Gå til innhold

Simens tabbeliste for den rødgrønne regjeringen


Anbefalte innlegg

Denne tråden er mens som en oppsamlingsplass for tabber jeg mener den rødgrønne regjeringa har gjort. Med tabber menes det som i media tas opp som større tabber. (Bagateller og "tabber" som det er stor uenighet om egentlig er noen tabbe gidder jeg ikke ta med). Diskusjon kan taes i andre tråder, men dere må gjerne komme med forslag til oppdatering av lista. Denne tråden er kun ment som en opplisting av tabber. Jeg skal prøve å oppdatere tråden jevnlig. Nok prat, her begynner lista:

 

1. Oktober 2005 Regjeringa kjøper opp en bitteliten tomt på 4,3 mål på Bygdø for 30 millioner. De bruker den "å sikre fri ferdsel i strandsonen". 66 meter fri strandsone ble det. Huset som er på tomta har de ingen aning hva de skal gjøre med ennå.

 

2. Oktober 2005 Øystein Djupedal (SV) går ut og sier at han vil bestikke medlemmene i bedriftsstyret i Union med gavepakker for bedriften om de stemmer i et internt styremøte slik Djupedal vil. Djupedal omformulerer seg og trekker forslaget dagen etter.

 

3. November 2005 Regjeringa byr usle 25 millioner for et gigantisk og idyllisk område på Hardangervidda på 146.000 mål. De får selvfølgelig ikke budet og private stikker av med eiendommen som har nasjonalpark-potensiale for en sum av 111 millioner. Mye av kritikken i media går på sammenligning med kjøpet av den bittelille tomta til 30 milioner i Oslo. Regjeringa anså altså 146.000 mål på Hardangervidda for å være mindre verdt for allmennheten enn 4,3 mål på Bygdø.

 

4. November 2005 Også barn og barnefamilier har erfart at løftene fra valgkampen er brutt. Maksprisen i barnehagene er redusert med 500 kroner - mot 1000 kroner som ble lovet. Løftet om redusert pris på skolefritidsordningen og gratis frukt og grønt i grunnskolen er heller ikke innfridd. Fremdeles gjenstår det å se om det blir full barnehagedekning, eller om Kristin Halvorsen må gå av.

 

5. Desember 2005 Øystein Djupedal (SV) går ut og sier at foreldre generelt ikke er skikket til å ta vare på barn og at alle barn derfor bør påbys å gå i barnehage. Øystein blir teppebombet i media og må nok en gang omformulere seg kraftig.

 

6. Øystein Djupedal (SV) vil slå beina under på privatskoler ved å ikke tillate flere slike. Dette får til og med tilbakevirkende virkning på skoler som allerede har fått tillatelse til å drive. Det drøftes om slike tilbakevirkende tiltak strider med grunnloven og om dette er regjeringens standard for "forutsigbarhet" fremover.

 

7. Desember 2005 Regjeringa fjerner ikke forslaget i statsbudsjettet om ekstra moms på melk, men velger å kamuflere det som som "miljøavgift".

 

8. Januar 2006 Finansminister Kristin Halvorsen (SV) oppfordrer det norske folk til å boikotte Israelske varer. Stikk i strid med norsk utenrikspolitikk og truer Norges rolle som megler i Israel/Palestina-konflikten. Kristin Halvorsen måtte beklage seg dypt dagen etterpå og regjeringa sender unnskyldelsesbrev til Israels ambassade og USA (!).

 

9. Januar 2006 Utenriksminister Jonas Gard Støre (Ap) skriver i unnskyldelsesbrevet til den Israelske ambassaden: "forsvarbare grenser" og ikke "internasjonale annerkjente grenser". Jan Pettersen og media kaller han for USAs puddel. Støre trekker ikke brevet eller formuleringen men bagatelliserer det.

 

10. Januar 2006 Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) går hardt ut mot Kjell Inge Røkkes planer om å bygge hus. Røkke har tidligere fått tillatelse av Asker kommune og Asker kommune har fulgt alle utbyggingsplaner og reguleringsplaner gitt av miljøverndepartementet. Bjørnøy overprøver lokaldemokratiet og alle planer de selv har stått for med tilbakevirkende kraft, trolig fordi navnet er kapitalist-symbolet Røkke. 14 tilsvarende byggesaker i samme området reageres det ikke på.

 

11. Februar 2006 Saken med mumammed-karikaturene tilspisser seg og Jonas Gahr Støre kontakter ambassadører fra hele den muslimske verden og beklager at norge har ytringsfrihet. Støre for selvfølgelig kritikk for å ha beklaget en av våre demokratiske grunnverdier. Blandt annet en skare av kjente kulturpersoner raser mot Støre.

