Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Han heter Daniel, og er forbanna, fordi han har gledet seg til campen i lengre tid.

 

Jeg reiser også med Explorius, men jeg er typisk nok en av de få gjenværende som ikke har fått vertsfamilie eller avreisedato ennå.

 

Blir det ikke camp på meg, så skal jeg la dem se svart! Tror ikke det skjer da.

 

Sykeste av alt er at han ikke får refundert ei jævla krone.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Explorius og EF er tydeligvis to svært dårlige orginasjoner. At man ikke får refundert ei krone av noe man har betalt for, er jo bare helt for jævlig idiotisk. Det sier kanskje litt om orginasjonene der er verdt å prøve seg på. Synes Speak virker, og er mye bedre enn de andre - etter hva jeg har hørt. Men å regelrett avise noe en har betalt for, attpåtil blitt lovet å få dra på er jo dårlig gjort. Kunne vell i det minste hatt det slik at pengene blir refundert, om det blir fullt. Nei, synes bare det er utrolig kjipt for dere som ikke får dra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

nybb for Nte gang du har ikke hørt etter på infomøtet... De har opplyst om at det desverre ikke vil klaffe slik at alle får kommet seg på soft landing campen i NYC siden noen skoler starter på et slik tidspunkt at det ikke vil bli tid for camp først. Det er forhåpentligvis ikke så mange, men et par stykker vil det nok sikkert være.. :S

 

det er etter min mening mye bedre enn EF som bare lar noen dra på en toukers camp mens ca halvparten må dra direkte til vertsfamilien

Lenke til kommentar

Det hjelper ikke Martita. Når ikke en eneste krone blir refundert, er det umulig å tilgi dem.

 

Uansett så ser jeg ikke problemet med at hvis feks. man begynner på skolen feks. 25. august, at man drar sammen med en eventuell pulje til NY 17. august, og blir hos vertsfamilien sin frem til skolen begynner.

 

Det er jo bare bullshit crap som kommer ut av dem.

 

Og når sant skal sies, så kan jeg ikke huske at de nevnte det :hmm:

Lenke til kommentar

Synes det er ALT for dårlig. At man må vente lenge på vertsfamilie og avresie dato er jo kjipt, men ser ut til at det går igjen ved de fleste byråer? (Vræl ut om jeg er helt på vidda)

 

Tenker fortsatt å sende en mail og fortelle dem hva jeg har hørt om organisasjonen. Hvis jeg får et "vi kan ikke love ditt & datt" svar blir jeg utrolig forbanna, da jeg nettopp har svart ja til å reise via dem. Det eneste som gjorde at jeg valgte Explorius ovenfor noen andre, var den campen, ellers tilbyr de jo det samme.

Lenke til kommentar

Det hjelper ikke Martita. Når ikke en eneste krone blir refundert, er det umulig å tilgi dem.

 

Uansett så ser jeg ikke problemet med at hvis feks. man begynner på skolen feks. 25. august, at man drar sammen med en eventuell pulje til NY 17. august, og blir hos vertsfamilien sin frem til skolen begynner.

 

Det er jo bare bullshit crap som kommer ut av dem.

 

Og når sant skal sies, så kan jeg ikke huske at de nevnte det :hmm:

 

Det handler om at det er x-antall plasser på disse campene og de blir fort fylt opp, spesielt de midt i august. Ergo, de som får familie sent kan risikere å miste campen.

 

Men Nybb og Marir, handler virkelig utvekslingsåret deres om en 3 dagers camp i New York?! Ja, det er sikkert kjekt, men jeg tenkte ikke engang over det når jeg valgte Explorius. Gode verdier og et strukurert system setter jeg mye større pris på! De HAR opplyst om det, akkurat som de opplyste om drivstofftillegget som kom i tillegg til programavgiften. Ikke at det er min sak, men leser du infoen du har fått av Explorius?

 

 

Kroner refundert? Av summen på 55.000,- går ikke mye penger til tre dager i New York skal jeg si deg. De jobber med å finne vertsfamilier, men de setter en standard på dem og derfor får noen familie sent og kanskje misser campen, men det er bedre med god familie og ingen camp enn en random familie som ikke er egnet.

 

 

Jeg personlig er strålende fornøyd med Explorius så langt og det vet jeg mange andre er også, de fleste bortsett fra deg faktisk, Nybb. Går dette igjen i at du ikke har fått familie ennå?

