Gå til innhold

Marihuana, hasj, cannabis - farlig eller ikke?


Har du prøvd hasj?  

2 342 stemmer

  1. 1. Har du prøvd hasj?

    • - Ja.
      875
    • - Ja, men jeg kommer ikke til å gjøre det igjen.
      157
    • - Nei.
      890
    • - Nei, men jeg kunne tenke meg å prøve det.
      449


Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hei alle sammen!

 

Har sittet å lest en del av denne tråden her, og jeg må si jeg er ganske overrasket over hvordan mange argumenterer for og imot bruk av cannabis.

Noen sier de er imot cannabis av prinsipp -fordi det er så mange som sliter pga det, fint prinsipp det, virkelig.. hadde alle her i verden tenkt sånn om alt hadde det vært en mye bedre verden! Men problemet er at ofte sier den samme personen at de drar ut på byen før å ta en øl.. og da kommer dobbeltmoralen inn, for det er jo vel dokumentert at mange sliter pga alkohol?!? eller tar jeg helt feil? De som kjenner seg igjen i det jeg sier her: Ikke kom å si dere har prinsipper, det er bare tull.. Er du imot cannabis fordi det er farlig, bør du jammen meg være imot alkohol også, for det er farlig det!

 

CAnnabis er farlig! Helt sant, den som nekter på det,veit ikke hva han snakker om. Fakta er at ALLE rusmiddel er farlig. Livsfarlig! Men det er jammen meg å kjøre bil og... Legaliserings debatten handler vel veldig lite om hasj er farlig eller ikke, Cannabis er kommet for å bli enkelt og greit, spørsmålet er vel heller hvem vi vil skal ha kontroll over den? Tror vel ingen som veit hva dem snakker om tror at cannabis noensinne vil forsvinne fra landet vårt.

 

Et annet argument som ofte blir brukt er det med at cannabis fører til tyngre stoffer.. Helt sikkert sannt at mange heroinister begynnte med hasj... Men tror nok faktisk ALLE som bruker noe som helst stoff i norge begynnte med alkohol! Betyr det at alkohol fører til heroin? nei.. det gjør nok ikke det, og det betyr heller ikke at cannabis gjør det. Det er bare å tenke seg om: De fleste som er Alkoholikere/Narkomane har et eller anne de vil "gelmme" de er derfor de drikker/skyter. Andre blir det på grun av dumhet..uvitenhet.. mange grunner,men å skylde på enten det ene eller andre stoffet blir litt for enkelt!

 

Så er det jo det med Hva som er verst av cannabis og alkohol? spør du en som har ødelagt livet sitt på cannabis er vel svaret logisk, og spør du en alkoholiker er vel sikkert det svaret logisk nok og. Egentlig burde vi konsentrere oss om hva som får folk til å bli misbrukere.. det som egentlig er vesentlig ikke sant? Mange slutter skole og blir tiltaksløse og likegyldige av å røyke cannabis,, jeg kjenner mange. Mange Banker kjerringa og ungene sine i fylla.. kjenner fler av dem og. Noen kjører over folk i fylla, noen stjeler for å kjøpe rev... sinnsykt mange grunner til at både alkohol og cannabis burde være ulovelig. Men ingen av delene kommer til å forsvinne.. cannabis er ulovelig, men tusenvis røyker det... Blir alkohol noen gang ulovelig kommer folk til å brenne det selv...

 

Jeg er ikke imot verken alkohol eller cannabis,, jeg røyker cannabis selv, men drikker ikke. Dette fordi jeg blir gal i hodet av alkohol, blir aggresiv og idiot. Har ikke kontroll over meg selv i fylla, og greier ikke holde meg til en øl. har jeg tatt en tar jeg meg 12. Derfor har jeg ikke drukket siden jeg var 18 ( er nå 26). men kjenner mange som tar seg to pils på pubben for deretter å dra hjem..

