Jump to content
Sign in to follow this  
pong

Seriel harddisk vil ikke boote windows.

Recommended Posts

Her for litt siden merket jeg at systemet gikk treigere enn min bestemor, så det var på tide å reinstallere. Det fine var at jeg hadde en splitter ny seriel disk på 200GB. Men den bare vil ikke. Jeg tror feilen skyldes MBR (Master Boot Record). Hvis nå serielle disker har MBR overhodet da?

 

Kunne noen forklare meg hvordan jeg leker med MBR? Reinstallere eller slette eller hva nå som er vanlig å gjøre med MBR (hvilken dust fant opp det liksom).

Edited by pong

Share this post


Link to post

Hva er problemet her egentlig? Har du formatert og skal installere windows på nytt men finner ikke hardisken...eller har du installert windows men maskinen vil ikke boote. Sjekket boot rekkefølge i Bios, og NEI det var nokk ingen dust som fant opp MBR..

Share this post


Link to post

Det er nettopp det som er litt vanskelig, jeg vet ikke helt eksakt hva feilen er, men jeg kan banne på at det skyldes MBR.

 

Jeg mener å huske at jeg prøvde å innstallere windows med både min serielle disk og min gamle paralell innstallert. Jeg kjører fortsatt windows fra den gamle disken. Jeg misstenker som sagt at windows sliter med MBR igjen.

Share this post


Link to post

For andre gang hva er problemet ? har du nettop installert windows på nytt? og er usikker på hvilken windows installasjon du skal boote, du kan reparer MBR feil fra gjennopretnings konsollen hvis du booter fra cd'en.

Så lenge du får bootet pc'en er det jo ikke så mye galt med MBR...

Share this post


Link to post

Har du innstallert driveren for S-ATA-kontrolleren sammen med Windows da?

Under innstalleringen så er det en eller annen plass du må trykke på F6 og så ha driveren tilgjengelig på diskett.

Share this post


Link to post

Det var interesant, hvor skal jeg få tak i s-ata driver? Hovedkort cden kanskje? Altså jeg får boota fra den gamle harddisken, men ikke fra den nye, windows ble installert men er defekt.

Edited by pong

Share this post


Link to post

Hvis du ønsker å installere Windows på den SATA disken så bør du koble vekk PATA disken mens du holder på. Hvis ikke så må du regne med at det blir PATA disken sin MBR som booter.

Hvis du så får beskjed fra installasjonsprogrammet om det ikke finnes noen disk, så trenger du antagelig en driver på floppy. Let hos produsenten av hovedkortet.

Hvis den finner disken derimot, så trenger du ikke bry deg med driver.

Share this post


Link to post

Hvis du faktisk har klart å installere (det var ikke lett å tyde når det skar seg for deg) så kan du skrive en ny mbr fra reparasjonskonsollen til XP. Start opp med CD-en i og velg å kjøre reparasjonskonsollet. Kommandoene er fixmbr så fixboot.

Share this post


Link to post
Hvis du faktisk har klart å installere (det var ikke lett å tyde når det skar seg for deg) så kan du skrive en ny mbr fra reparasjonskonsollen til XP. Start opp med CD-en i og velg å kjøre reparasjonskonsollet. Kommandoene er fixmbr så fixboot.

5336398[/snapback]

 

Jeg gjorde alt dette, jeg koblet ut den paralle disken for så å bruke xp plate for å komme meg in i recovery modus (det som ligner på dos).

 

Etter å fått bekreftet at windows innstallasjonen ikke har noen problemer med harddisken satte jeg igang med:

fixmbr (svarte så Y for ja)

Fixboot (fungerte ikke direkte så jeg la på "c" for harddisken og da skjønte den noe og oppdaterte bootlista eller et eller annet.

 

Men det hadde ingen effekt. Det interesante er at når jeg først skrev in fixmbr så fikk jeg melding om at denne partisjonen hadde en skadet eller uvanlig mbr (tror det var no sånt.) Feilen jeg fikk etter restart var den samme som før jeg tuklet med mbr, han sier ordrett følgende:

 

PXE-E61: Media test failure, check kabel

PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Invalid partition table

 

Jeg er ingen ekspert men invalid partition table både før og etter fixmbr+fixboot lukter nesten skade på MBR. Det er jo rart at jeg fikk installert windows på den harddisken uten problemer, men under boot så forstår han ikke hva det er snakk om.

Edited by pong

Share this post


Link to post

Uhm, PXE har da virkelig med nettverksboot å gjøre? :huh:

Har du onboard eller PCI-nettverkskort? Hvordan står dette i bootsekvensen? Kan det disables derfra?

 

Nå ser det jo ut som om den fortsette boot fra harddisken etterpå, siden den klager over invalid partisjonstabell. Det tyder på to ting, at disken ikke har det helt bra med seg selv, eller at noen eller noe har krøllet med den. Det finnes programmer for å gjenopprette partisjonstabeller, men hvis det var så at du nettopp har installert på disken så gjør følgende for enkleste løsning.

 

1. Finn diagnoseprogrammet til diskprodusenten (enten på deres nettside eller på f.eks. http://www.ultimatebootcd.com)

2. Kjør diagnoseprogrammet og sjekk om disken er helt god

3. Lavnivåformater den

4. Installer windows på nytt

Edited by enden

Share this post


Link to post

Jeg har to onboard nettverkskort. Jeg er så heldig at jeg kan velge hvilken harddisk den skal boota fra via bios, jeg pleier å koble ut den gammle harddisken alikevel (gammel overtro).

Edited by pong

Share this post


Link to post

Driverne til disk-kontrollern må i noen tilfeller legges til setup-programmet til windows så det i det hele tatt skal kunne bruke diskene. Siden du alt har vært inne i recovery-konsollen så er ikke dette noe problem for deg.

 

Har du sjekket disken med produsentens diagnoseverktøy og evt. lavnivåformatert den? Det er det neste logiske steget dersom recoverykonsollen ikke fungerer. Du kan gjøre mye rart for å fikse et problem, men det er til liten nytte dersom det faktisk viser seg å være et hardwareproblem...

Share this post


Link to post

Skal prøve en lavnivå formatering så snart jeg får tid, har det hektisk med WoW for tia men jeg skal få det gjort.

 

Vell og merke så fungerer disken som en gud til vanlig lagring, null problem der.

Share this post


Link to post
Det var interesant, hvor skal jeg få tak i s-ata driver? Hovedkort cden kanskje? Altså jeg får boota fra den gamle harddisken, men ikke fra den nye, windows ble installert men er defekt.

5332805[/snapback]

s-ata driver ligger på cd-romen til hovedkortet

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...