 

 

Marir: Ja, for all del, ring Explorius og si at du er missfornøyd med dem fordi en random fyr på et forum som ikke har lest infoen og stadig klager over åpenbare ting (sorry Nybb, men sånn er det) og at du er redd for å miste dine 3 dager i New York. Så kan du jo også true med å bytte til en av de organisasjonene uten camp i det hele tatt, bare for å vise hvor redd du faktisk er for å ikke få camp.

 

 

Quake: Å sammenligne Explorius med EFs skrekkhistorier blir bare for dumt! Jeg vet EF har mange lykkelige studenter, men at det er noen som har fått det fælt og blitt sviktet av systemet, feks Skjøtispe. Dette er et resultat av at de sender over flere studenter enn de kan kontrollere og finne gode familier til. Explorius tar kun inn et lite antall studenter og legger ved en så og si gratis camp i prisen. Jeg er sikker på at prisen ikke hadde vært lavere uten campen. Hvor skal da de refunderte pengene komme fra?

 

Som Explorius selv stadig sier på mail, så har de god kontroll på alle studentene, men når man skal finne familier, får ikke studenten vite noe før ALT er i orden. Da skal skolen finnes og godkjennes, familien skal skrive under og intervjues og midt på sommmeren er de ofte på ferie, LC skal finnes og det er så mye mer.. Men ting får fart på seg når høsten kommer og skolesystemet tar seg opp.

 

Hvis situasjonen da er sånn at de har funnet en herlig familie som du skal bo hos i 300 dager og du ikke får 3 dager med camp fordi det er fullt eller du ikke rekker det, hadde jeg bare vokst opp og sett realiteten, men det er jo bare meg.

 

 

-Edvind

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er åpenlyst nok ikke i Norge, er jo USA man reiser på utveksling til - og det velger jeg å tro at de aller fleste er oppegående nok til å forstå. Det handler allikevel om at det skal være et krav at man får en familie som har normal hygiene, er velfungerende (altså ikke ustabile, gamle o.l.) og ikke minst at en blir behandlet med respekt. Det handler ikke om å få de samme friheten - nøkkelordet er respekt, og levbare forhold.

EF hores ikke sarlig bra ut. Er enig i det og det er synd at aret ditt rett i dass. Jeg tenker bare pa en del andre som klager, har ofte en tendens til a komme i konflikt fordi de godtar ikke at det er strengere regler. Og dermed lytter de ikke til familien og stikker ut uansett, og sa havner de i trobbel. Det har vart flere brukere i denne traden som har vart den typen.

 

Jeg kan anbefale YFU. De er seriose og hvis det blir problemer vil de ta det seriost. Men det er absolutt forventet at man lytter til familien, fordi de som ikke gjorde det fikk masse problemer og blir til slutt kastet ut. Men en ting som ikke er sant, grunnen til at YFU ikke lar folk fa velge hvilken stat de skal dra til er ikke fordi det er for a finne en bedre vertsfamilie som de hevder i Norge, men for a kunne tilpasse ettersporsel etter tilbud i de forskjellige statene. Faktisk blir man tilfeldig plassert i en stat. Da jeg var en utvekslingselev bodde jeg med de som ledet Wisconsin og da fikk jeg se hvordan systemet fungerer.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

Jeg må si meg enig med Eivind i at det blir litt for drøyt å skulle sammenligne EFs ikke-eksisterende system med det at Explorius ikke lar noen studenter dra på en camp. Ja, jeg skjønner at det er kjedelig og har abslutt all forståelse for det, og det burde vel kanskje ikke skje, men samtidig er jo dette bare en filleting - og så lenge de er flinke på alle andre områder, kan dere jo bare prise dere lykkelig.

 

EF har en camp som koster rundt 8000,-, og da er det jo ikke så veldig rart at de lar de fleste som ønsker å dra på den campen, dra.

Lenke til kommentar

Jeg er da ny her, og skal til USA i 2011/2012, tenkte det var på tide å joine forumet etter å ha lest det ganske lenge :)

 

Har ikke søkt enda, for jeg vet ikke hvem jeg vil dra med. Sånn akkurat nå frister ikke explorius noe videre, og heller ikke EF. Jeg får vente og se hva min kjære rådgiver sier neste mandag, da :p

 

edit: sjøtispe, jeg tror jeg har lest historien din et annet sted på nettet. Det er utrolig leit at noen skal oppleve noe slikt

Endret av fluesmekker
Lenke til kommentar

Hvordan er det å kjøpe data der borte? Tenker å kjøpe en mac, men vet ikke helt om det er lurt siden den ikke har æ ø å? Og telefon, virker den i Norge? IPhone da :p

Jeg kjøpte meg både Mac og iPhone i USA. Macen fungerer som bare det, selv uten ÆØÅ fysisk på tastaturet, så er ikke det noe problem i det hele tatt. iPhonen må jailbreakes og låses opp før den kan brukes i Norge, så lenge du ikke får AT&T til å låse den opp for deg da, noe som er omtrent umulig.