 

Røyker ikke hver dag, ikke hver helg en gang.. avogtil går det mange måneder mellom hver gang. Dette fordi jeg har en jobb som tar mye tid, en sønn å ta meg av og et forhold å pleie. Har aldri røyka mens sønnen min har vært i huset.. barnevakt hver gang. Tjener godt over gjennomsnittet, har Bedre utdanning enn gjennomsnittet, hus, to biler. spiller fotball og er frivillig i røde kors.. Det er rett og slett ike td til å røyke hele tiden...

 

Vær klar over hvem du er, stå for det du gjør... og respekter andre som har andre meninger en deg selv.

 

Og vær så snill, ta vare på hverandre.. narkiser, alkoholikere... det kunne vært oss visst livet hadde gitt oss andre kort....

 

God Jul

Lenke til kommentar

Herlig innlegg FreeMind, virker som alle tror at vis en røyker cannbis så er han en sløv idiot uten planer for fremtiden. OG JA, det finnes de også. Kjenner noen som sitter å damper hele tiden, klart det er no jævelskap men ulovligheten hjelper ingen ting. Jeg røyker maks noen få ganger i mnd, har pauser også.

Ellers har jeg ingen fravær fra jobb siden sommern, trener styrke 4ganger i uka, spiler gitar. Peonget er at JEG ser på det som ganske ufarlig så lenge man begrenser seg.

Lenke til kommentar

Tror ikke det er mange som tror man blir en sløv idiot av å røyke cannabis. Men jeg tror mange har inntrykk av at det er mange sløve idioter blant cannabisrøykerne. Selv om en kan prøve å argumentere med at det finnes sløve idioter ellers i samfunnet vil jeg fremdeles tro konsentrasjonen av sløve idioter er høyest blant (hyppige?) brukere av rusmidler.

 

:)

Lenke til kommentar
Tror ikke det er mange som tror man blir en sløv idiot av å røyke cannabis. Men jeg tror mange har inntrykk av at det er mange sløve idioter blant cannabisrøykerne. Selv om en kan prøve å argumentere med at det finnes sløve idioter ellers i samfunnet vil jeg fremdeles tro konsentrasjonen av sløve idioter er høyest blant (hyppige?) brukere av rusmidler.

 

:)

Det finnes trolig flere "sløve idioter" blant alkoholbrukere også. Det er i alle fall mange som oppfører seg som steinaldermennesker når de går ut på byen og drikker.

 

Det finnes kanskje flere "sløve idioter" blant tobakksrøykere; Det ér flere som røyker blant de folkegruppene med lav utdanning, som kommer fra fattige kår og som sliter med andre problemer som gjerne kommer av de samme årsakene.

 

Kanskje finnes det kanskje flere "sløve idioter" blant dem som er skilsmissebarn? I en del tilfeller kan skilsmissebarn slite med sosiale eller andre problemer som ikke andre barn har under oppveksten.

 

Jeg syns det er på tide å slutte å snakke om "sløve idioter" når det er fullstendig irrelevant for samtalen! Det kan så være at man oftere får inntrykk av at folk som bruker tobakk, alkohol, cannabis eller kokain, eller som har lav utdanning, dårlig økonomi, svake sosiale antenner eller ser mye på fotball, er "dummere" enn andre. Men det er sjelden relevant. Det er ikke fotball som gjør folk "dumme," og det finnes mange intelligente som elsker å se på fotball. Det er ikke dårlig økonomi som gjør folk "dumme," men folk med dårlig økonomi kan dele flere kulturtrekk med folk i "lavere skikt" av samfunnet (snakker "gatespråk," for eksempel, noe høyverdige vestkantborgere kanskje ofte kan ta som tegn på lav intelligens - parallellen i Amerika er å snakke "svart," aaiiight??)

 

Og når det gjelder rusmidler er det et evig spørsmål om hvem som kom først av høna og egget: Blir man "dum" av å bruke rusmidler eller det slik at "dumminger" har lettere for å la seg tiltrekke rusmiddelbruk? Jeg har ikke sett en eneste deltaker i denne debatten som har vist til forskningsmateriale som sier at man blir "dummere" av å bruke cannabis eller noen andre rusmidler.