 

12. Februar 2006 Jens Stoltenberg prøver å redde situasjonen ved å prøve å få det til å se ut som regjeringen står samlet og forsvarer Støres beklagelse og legger hele skylda på redaktøren av magasinet som trykket karikaturene. Stoltenberg får selvfølgelig ennå mer kritikk fordi han "legger hodet på hoggestabben" ved å gå god for det som bare var en manns flaue tabbe.

 

13. Mars 2006 Regjeringens løfte om gratis lærebøker for elever i videregående skole er det fortsatt ikke tatt stilling til. Utdanningsminister Øystein Djupedal påstår at dette er en høyt prioritert sak men det kommer også frem at ingenting er gjort i saken det siste halve året.

 

14. April 2006 Jonas Gahr Støre sier at regjeringen har stoppet all økonomisk støtte til den palestinske Hamas-regjeringa. Ekspertene mener at hvis man fjerner støtten så vil det bli veldig mye frustrasjon og uroligheter i de palestinske områdene. Støre retter det opp til "skal stoppe", og etter mye kritikk mot kuttet rettes det ennå en gang til "vurderer å kanskje stoppe eller redusere støtten". Støre får kritikk for nok en gang (se punkt 9. og 11.) å ha alt for lite peiling på midtøsten-politikk og ikke vite forskjell på okkupant og okkupere.

 

15. April 2006: Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har kjøpt regjeringens råeste firmabil, en Volvo XC90 til nær 800 000 kroner. Magnhild Meltveit Kleppa, Sps parlamentariske leder, refser partifelle Enoksen for firmabilvalget. "- Jeg er ikke direkte imponert over Odd Roger Enoksens skjønn. Jeg tror at det finnes presentable familiebiler for mye lavere beløp, sier Meltveit Kleppa, som gikk meget hardt ut mot Fremskrittspartiet etter VGs avsløringer om partiets bruk av offentlige midler i forrige uke." Bilen har en ligningsverdi på 799017 kroner, og er innkjøpt på skattebetalernes regning av Statsministerens kontor (SMK) under statsrådenes firmabilordning.

 

16. April 2006: Som ivrig syklist tar jeg med at status for valgløftet om en snarlig bedring av sykkelveier er at løftet fortsatt ikke er oppfyllt og det ser ikke ut til å bli det i det nærmeste heller.

 

Jeg har dessverre ikke oppdatert tråden på lang tid så tillater meg å kopiere Dottens innlegg fra desember 2006 hit:

Kanskje på tide å oppdatere denne sovende tråden litt. Mine forslag;


  •  
  • Regjeringen må nok en gang trekke tilbake et løfte som viste seg å være umulig å gjennomføre. Neste gang er det kanskje en fordel å undersøke om ting er mulig før man lurer til seg stemmer; Bryter løfte om ny lov
     
     
  • I tillegg kan vel listen oppdateres med hele farsen rundt sykelønnsordningen, hvor en flertallsregjering opplevde å ikke ha flertall, samt at de klarte det kunststykket å få både LO og NHO mot seg da de ikke respekterte IA avtalen.
     
     
  • For ikke å nevne at Bekemellem truer med å angripe det demokratiske valget ved at myndighetene skal kvotere inn kvinner. Det er vist ikke viktig hvem velgerne ønsker, her skal kjønnet telle mer enn stemmer. [link]
     
     
  • Så var det Djupedal som maktet å si at "det er et forfeila syn på barneoppdragelse å tro at foreldre er de beste til å oppdra barn", selv om han febrilskt prøvde å ro seg unna uttalelsen senere. [link]
     
     
  • Så er det grådigheten som tok til da man bevilget seg selv lønninger langt over den generelle lønnsveksten. Dobbeltmoralens høyborg er absolutt til stede. [link]
     
     
  • Ikke ble det noe særlig bedre av at Halvorsen igjen åpnet munnen og sa at Ingen bør tjene mer enn Stoltenberg
     
     
  • I forslaget til statsbudsjett så foreslo man å avvikle ordningen med avgiftsfri diesel til båt. Men så innså man at dette var en tabbe og snudde tvert om.
     
     
  • Gahr Støre måtte igjen beklage seg da regjeringen, uten å informere Stortinget, sa nei til forespørsel fra Nato om flere soldater. Eller som han sa; Vi har lært.
     
     
  • Barnehagekø er ikke det største problemet om man er statsråd, da er det bare til å snike seg frem.
     
