bridger
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette går tilbake til rettsakene Immersion startet mot Microsoft og Sony. Immersion har tatt patent på Force Feedback som ble brukt i både Xbox- og PS-kontrollerne.

 

Microsoft valgte å inngå forlik, samt å betale Immersion for å få lov til å bruke systemet deres. Sony valgte derimot å ta opp kampen i retten - en kamp de tapte, og ble tvunget til å betale bot til Immersion (tror det var 60 eller 80 millioner dollar).

 

Denne dommen har Sony anket,og er derfor ikke avsluttet enda. Om Sony bestemmer seg for å betale boten, samt å betale Immersion for fortsatt bruk av teknologien, er det ingenting i veien for at kontrollerne deres vil vibrere, men foreløpig ser det altså ikke slik ut.

Lenke til kommentar

Jeg tenkte ikke på vibreringen i kontrollen, men mer på force feedback slikt som vi er vant til det i fra PC ratt.

 

Hvorvidt for eksempel Gran Turismo 5 kan komme uten støtte for force feedback. Slikt kan kanskje legges til med en update, men jeg var litt bekymret for at ingen PS3 bilspill vil ha støtte for force feedback selv om du bruker for eksempel Logitech driving force pro.

 

Eller vil det fungere helt utmerket siden rattet er laget av Logitech som sikkert har alle lisensene sine i orden.

 

Eller er det helt umulig og få force feedback effekt på PS3 uansett hvaslags ratt du bruker før Sony enten vinner i retten eller betaler for seg (forutsatt at det ikke blir klart før lansering).

Lenke til kommentar
Eller er det helt umulig og få force feedback effekt på PS3 uansett hvaslags ratt du bruker før Sony enten vinner i retten eller betaler for seg (forutsatt at det ikke blir klart før lansering).

6180574[/snapback]

Uansett om du har ratt fra Logitech eller ikke, så vil ikke Force Feedback fungere. Fordi PS3 vil ikke ha støtte for det, hvis ikke Sony og Immersion inngår en avtale.
Lenke til kommentar

så at immersion gjerne ville snakke med sony for å finne en løsning på rumble i kontrollene (husker selvfølgelig ikke hvor jeg leste det), immersion er jo ute etter å tjene penger så jeg TVILER på at sony ikke impliserer FF (måtte eventuelt være om de ikke blir enige med Immersion og ikke finner en annen løsning).

 

Den "axial feedback" løsningen til logitech(?) som de bruker på xbox360 rattet sitt fungerer (omtrent) på samme måte, men omfattes det av patenten til immersion (amerikanske patetenter er jo ganske vage) eller er det en vei sony kan velge å gå?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...