 

LEGG FORDOMMENE TIL SIDE! At du kjenner en "idiot" som bruker cannabis har ingenting med saken å gjøre. Du må gjerne snakke om konkret kognitiv svekkelse, men ord som "idiot" og "dum" har ingenting i en seriøs diskusjon å gjøre og fungerer bare stigmatiserende.

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar

Tror nok mye av grunnen til at folk ser på Cannabisrøykere som sløve idioter er at det er de sløve idiotene som er mest fremtredende.. Vi ser jo hver dag de tullingene med "I smoke weed everyday" genser trave rundt i gatene. En annen ting er jo den forherligelsen i forskjellig media, som for eksempel mange hiphop artister. Sier ikke at hiphop og cannabis har en sammenheng, men det er jo ikke å legge skjul på at mange verdenskjente rappere (snoop dogg, 50 cent, cypress hill- for å nevne noen) glorifiserer bruken av cannabis.. Og det er litt skummelt når man ser at aldersgruppen som hører på den type musikk blir yngre og yngre for hvert år..

 

Det er LIVSFARLIG for en 14 åring å røyke hasj! Ingen kan nekte på det, men igrunn skulle folk ha sagt: Det er LIVSFARLIG for en 14 åring å ruse seg..ikke sant? Det er der det hele ligger... mange foreldre idag kommer med den kjente strofen: jaja så lenge han ikke bruker narkotika..men hva skiller egentlig alkohol o narkotika?? Det eneste jeg kommer på er jo bare det at et narkotika er på uovelig lista, mens alkohol er lovelig.. Grunnen til at jeg kke er en av de sløve idiotene folk snakker om, er at jeg faktisk ikke begynnte å røyke før jeg var 23. Jeg hadde på det tidspunkt lært mye om meg selv og hva jeg ville her i livet.. 6 år tideligere visste jeg ikke noe, tror nok ikke situasjonen hadde vært helt den samme idag hadde jeg begynnt å røyke da..

 

Men for min del så er det slik: skal et rusmiddel være uovelig, skal alle!! Det er ingen logisk grunn til at alkohol er lovelig den dag i dag.. Og det med tradisjoner er bare pisspreik..alkohol er lovelig pga at staten håver inn sinnsykt med penger på den...samme som tobakk. men visst jeg måtte velge, så tar jeg cannabis fremfor hva som helst av andre rusmiddel... Jeg har kontroll på meg selv når jeg er høy. gjør ikke noe dumt, slår ingen, er ikke frekk, kjører ikke i rusa tilstnad...and so on.

 

En annen ting er jo det at jeg faktisk ikke støtter organisert kriminalitet ved å kjøpe reven min... lager selv.. selger ingenting... går bare ut over meg og ingen andre.. og oppfordrer ingen til å bruke. Sånn sett trenger jeg vel egentlig ikke å fronte noen sak heller. Men jeg ser en skummel tedens i samfunnet ved at aldersgruppen som ruser seg blir bare lavere og lavere. Liker det ikke... Og da spiller det ingen rolla hva dem ruser seg på,, mange ødelagte liv på veg fremover...

 

Håper ting snur seg til det bedre, lov å håpe vertfall..

 

God jul alle sammen, og tilbring den med venner og familie som betyr noe, feste har vi 11 mnd eller i året å gjøre det på. Fred Jula.

Lenke til kommentar
Jeg er ikke for legalisering. At det ikke er farlig er bare bullshit.

 

Vet om en som snakker med tven etter år med misbruk.

At rusmidler er farlige er faktisk det beste argumentet for å få dem under regulert utsalg (eller "legalisering" om du vil).

 

Det svarte markedet er i praksis et fritt marked, der økonomisk gevinst - ikke helse, aldersgrenser eller måtehold - er det viktigste målet for de som kontrollerer distribusjonen og tilførselen.

 

Det rare med denne debatten (narkotikadebatten) er at alle som argumenterer for å fortsette forbudet, fremhever dagens helvetestilstander som begrunnelse for hvorfor det fortsatt bør være slik...