 

Nå er jeg noe så inni granskauen irritert.

 

En kompis av meg, drar til Kentucky på fredag gjennom Explorius.

 

Alle studentene som reiser med Explorius blir lovt en firedagers camp i New York, som er en pakke som er inkludert i prisen.

 

Kompisen min? Neida, campen som stemmer med hans avreisedato er full. Han får ikke dra til New York som han har gledet seg til siden han søkte.

 

Det er så utrolig patetisk. Elendig service av Explorius. Spør du meg er slike ting ikke akseptabelt!

 

Fy, Explorius!!

Ikke for å forsvare Explorius så veldig her, men de har sannsynligvis sitt på det tørre i kontrakten. Sånn er det forsåvidt hos Speak også, men der er jo campen en ekstrautgift. Det studenter må forstå, er at utvekslingsåret er et akademisk år, og det er SKOLEåret som skal stå i fokus. Nå aner jeg ikke hvordan historien til kompisen din er, men kan det være at skolen starter tidlig, slik at det ikke passer med campen? Er litt tåpelig å kalle noe for elendig service, bare pga. dette. Det er som sagt skolen som avgjør avreisedatoene til studentene. Hvis argumentet fra Explorius, kun er at campen er full, så er dette selvfølgelig bekrymingsverdig.

 

--

 

Og btw dere som klager/whiner over venting på familie og alt det der. Det er ikke MANGE som mangler familie. Av de studentene som skal reise nå til høsten, har vi rundt 15 stykk igjen hos Speak som ikke har familie og skoleplass i orden enda. Dette er svært bra, når vi er inne i andre uke av August.

Endret av MartinF
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei, jeg er nå i USA og jeg reiser også med Explorius. Jeg fikk heller ikke være med på campen til NY. Først ble jeg litt skuffet, men jeg kom fort over det. Når vi hadde ankommet NY og jeg og resten av studentene skulle skilles så ble jeg fortalt av hun som viste oss rundt at de som ikke fikk være med på NY campen i begynnelsen av oppholdet, pleide som regel å få dra seinere i løpet av året. I fjor dro de i Januar. Så håpet er ikke helt ute, men om jeg har blitt feilinformert må dere jo huske at dere meldte dere på et utvekslingsår ikke en 3 dagers tur til NY. Ikke missforstå skjønner veeeeldig godt at det frister med NY og, jeg ble kjempe sjalu da jeg så bildene til de jeg hadde flydd ned med.

 

Kanskje noen har svart på dette allerede, men jeg orket bare ikke å lese alt. Har vært en hektisk første skoledag! Har fått en amerikansk historiebok på 5 pounds (2,5 kg?) den må jeg ha med meg hver dag!

 

Forresten en som spurte det med å opprette amerikansk konto, så vidt jeg har har forstått det er det ikke vanskelig i det hele tatt. Det er bare å ta med seg passet ditt. Også litt penger som kan være på kontoen, du betaler ikke noe for å opprette kontoen, men du må ha penger på konto. Did that make sense? Har blitt tilbudt det flere ganger nå, men jeg har VISA så vet ikke om det er nødvending. En siste ting, VISA kan dere få hos Fokus bank. Trenger ikke å "planlegge" hva du skal si, der er det på en måte lov. Bare si du vil opprette en cash-konto med visa kort tror jeg det heter. Men der fikk jeg det uten noen problemer eller en plan a, b og c.

Lenke til kommentar

Fluesmekker - det er nok fullt mulig, har vel lagt den ut et annet sted før, men da litt mer detaljert.

 

Skjønner at det er veldig kjedelig for de av dere som ikke får dratt på camp, og at det er noe man blir både sint og frustrert over - det har jeg absolutt ingen problemer med å forstå. Allikevel tror jeg det er viktig å fokusere på det organisasjonen gjør og som er bra for dere - de tingene som faktisk kommer til å bety mest for deres opplevelse. Nemlig at de er der og støtter dersom dere ender opp i situasjoner hvor dere vil trenge hjelp.

 

Campen er kjip, ja, men hvis man forsøker å se positivt på det så er det ikke noe som ødelegger resten av utvekslingsåret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...