     
  • Og for å avslutte det hele; Stoltenberg tråkket i salaten i Stortingets spørretime. Ille nok at han ikke har oversikt over hva FRP har stemt for/mot, men han har ikke engang oversikt over hva hans eget parti stemmer for. Stoltenberg skryter av å fjerne en avgift han selv var med på å innføre og beskylder helt feilaktig FRP for å stå bak avgiften.

7461902[/snapback]

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Kvasitåpelig.

2. Aldri hørt om. Kan du smøre av tøvet og si hva du mener?

3. Tabbe.

4. Ingen tabbe, han sa sannheten men ble utsatt for ei heksejakt av media.

5. Supert!

6. Kjenner kun til saken gjennom VG :roll:

7. Ingen tabbe fra Halvorsen, men tabbe fra Støre (og Halvorsen når hu la seg paddeflat).

8. Kjempetabbe, rett og slett ei katastrofe.

Lenke til kommentar
1. Oktober 2005? Regjeringen kjøper opp en bitteliten tomt på Bygdø for 30 millioner.

5426517[/snapback]

Hva brukes det til?

5428738[/snapback]

De bruker den "å sikre fri ferdsel i strandsonen". 100 meter fri strandsone ble det. Huset som er på tomta har de ingen aning hva de skal gjøre med ennå.

 

Hva som er tabber er nok en definisjonssak og siden det er jeg som vedlikeholder lista så blir det opp til meg hva jeg vil definere som tabbe, men jeg prøver å være litt objektiv og ta de sakene som media tar opp som klare tabber. (Angående objektivitet så har jeg tatt med både Halvorsens og Støre sine tabber. Altså tabbene til begge parter i den saken.) Det eneste jeg synes mangler er tråden "Oppdatert oversikt over forrige regjerings tabber". Men ett sted må man starte og kanskje det blir regjeringsskifte neste gang og dermed en ny tabbeliste. ;)

Lenke til kommentar
1. Oktober 2005? Regjeringen kjøper opp en bitteliten tomt på Bygdø for 30 millioner.

5426517[/snapback]

Hva brukes det til?

5428738[/snapback]

De bruker den "å sikre fri ferdsel i strandsonen". 100 meter fri strandsone ble det. Huset som er på tomta har de ingen aning hva de skal gjøre med ennå.

 

Hva som er tabber er nok en definisjonssak og siden det er jeg som vedlikeholder lista så blir det opp til meg hva jeg vil definere som tabbe, men jeg prøver å være litt objektiv og ta de sakene som media tar opp som klare tabber. (Angående objektivitet så har jeg tatt med både Halvorsens og Støre sine tabber. Altså tabbene til begge parter i den saken.) Det eneste jeg synes mangler er tråden "Oppdatert oversikt over forrige regjerings tabber". Men ett sted må man starte og kanskje det blir regjeringsskifte neste gang og dermed en ny tabbeliste. ;)

5429905[/snapback]

 

Dette er temmelig viktig,nemmelig å sikre fri ferdsel for allmenheten, at det ses på som en tabbe fra høyresiden har vel med at en rik nabo til denne tomten nå klaget på at de ikke lengre kune innta sin frokost i fred ute på plenen uten å bli forstyrret/beglodd av den "lavereståend allmuen" :cry:

Lenke til kommentar
1. Kvasitåpelig.

2. Aldri hørt om. Kan du smøre av tøvet og si hva du mener?

3. Tabbe.

4. Ingen tabbe, han sa sannheten men ble utsatt for ei heksejakt av media.

5. Supert!

6. Kjenner kun til saken gjennom VG :roll:

7. Ingen tabbe fra Halvorsen, men tabbe fra Støre (og Halvorsen når hu la seg paddeflat).

8. Kjempetabbe, rett og slett ei katastrofe.

5429365[/snapback]

Du er ikke tilfeldigvis medlem i SV? :hrm: Selvsagt er punkt 4 en tabbe og det han sa er overhodet ikke sannheten! Nr. 6 er sann, selv om du kun så den i VG....

Det er bra skrevet, Simen1, men kanskje du bør være enda mer grundig i det du sier? Forklare mer :) Du er flink! :love:

Endret av _Adler_
Lenke til kommentar
Eller kanskje det heller er fordi det var snakk om seriøs overpris for et bitte lite stykke strand. :grine:

5431710[/snapback]

 

Tror ikke det nei, prisene i de områdene er vel temmelig stive etter det jeg forstår.

Og uansett er det viktig at slike områder holdes åpne for allmenheten, da pengesterke folk har overtatt det meste og jager andre bort med ulovlige gjerder og andre stengsler.

Flott at noen tar tak i dette,både i form av oppkjøp og i form av en gjennomgang av bygningsloven der det skal legges forbud mot at folk med makt/kamerater i kommunestyrene skal kunne få dispansasjoner og i realiteten herje fritt .