 

edit: Men nå dreier denne tråden seg ikke om legalisering, men om hvorvidt cannabis er skadelig eller ei (selvfølgelig er det skadelig, spørsmålet er heller hvor skadelig). Og selvfølgelig: At du kjenner en person som snakker til TVen og bruker cannabis sier ganske lite om den saken. Jeg kjenner en som drikker på hverdager og som ikke kan argumentere for seg i selv den minst kompliserte tenkelige diskusjonen. Jeg kaller ham ikke "alkoholmisbruker" fordi jeg har et bevisst forhold til slike ord og ikke liker dem, men var det ikke for det og for at alkohol er lovlig, ville han ha vært en "alkoholmisbruker."

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar
Jeg er ikke for legalisering. At det ikke er farlig er bare bullshit.

 

Vet om en som snakker med tven etter år med misbruk.

 

Farlig eller ikke, forbudet hjelper ikke en dritt. Uansett hvor forbudt det er så kommer det alltid til å være mange som kommer til og røyke det, selge det og tjene mye ulovligepenger.

Ikke bare til tross for forbudet, men på grunn av det! Kan jeg atter om og om igjen få re-gjenta det igjen og igjen med smør på flesk som en pleonasme og mange ganger mangedoblet multipliserende propagandistisk gjentakelse? (Les: Kan jeg få sagt det mange nok ganger?)

 

Det er forbudet som er årsak til de fleste og verste problemene som er forbundet med narkotikabruk i dag.

Det er forbudet som er årsak til at ulovlige rusmidler brer seg som ild i tørt gress.

Det er forbudet som gjør at ulovlige rusmidler omsettes på et i praksis fritt marked.

Forbudet er en del av problemet, ikke en del av løsningen.

Forbudet er en del av problemet, ikke en del av løsningen.

Forbudet er en del av problemet, ikke en del av løsningen.

 

Faen dere, at vi ikke alle printer ut hundrevis av små lapper med dette budskapet? Den dagen alle har dette slagordet bankende i bakhodet når de inngår i debatter, kan vi kanskje håpe på rasjonell dialog i spørsmålet!

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar
... det med tradisjoner er bare pisspreik..alkohol er lovelig pga at staten håver inn sinnsykt med penger på den

 

Du mener det gjelder andre stater også da, regner jeg med? :ermm:

 

Så langt kulturell forankring går; alkohol > cannabis.

 

Er det virkelig så vanskelig å akseptere? :p

 

Ja alle stater faktisk. På en eller annen måte. Veit at ikke alle land her i verden har like høye avgifter som Norge, men tror ikke noe land er villig til å godta kostnadene skadevirkningen av alkohol visst ikke fortjenesten dekker både dobbelt og trippelt. Men sånn tror jeg det er med det meste.. ikke bare rusmiddel.

Lenke til kommentar
Jah, det vil bli mye bedre om det er fullt lov...

 

 

Eneste forsjellen ville være at da kan folk fullt lovlig misbruke disse midlene.

 

Jeg har ærlig talt mer tro på SIRUS en på noen her på forumet.

Får man cannabis lovlig solgt over disk i norge, med aldersgrense. Må man vise legg for å få kjøpt.

Hvor mange dealere i dag er det som spør etter legg? Det er vel så nært som null som du kan få det.

Dvs, at mindreårige vil ha vanskeligere for å få tak i rusmidler. Og det er heller ikke noe nytt fenomen, at jo yngre du er når du starter å ruse deg (Hvilket som helst rusmiddel), Jo større er sjangsen for at du kommer til å slite psykisk senere.

Politiet får mye flere resurser å bruke på ordentlig kriminalitet. Istedet for på en krig som er tapt til og med før den startet.

 

Og det er heller ikke alle som missbruker ulovlige stoffer. Bare får det inntrykket av innlegget ditt, som at om man tar en joint i ny og ne, så er man en missbruker. Det er man så langt ifra.

 

Det vil bli lovlig, ja seff. Men man slipper da ved en statlig kontroll og salg, at varen du får er forurenset/uttynnet, slik at dealeren skal kunne tjene mest mulig penger som i alt for stor grad skjer nå. Og det er et resultat av forbudet.

