Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Er brannmuren i XP bra nok?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har brukt Agnitums gratis firewall på min hjemmemaskin i over et år nå, og er veldig fornøyd.

 

http://www.agnitum.com/download/outpostfree.html

 

Den kan også konfigureres med diverse plugins som f.eks. ad-blokkers som jeg personlig setter stor pris på. Det er også mye bedre innstillinger etter host, IP etc enn noen annen gratis brannmur jeg har sett. Du blir heller ikke "paranoid" fordi den hele tiden melder "mulig intrusion alert".

 

Prøv den!

 

(Dagens reklame :wink: ) Men jeg er som sagt fornøyd.

Lenke til kommentar

Brannmurer er vel mer leketøy enn nyttig for de fleste av oss. Personlig prøvde jeg zonealarm en stund, den kom med alslags meldinger om innbrudd, men det meste av det var falske alarmer som ikke hadde noe med innbrudd å gjøre. Jeg er koblet opp mot et windows nettverk og slike brannmurer takler ikke alltid det like godt.

 

Min mening er at det er få som er int i å bryte seg inn på private maskiner. Og vil noen kopiere dokumentene mine eller lese mailen min, så får disse personene heller ha sine syke interesser. Maskinen min har btw vært koplet opp mot internett på studentbyen her de siste 3 årene(står stort sett alltid på) og jeg har ikke så langt hatt noe innbrudd, hvertfall ikke som jeg har merket. Et lite tips for å holde litt øye med trafikken er å ha oppe nettverkssymbolet i "tray", dersom skjermene blinker og trafikken er stor uten at du bruker nettverket, bør du kanskje stenge umiddelbart. I windows XP har også "task manager" en slik grafisk fremstilling av belastningen av oppkoblingen.

 

En god virus scanner er dog en god ide, der også er de fleste bra nok. Personlig liker jeg f-secure, fordi jeg får den gratis gjennom skolen og fordi den ikke krever så mye systemressurser som f.eks Norton.

 

OK, så konklusjonen min skulle vel være at brannmuren i XP bør duge til det meste dersom behovet mot formodning skulle dukke opp. Den er dog ikke særlig fleksibel.

 

[ Denne Melding var redigert av: kindings på 2002-09-19 21:52 ]

Lenke til kommentar

Bortsett fra at jeg er fullstendig uenig med kindings sjekket jeg bare videre om disse innstillingsmuilghetene på brannmuren jeg bruker:

 

Disable Activex/cookies/java&vbscripts/pop-ups ++ på email og/eller explorer.

 

Det sirkuleres lister på nettet med lister over ISP'er og hvilke IP-ranges som disse har fått tildelt. Særlig de som benyttes av aDSL og cable brukere er interessante da disse ofte er 24/7 online uten alt for store sikkerhets-forhold. Disse kan brukes f.eks til bouncing hvis de skal hakke seg inn på et annet sted. Da ser det nemlig ut for den som blir utsatt at det er du som prøver å hakke seg inn hos dem.

 

Maskinen min crashet flere ganger under ripping av DivX filmer. Detter var før jeg brukte brannmur. Etter installasjon av brannmur har maskinen aldri crashet under ripping.(Hørt om DOS attacks?)

 

Ikke undervurder gærningene og scriptkiddies der ute på nettet. Men ikke bli paranoid heller. Kjør en fornuftig brannmur, og ta vanlige sikkerhetsregler så er du bedre sikret. Den "det skjer ikke meg" holdningen er ikke alltid den beste forutsetningen.

 

[ Denne Melding var redigert av: servo på 2002-09-19 22:05 ]

Lenke til kommentar

kindings: jeg sier bare AMEN til det... jeg har utrolig mye interessant på pcen min for enhver warez konge, og alle andre kvisete små pc- nerder som er litt gærne, men siden jeg ikke fremstår som noen interessant person har jeg aldri hatt angrep. Jeg ripper og laster ned som en gal, men ingen angrep. Gidder ikke engang å bruke brannmur, fordi chello brukere vanligvis har veldig dårlig fart, og derfor tenker denne fiktive hackeren, "hmm, han kan da umulig ha mye interessant der, må jo ta evigheter".... og som kindings sa, hvis det er noen som vil ha sakene mine så værsågod, vær litt syk du... Gaustad neste!!

Lenke til kommentar

Det kan hende at noen er mere utsatt enn andre alt etter hvilken ISP de bruker (Hvilken IP-range de har fått tildelt).

 

Jeg fikk engang en telefon fra sysadmin hos Telenor. Han hadde fått in en klage på et innbruddsforsøk på en Server i USA fra min maskin (IP).

 

Klart jeg var rådvill da jeg ikke i det fjerneste kunne ha tenkt meg å kjøre et angrep på en maskin i California. Vi diskuterte litt frem og tilbake (Jeg brukte blackice dengang men den er skifta ut) og han trudde meg til slutt at min maskin hadde blitt brukt til å maskere et angrep fra en annen maskin.

 

Brannmur er gratis, tar praktiskt talt null ressurser og hvis du velger "ikke vis ikon i statuslinja" så ser du'n ikke engang...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-19 21:58, skrev Athlon Power:

DENNE skal funke !!!!




 

Hehe, litt pinglete. Har både brannmurer og rutere i mangehundretusenkronersklassen - men det blir kanskje litt "overkill"?

 

Quote:



Den 2002-09-19 22:03, skrev servo:


Ikke undervurder gærningene og scriptkiddies der ute på nettet ...



 

Riktig! Siste "mote" nå er å kjøre skript som søker etter svakheter - og når de finner dem - er de "forhåndsprogrammerte" til å utføre enkelte ødeleggende handlinger ... Hærverk rett og slett - uavhengig av hva eller hvem de rammer ...

 

::Dan

Lenke til kommentar

Vel det er vel stort sett bare å ta fingrene på alle tenåringsgutter med saggebukser. Det burde løse de fleste problemer, funker ikke det får vi ta "mus" armen også :smile:

 

Nei, alvorlig. Jeg ser sef at folk har gode poenger her, men jeg tror faktisk det er litt paranoia blant internettbrukere generelt. Jeg er temmelig sikkert at dersom noen _absolutt_ vil inn på maskinen din/min kommer de seg inn uansett hvor god brannmuren er, bare sånt for å bygge oppunder dette. Personlig hadde jeg også en periode hvor jeg trodde en god brannmur var nødvendig. En annen ting dere bør tenke på, hvorfor dele ut gratis brannmurer? Kanskje de har skumle ting i tankene? Jeg tipper det ligger en nøkkel eller noe som gir programmererne fri tilgang :smile: Det var hvertfall vanlig praksis på 80-tallet, skal ikke nevne eksempler :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...