Gå til innhold

Er oppvaskmaskinen min livsfarlig?


Anbefalte innlegg

Så, her om dagen står jeg og vasker opp ei gryte, det er ei metalløse oppi gryta som jeg skal sette inn i oppvaskmaskina. Jeg tar tak i øsa og åpner oppvaskmaskina, men når jeg kommer borti metallinnsiden av maskina kjenner jeg at det (hyl!) går strøm gjennom kroppen min.

 

Ikke så veldig sterk da, bare nok til at det er ganske ubehagelig. Jeg testa litt videre, og det ser ikke ut til at det skjer når jeg bare tar i oppvaskkummen og maskina... kan det være noe som skjer når vann renner ned fra kummen og videre ned i rørsystemet? (Oppvaskmasin->meg->øse->kjele med vann->kum med vann->rør).

 

Uansett, til poenget, er dette livsfarlig, brannfarlig og uvanlig, slik at jeg må bruke penger på en elektriker, eller er det sånn det bare er i en gammel bygård (fra 30 tallet)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

slik kan være farlig..hvem vet neste gang får du ikke ett middels støt men et dødelig ett..ville sjekket jording i både vaskemaskin og kontakta den sitter i..

..trælsomt..men er jo greit og ikke se svidd ut før påske da..

 

tror ikke det skal "være slik" nej..uansett alder på hus...er visse forskrifter som bygg eiern skal følge..derav ingen oppkvikkende støt fra gjenstander i "huset"

hehe :p

Endret av usæl-gesæl
Lenke til kommentar

Det mangler mest sansynlig utgjevningsforbindelse til vann, avløp og elektrisk jord.

Kan oppstå potensialforskjeller mellom vann og avløp og det vil også oppstå potensialforskjeller mellom vann (kjøkkenbenk) og elektrisk jord (oppvaskmaskinen) om disse ikke er koblet sammen.

Få deg en sjekk på elinstallasjonen din!

Slikt kan ende med hjertestans.

Lenke til kommentar

Minner om noe vi hadde i dusjen hjemme, skrudde på dusjen, og en fikk ikke strøm, en sto og dusja og merka ikkeno, men da du var ferdig og skulle skru av så kjente en det for gjennom kroppen.

Nesten så jeg fikk afro mellom beina :p neira

Men der var det bare jordingsfeil i noe av rørene i huset...

Lenke til kommentar

Ok, jeg er overbevist, skal bestille en elektriker så snart jeg kan. Det er nok det samme som perpyro og O_C_C nevner... jeg husker jeg merka det samme hos en kamerat av meg når jeg lånte dusjen hans og kom borti vaskemaskina som stod der, ganske skummelt når du kjenner strøm fra hånda til beina.

Lenke til kommentar

når en har det slik i dusjen er det kanskje bare en positiv ting... Jeg er alltid trøtt om morgenen, men etter en dusj og slitt strøm gjennom kroppen er en lys våken :p

 

Har selv hatt uhell, der jeg ikke har fått så mye strøm gjennom kroppen, men jeg ble svimmel, det blinket i augan og jeg ble veldig kvalm hele tia osv...

 

Det fikk jeg av å fikle med noe småtteri i en forsterker på maks 12V

Endret av O_C_C
Lenke til kommentar
Ellers så er det verd å merke seg at det er ampæren (strømmen) som dreper, mens det er volten (spenninga) som gjør vondt. Så må du selvsagt ha nok spening til å overvinne motstanden i kroppen etc, da...

5710866[/snapback]

 

Ikke helt riktig. Det er også amperen (mer nøyaktig antall ladninger per tid) som gjør vondt. Når man f.eks har subbet beina i teppet og tar på kjøkkenbenken, kan man lett ha oppnådd flere titusner volt spennnigsforskjell mot benken, men det gjør ikke mer enn å nappe så vidt i fingeren nettopp fordi det er så få ladninger som blir overført. Spenningen har lite å si, bortsett fra da det kommer til neste punkt angående dielektrisk sammenbrudd. I USA (~110V) kan man f.eks stikke fingra i stikkontakta uten å kjenne noe hvis man har tykk nok hud, f.eks på fingertuppene. Dette er fordi strømmen ikke kommer gjennom huden som er tilnærmet en isolator.

 

Edit: Glemte hva jeg egentlig skulle skrive anående smerte. Det viser seg at forskjellige puls- og funksjonstyper gir forskjellige smertefølelser, og vår vanlige sinusfunksjonsvekselstrøm er en av de bedre. Den verste er firkantpuls som man f.eks bruker i strømgjerder. Der kan man ha veldig liten strøm og dermed veldig liten skade, men allikevel veldig stor smerte.

Endret av simes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...