 

Jeg vil heller ikke si at cannabis er farlig. Du kan ikke ta overdose, Du kan ikke dø av det! Det er den beste medisinen for folk med diverse sykdommer osv...

Cannabis er ikke sunt, det er skadelig, men ikke farlig.

Lenke til kommentar
Jah, det vil bli mye bedre om det er fullt lov...

 

 

Eneste forsjellen ville være at da kan folk fullt lovlig misbruke disse midlene.

 

Jeg har ærlig talt mer tro på SIRUS en på noen her på forumet.

Jeg foreslår at du prøver å forstå de motivene vi faktisk har for å ville regulere utsalget av rusmidlene, heller enn bare å anta at vi er "for fri flyt."

 

historien viser oss at forbud mot rusmidler er en dårlig idé: Al Capones viktigste inntektskilde i USA i 1920-årene var den svarte alkoholindustrien som oppsto som følge av forbudet. I norge skjøt spritforbruket opp i været da vi forbød det. Ingen andre vestlige land har større problemer med ulovlige rusmidler enn nettopp USA - der "Krigen mot narkotika" startet, og der den herjer som verst.

 

Bruk av de rusmidlene som i dag er ulovlige kommer aldri til å bli utryddet i samfunnet. Det er nemlig også helt andre faktorer enn rusmiddellovene som påvirker folks tendenser til å bruke rusmidler: Dårlige levekår, traumatiske opplevelser, tilgjengelighet av rusmidler på det internasjonale markedet, og så videre. Men når det er slått fast at forbudet skaper og opprettholder et svart marked (fordi ingen andre møter etterspørselen), koker det hele ned til at strategiene som ligger i forbudet ikke gjør brukerne (eller "misbrukerne") noe som helst godt!

 

En cannabisbruker som ikke mener han/hun har gjort noe galt vil ikke nødvendigvis slutte pga. en bot eller fengselsstraff. En heroinavhengig som ikke klarer å slutte, vil heller ikke ha det det spor bedre fordi vedkommende blir straffet for å ha et problem. Det hjelper ingen! Jeg trodde forbudstilhengerne ofte mener at folk som bruker rusmidler har et problem og at det er derfor de bruker rusmidler. Vel: Så hvorfor ikke hjelpe brukerne og oppmuntre til å slutte heller enn å straffe dem og forverre problemene deres?

 

***

 

Dette er hvorfor vi (i alle fall jeg) ønsker alle rusmidler under regulert utsalg: Vi ønsker å kunne kontrollere utsalget med virkemidler som aldersgrenser, reklameforbud, kanskje en øvre grense for hvor mye man kan kjøpe, og åpenhet i helsevesenet, slik at folk som faktisk utvikler et problem med et rusmiddel, enten det er alkohol, cannabis eller kokain, kan oppmuntres til å søke hjelp uten frykt for straff og stigmatisering av omverdenen.

 

Tygg på denne: Cannabis koster ca. 1-2 kr. pr. gram å produsere, selv i et vestlig land. Likevel koster det 100 kr. pr. gram på norske gater. Det er 98 kroner i "avgifter" til diverse smuglere, pushere og bakmenn. Cannabis er likevel et billigere rusmiddel enn alkohol. Andre stoff, som heroin og kokain, koster mer enn brukerne har råd til. Det er også noe av grunnen til at så mange heroinavhengige setter stoffet med sprøyte heller enn å røyke det, enda de vet at det øker sjansen for å dø av overdose. Det er også grunnen til at de ofte tar sjansen på å få i seg forurenset heroin (man blander gjerne ut for å tjene litt ekstra - ikke tro ett sekund at gatepusherne er interessert i brukerens velbefinnende!).

 

Den internasjonale narkotikaindustrien er en av de fem største industriene i verden, i klasse med våpen, olje, menneskehandel og kosmetikk. Og alle pengene i denne industrien går med til å finansiere internasjonale bander! Terrorister og geriljagrupper, kanskje? Tenk deg: hva ville skjedd om vi tok hele inntektsgrunnlaget rett ut av hendene deres? Om alle rusmidler kunne komme i begrenset utsalg der aldersgrenser faktisk ble sjekket, der en kunne følge opp kundene nøye og tilby hjelp heller enn gjeld?

