Gå til innhold

Kritikk ønskes på hjemmesida mi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Her er da hjemmesida mi.  :)

 

http://folk.ntnu.no/kleming/

 

Har vurdert å sette inn en meny, men har latt være siden jeg synes det blir litt meningsløst på ei så lita side. Poll'en begynte jeg på i dag og den er derfor svært enkel og langt fra ferdig.

 

Setter pris på alt av kommentarer ellers.

5968353[/snapback]

 

jeg har bare en kommentar - og det var at teksten var veldig vanskelig å lese. Ellers syns jeg det var dødsrått at bildet får farge når en hoovrer (kanskje alle bildene burde vært fargebilder? - fuglene skiller seg således ut)

Lenke til kommentar

Enig med Cruella. Sinnsykt tøft mer den rollover effekten :) Inspirasjon til andre... Synes som Cruella at teksten er vanskelig å lese. Teksten burde være mørkere, men ikke svart. Litt kjedelig side, kanskje litt flere farger. Liker selv svart, hvit, gått osv, og synes ikke det er noe galt med det hvis du vil bruke kun gråfarger, men varier nyansene litt. :)

Lenke til kommentar

Igrunn synest eg den var ganske stilig, men et par ting du bør forbedre på;

 

1. Litt lite kontrast på all tekst på sida. Prøv å gjere teksten enten lysare eller mørkare slik at du får ein litt betre kontrast mellom tekst og bakgrunn. Kontrast mellom dei mørke partia i menyen din og teksten er fin - prøv å få ein liknande kontrast ellers.

 

2. Skyggen på "Magnus Klemming Photographer" var litt "out of bounds" her, synest eg. Resten av sida køyrer ein enkel og rein stil, medan den overskrifta blei litt amatørisk og passa dårleg inn med resten.

 

4. Prøv å få inn litt meir luft og lag det heile litt mindre rotete på sidene for kvart enkelt bilete, såg veldig rotete og trangt ut slik det er no. Reduser gjerne skriftstørrelsen på beskrivelsen under biletet.

 

3. Ellers er det koden på sida di, du burde bruke strukturbasert HTML i staden for typisk "tabellsuppe". Vil vise deg til tekstar eg skreiv for ei tid tilbake, så slepp eg å skrive så masse her :)

 

http://www.herlig.net/arkiv/2004/11/20/generell-semantikk

http://www.herlig.net/arkiv/2005/01/22/kast-tabellane

http://www.herlig.net/arkiv/2005/01/14/markering-er-viktig

 

 

Ein del fine bilder du tar, forresten! :)

Endret av Arve Systad
Lenke til kommentar

Takk for kommentarer.

 

CruellaDeVille: Kategorien der fuglebildet er er kun svart hvitt ;)

 

Zathardor: Nå er faktisk ikke sida grå, men (grå)blå. Grunnen til at selve designen er litt "kjedelig" er for å unngå å overskygge det som er poenget med sida, altså bildene. Skjønner ikke helt hva du mener med at teksten burde være mørkere. Da blir den jo vanskeligere å lese mot den allerede ganske mørke bakgrunnen. :hmm:

 

Leasch: Kun mine egne bilder, ja.

 

Arve Systad: 2. Kan være enig i at tittelen er litt kjedelig, men den passer da inn? Font som matcher og samme farge som øvrig tekst. Er det skyggen som plager deg? :) Skal se om jeg finner på noe mer spennende etter hvert. 4. Kanskje, skal se hva jeg finner ut. 3. Kan jo se fordeler med å bruke DIV-tags + CSS, men nå er jeg komfortabel med tabeller og tabeller vil jo ikke forsvinne ut av HTML, så hvorfor forandre på noe som fungerer helt fint og fortsatt vil fungere? Har ingen interesse av at folk skal se på bildene mine på et sugent mobil-display uansett, så da er heller ikke den problemstillinga relevant. Og vel.. blinde og svaksynte er vel ikke akkurat målgruppa de heller. :p

 

PetterPro: Er da bare å overse den! :D

 

Hva det angår mangel på kontrast mellom tekst og bakgrunn ser jeg ikke noe problem bortsett fra der teksten står mot selve bakgrunnen på sida. Sjekk at kontrasten på skjermen står på maks, som den alltid skal. ;)

Lenke til kommentar

Så veldig fint ut, men er enig med alt Arve Systad sier her (trenger ikke ta vekk skyggeeffekten på tittel, men kanskje gjøre den noe mindre?).

I tillegg vil jeg jo si at hover-effekten på bildene var stilig, men fikk lang loading-tid på hvert bilde, det ble litt forstyrrende. Hadde vel vært en ide å preloade bildene som trengs til hover?

Lenke til kommentar

Bruker ikke noe webhotell. Sida ligger på NTNU sin hjemmesideserver. Annonsene er bare for moro skyld. Se om jeg kan tjene noe på dem. Så langt USD $1,23 ;) Studerer kanskje ikke ved NTNU til høsten, så jeg er på utkikk etter webhotell uansett, men ser at det er få tilbydere som støtter JSP som jeg altså bruker.

Lenke til kommentar

Veldig pen side (spessielt den øvre delen. Den nedre var ikke fult så fin. Du kan evt. prøve å ikke ha så mange rammer (mulig det blir bedre)

 

I motsetning til Arve Systad syns jeg overskriften var veldig pent.

 

Menyer bør plasseres 100px ned slik at den ikke er helt klistret opp mot toppen.

 

Litt større kontrast mellom tekst og bakgrunn kunne vært fint.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...