Lenke til kommentar

Pluss at det viste seg i ettertid at de kunne fått stranden mye billigere, uten huset, om jeg ikke tar feil. også var det visst noe med personlige forbindelser og avtaler inne i spillet. Det hele så i hvertfall ikke spesielt pent ut.

 

Men enig i at formålet i seg selv er bra. Men gjennomføringa ....

Lenke til kommentar
Pluss at det viste seg i ettertid at de kunne fått stranden mye billigere, uten huset, om jeg ikke tar feil. også var det visst noe med personlige forbindelser og avtaler inne i spillet. Det hele så i hvertfall ikke spesielt pent ut.

 

Men enig i at formålet i seg selv er bra. Men gjennomføringa ....

5431966[/snapback]

 

Gjennomføringen av både denne og andre saker i det politiske liv kan nok diskuteres,det er det ikke tvil om, men derfra til å liste dette opp som en stor regeringstabbe vitner mer om høyresidens ønske om kun å henge ut andre enn noe annet .

Når det så gjelder personelige forbindelser og vennskap ør iallefall høyresiden trå svært så varsomt, spesielt når det gjelder byggesaker og eiendommer, jeg sitter selv med en rettskraftig dom der en høyreformann i et lokalparti har brutt det meste av lover i så henseende utelukkende basert på personelige forbindelser og egen vinning .

Så svin på skogen finnst overalt desverre.

Lenke til kommentar
Pluss at det viste seg i ettertid at de kunne fått stranden mye billigere, uten huset, om jeg ikke tar feil. også var det visst noe med personlige forbindelser og avtaler inne i spillet. Det hele så i hvertfall ikke spesielt pent ut.

 

Men enig i at formålet i seg selv er bra. Men gjennomføringa ....

5431966[/snapback]

 

Gjennomføringen av både denne og andre saker i det politiske liv kan nok diskuteres,det er det ikke tvil om, men derfra til å liste dette opp som en stor regeringstabbe vitner mer om høyresidens ønske om kun å henge ut andre enn noe annet .

5432003[/snapback]

Nope. Det vitner om at folk har forskjellig oppfatning av ting. Din versjon og mening er jo ikke noen absolutt sannhet, vet du.

Lenke til kommentar
Pluss at det viste seg i ettertid at de kunne fått stranden mye billigere, uten huset, om jeg ikke tar feil. også var det visst noe med personlige forbindelser og avtaler inne i spillet. Det hele så i hvertfall ikke spesielt pent ut.

 

Men enig i at formålet i seg selv er bra. Men gjennomføringa ....

5431966[/snapback]

 

Gjennomføringen av både denne og andre saker i det politiske liv kan nok diskuteres,det er det ikke tvil om, men derfra til å liste dette opp som en stor regeringstabbe vitner mer om høyresidens ønske om kun å henge ut andre enn noe annet .

5432003[/snapback]

Nope. Det vitner om at folk har forskjellig oppfatning av ting. Din versjon og mening er jo ikke noen absolutt sannhet, vet du.

5432027[/snapback]

 

Nei min mening er ikke nødvendigvis den rette, noe jeg forøvrig påpeker i hvert eneste innlegg jeg skriver om du ser i signaturen min :)

Men hvorfor ikke da heller lage en oversikt over regeringers tabber, altså ta med regeringer fra begge sider,det ville jo gitt et mere helhetlig og nyansert bilde,men det er muligens ikke ønskelig :innocent:

Lenke til kommentar
godt poeng Gaston. det en konservativ høyremann ser på som en kjempetabbe kan bli sett på som en "heltedåd" av f eks rød ungdom.

5428972[/snapback]

 

Helt enig der. Istedenfor å sitter her å ramse opp "tabber", kan vi heller diskutere ting som burde blitt gjort etc.

 

Og din definisjon av tabber Simen1 holder desverre ikke mål for min del iallefall. Akuratt som Sondre her sier så ser vi forskjellig på saker og ting uansett parti tilhørlighet.

Lenke til kommentar
Grunnne til at vi diskuterer dagens regjering er at den er aktuell nå. Å dra inn alle regjeringer på en gang i en tråd er unødvendig og rotete.

 

Og du og andre står fritt til å lage en tråd med det temaet du ønsker. Ingen som hindrer det.

5432695[/snapback]

 

Drar inn alle regjeringer? Hvor mange har vi? :dontgetit:

 

Jeg mener bare at denne tråden viser dårlig sammarbeid og litt for "syklubb" aktig.

Bare sitte å snakke om tabber, istendenfor å snakke om forbedringer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...