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar

Jeg er 100% enig i det du sier kkt1986, er delvis enig i at "cannabis er ikke sunt, det er skadelig, men ikke farlig".. Jeg veit jeg sa cannabis er farlig lengere opp her, men da tenkte jeg på de ungene som begynner for tidlig. Og det kan jo være farlig selv om man ikke dør av det.

 

Kjenner personelig personer som har blitt psykotisk av å røyke, men det var nok underliggende i hodet dems fra før. Med dem jeg kjenner så har det løpt i familien, så det var nok cannabis som utløste det, men det kunne vel vært hva som helst. Jeg blir f.eks Psyko av alkohol.

 

Og jeg veit at jula ikke begynner før desember, men lett å bli forvirra med all den julepynten som er overalt. :)

Lenke til kommentar
Kjenner personelig personer som har blitt psykotisk av å røyke, men det var nok underliggende i hodet dems fra før. Med dem jeg kjenner så har det løpt i familien, så det var nok cannabis som utløste det, men det kunne vel vært hva som helst. Jeg blir f.eks Psyko av alkohol.

har du fått en lege til å diagnostisere deg som "psyko" når du drikker? Jeg tror de fleste som uttaler seg om dette med "psykoser" og "psykotisk oppførsel" ikke aner hva det egentlig betyr. Jeg vet ikke så mye om hva det dreier seg om selv (jeg har for eksempel aldri opplevd det), men det jeg vet er at det du kaller "å bli psycho" i dagligtalen er ikke det samme som å få en psykose. Jeg vet også at forekomsten av psykoser hos folk som bruker cannabis er minimal, og at det diskuteres om det virkelig er slik at cannabis utløser det, eller om det rett og slett er slik at folk med psykoser tiltrekkes cannabis av psykososiale årsaker - kanskje prøver de å selvmedisinere seg, eller kanskje psykotiske personer bare har mer statistisk til felles med andre cannabisbrukere, som f.eks. en litt spesiell psykisk historie. Eller kanskje cannabis faktisk forverrer eller "utløser" problemer som er der fra før.

 

Det eneste vi helt sikkert VET om denne saken, er at det finnes en større andel personer med diagnose som psykotiske blant cannabisbrukere enn i befolkningen generelt. Det er fremdeles snakk om desmaler. Om vi snakker om 0,05% eller 0,9% husker jeg ikke, men det er ikke mange.

 

Og jeg veit at jula ikke begynner før desember, men lett å bli forvirra med all den julepynten som er overalt.

Det er derfor jeg står imot. Kanskje "ungdomsopprøret" har nådd meg litt seint, men jeg håper ikke det forsvinner: Jeg får en trang til å protestere mot sånt. Boikott juleprodukter et par dager til! Ikke kjøp gløgg engang. Ikke hils "god jul" før på lørdag. Bli med i alle facebookgrupper mot tidlig jul du bare kan finne.

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar
Kjenner personelig personer som har blitt psykotisk av å røyke, men det var nok underliggende i hodet dems fra før. Med dem jeg kjenner så har det løpt i familien, så det var nok cannabis som utløste det, men det kunne vel vært hva som helst. Jeg blir f.eks Psyko av alkohol.

har du fått en lege til å diagnostisere deg som "psyko" når du drikker? Jeg tror de fleste som uttaler seg om dette med "psykoser" og "psykotisk oppførsel" ikke aner hva det egentlig betyr. Jeg vet ikke så mye om hva det dreier seg om selv (jeg har for eksempel aldri opplevd det), men det jeg vet er at det du kaller "å bli psycho" i dagligtalen er ikke det samme som å få en psykose. Jeg vet også at forekomsten av psykoser hos folk som bruker cannabis er minimal, og at det diskuteres om det virkelig er slik at cannabis utløser det, eller om det rett og slett er slik at folk med psykoser tiltrekkes cannabis av psykososiale årsaker - kanskje prøver de å selvmedisinere seg, eller kanskje psykotiske personer bare har mer statistisk til felles med andre cannabisbrukere, som f.eks. en litt spesiell psykisk historie. Eller kanskje cannabis faktisk forverrer eller "utløser" problemer som er der fra før.

 

Det eneste vi helt sikkert VET om denne saken, er at det finnes en større andel personer med diagnose som psykotiske blant cannabisbrukere enn i befolkningen generelt. Det er fremdeles snakk om desmaler. Om vi snakker om 0,05% eller 0,9% husker jeg ikke, men det er ikke mange.

 

Tror ikke det hersker mye tvil om at cannabis kan utløse psykose. Du har nok rett i at folk flest ikke vet nøyaktig hva det innebærer. Jeg kan imidlertid helt klart se likhetstrekk mellom å bli gæren i fylla og psykose. Begge deler handler om å la ting som ligger latent i deg ta kontrollen og får deg til å gjøre og si ting, du ellers ikke ville ha gjort. I tillegg får psykose deg gjerne til å endre virkelighetsoppfatning, slik at man kan innbille seg mye forskjellig, for eksempel at alle/myndighetene er ute etter deg eller at man får overlevert oppdrag fra Gud.

 

I og med at jeg har uttalt meg om psykose i denne tråden, så føler jeg meg noe truffet av ditt utsagn. Jeg har vært tvangsinnlagt to ganger på lukket avdeling for psykoser, så burde jeg vite litt om hva det er. I motsetning til hva enkelte måtte tro, så er psykose som regel ikke en permanent tilstand. Imidlertid kan det være vanskelig å møte en hverdag, med skyldfølelse over hva man har utsatt folk man er glad i, fordommer fra folk flest og eventuelt andre ting i livet man måtte ha ødelagt, for eksempel sitt gode navn og rykte. De gangene jeg var innlagt på grunn av psykoser, var det ikke etter å ha røyket hasj. Jeg har heller aldri røyket mye, jeg kan telle opp på to hender antall ganger jeg har røkt i mitt liv. Jeg vil anslå at jeg har hatt psykoser fire-fem ganger i mitt liv, en-to av dem i forbindelse med hasj.

Lenke til kommentar
Tror ikke det hersker mye tvil om at cannabis kan utløse psykose.

...Men det finnes tvil. Dette er i og for seg ikke noe særlig saklig; for hundre år siden hersket det heller ikke mye tvil om at det er hensiktsmessig å rangere mennesker etter rase, men "flertallet" har ikke alltid rett. Jeg avviser ikke at cannabis kan utløse psykoser, men jeg misliker at det brukes i debatten når så få aner hva det egentlig er snakk om og hvor uklart fenomenet er. Det gir svært mange misvisende eller feilaktige konnotasjoner og alle har sine egne oppfatninger av det.

 

Du har nok rett i at folk flest ikke vet nøyaktig hva det innebærer. Jeg kan imidlertid helt klart se likhetstrekk mellom å bli gæren i fylla og psykose. Begge deler handler om å la ting som ligger latent i deg ta kontrollen og får deg til å gjøre og si ting, du ellers ikke ville ha gjort. I tillegg får psykose deg gjerne til å endre virkelighetsoppfatning, slik at man kan innbille seg mye forskjellig, for eksempel at alle/myndighetene er ute etter deg eller at man får overlevert oppdrag fra Gud.

Noen skiller mellom "psykoser" og "psykotiske trekk." Da sier man at f.eks. forelskede viser "psykotiske trekk," men at de ikke er psykotiske. Hva en lege ville sagt om forskjellen vet jeg ikke. Når man snakker om alternative virkeligheter á la filmen "A beautiful mind," kalles det gjerne schizofreni.

 

I og med at jeg har uttalt meg om psykose i denne tråden, så føler jeg meg noe truffet av ditt utsagn. Jeg har vært tvangsinnlagt to ganger på lukket avdeling for psykoser, så burde jeg vite litt om hva det er.

Det du vet som ikke vi andre vet, er hva du har opplevd og hva legen kalte sin tolkning av det du formidler. Jeg skjønner ikke hvorfor i alle dager du skulle føle deg truffet av innlegget mitt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...