Gå til innhold

Den ultimate gamermusa?


Anbefalte innlegg

I min Counterstrike glorie tid kjøpte jeg Razor Boomslang 2000, men var egentlig svært misfornøyd med den. Knappene var unøyaktig, med tanke på hvor man trykket på dem, og de krevde at man presset veldig hardt, noe som igjen gjorde at "aimen" kom ut av fokus når man først fikk trykket på skyteknappen..

 

En kompis av meg kjøpte også razor boomslang 2000, og hadde noe av de samme problemene.. Istedet for at knappene var seige, så var de veldig løse. Og altfor lette, man måtte være forsiktig så man ikke trykket på skyteknappen. I tillegg til dette merket han også at trykkfordelingen på knappene var ujevne.

 

Litt dumt at en mus som da kostet(var det 1500kr? husker ikke helt), ikke hadde ønsket kvalitet og slikt..

 

Jeg har derfor holdt meg til en gammel Logitech dual optical, men har nå bestemt meg for at det er på tide med noe nytt.. Derfor har jeg lest en mengde tester på hw.no, og det virker som om det er boomslang som fremdeles dominerer markedet.

Razor Diamondback.

 

Har noen av dere andre hatt negative erfaringer fra Razor Boomslang 2000, er det et kjent fenomen at kvaliteten var dårlig på akkurat den modellen? Ellers er jeg ikke sikker på om jeg "tørr" sløse vekk penger på en ny Razor Diamondback, hvis boomslang fremdeles kjører den samme elendige kvaliteten på produktene sine...

 

 

Kommentarer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

G5 er jo en meget bra mus.Følger med lodd som du kan legge i hvis du syns att den er for lett.Du kan også stille X og Y aksen hver for seg.

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=311940&cks=SER

 

Sitter selv med denne,men sliter litt med den.Det er ikke alltid att skyteknappen reagerer.Er veldig ofte att musa ikke blir med opp i Windows,så jeg må restarte for å få den til å funke.

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=314163&cks=PRL

Lenke til kommentar

Ahh.. takk for en rask reply..

 

Razor/boomslang serien har jo tydligvis store problemer med musetastene, jeg fatter ikke at det ikke blir nevnt i hw.no sine tester av disse produktene.. Det er jo ganske vesentlig om museknappene har en tendens til å være så seige at de krever en så stor kraft å trykke ned at musepekeren forsvinner ut i naborommet istedet for et headshot :D

 

Ja, tror jeg går for den andre modellen du foreslo.. Hvis ikke noen andre kommer med et fresht synspunkt på dette.

Lenke til kommentar

Jeg kommer ikke til å bruke Razor musene uansett. Pga. de har ujevn trykkflate på knappene, og alle razormusene har samme design ergo. samme knapper..

 

Når det er sagt.. Så vurderte jeg som sagt G5, men har lest på tester og forum at G5 har akkurat som MX1000 dårlig kalibrering når man løfter den fra musematta og ned igjen.. Noe som er svært upraktisk for low sens gamere, fordi de må løfte musa ofte.

I tillegg til at den ikke funker på teksturerte pads eller pads generelt.

 

Så har vi Mx815.. Samme problemet her med kalibrering.

 

Så da sitter man tilbake med 2-3år gamle intelli muser og mx muser som de beste gamer musene.. Syns det er uholdbart! Og når det gjelder HW.no sine tester av disse produktene så har de ikke nevnt noe om disse svakhetene jeg lister opp.. Og det syns jeg er forferdelig dårlig.

 

De burde også inkludere musematter i testene, fordi det fins lowsens og highsens musematter.. Noe mange ikke er klar over, og hvis musa blir kombinert med feil musematte.. Ja, da blir musa så og si ubrukelig, fordi kalibreringa blir helt fucka!

 

Dessuten virker det som om hw.no ikke vet hva kritikk er når det gjelder de musetestene jeg har lest.. Er omtrent 6-7 muser som alle har fått topp karakter.. Og jeg har sjekket feedback på musene og testet noen av dem, og deler absolutt ikke samme erfaringer.

 

 

 

SÅ, derfor.. Vil jeg sette pris på om brukere av forumet som spiller hovedsakelig FPS spill, vil bidra til å hjelpe meg med å finne den beste gamer musen.

 

Og ikke bare skriv at *****musa er best fordi dere selv har den, men gjerne gi litt mer kjøtt på feedbacken.. Skriv om det er noe problemer med den, vær kritiske..

 

Razorz er utelukket, fordi jeg har testet dem såpass selv, og kort sagt så suger de imo.

Lenke til kommentar

Selv har jeg Razer Diamondback, og er stort sett fornøyd med denne, unntatt disse tingene:

 

*Gummien der man har fingrene på H.side er begynt å bli gul-aktig

*Ledningsfestet er ikke bra nok, om man vrir musa for mye i forhold til ledningen, er musa rett og slett uten strøm.

*Knappene er veldig vanskelige å rengjøre

*Kvalitetsfølelsen er litt så som

*Driverene er dårlige, også de nye versjonene

*On-The-Fly sense fungerer ikke alltid

*Må taes ut og plugges inn på nytt nesten hver gang jeg starter PCen

 

Uten om dette er det en veldig god mus. Mye av dette skal også være rettet opp med Copperhead :)

 

Jeg har brukt den på følgende matter:

 

*Everglide Giganta Optical Smoke

*fUnc 1030 (begge sider)

*Steelpad 4S

*Corepad Magna

*Icemat 2econd Edition

*Bordet (vanlig, lyst tre)

*Rød tøymatte

*Q-Pad LOW-sense

 

Den har aldri skippet, og har taklet alle mine bevegelser. Har lest veldig nøyaktig av alle sammen, og jeg har ikke opplevd noen problemer på det området.

Endret av FredericC
Lenke til kommentar

Har brukt en del mus oppigjennom årene, blant annet MS Intelli 1.0, 3.0, Logitech Dual optical og MX1000, samt Razer Boomslang og Diamondback. Jeg bruker sistnevnte til spill, og er svært fornøyd med den.

 

Boomslang hadde svært mange konstruksjonsfeil, min brukte ikke mer enn et par uker på å bli ødelagt (og nei, jeg er ikke en sånn CS-mongo som smeller med tastatur og kaster mus i veggen). Utformingen var svært tøff å se på, men veldig lite ergonomisk heldig.. den var rett og slett for lav for min smak. Her syns jeg MSIE 3.0 glitrer, den har en veldig god form, og støtter godt oppunder håndflaten.

 

Diamondback har jeg brukt i et år nå (vant den i juleavatar-konkurransen her på hw.no i fjor), og jeg kommer ikke til å bytte med det første. Den har vidunderlige museføtter, og er sensitiv som bare det. Komforten er vesentlig bedre enn Boomslang, men fremdeles ikke helt på høyde med MSIE 3.0.

 

Har ikke hatt problemer med musen, av den sorten som er nevnt over, der snakker vi antageligvis om produksjonsfeil (og musen kan byttes i en ny). Musen min har funket som en kule fra dag 1, og jeg har ingen problemer med å anbefale den til andre.

Lenke til kommentar

Jeg har intelli 4.0 og den har jeg vært sinnsykt fornøyd med både når det gjelder nøyaktighet, ergonomi, vekt osv. Det eneste er jo selvfølgelig at mb1 går til helvete etter noen mnd. Lurte lenge på om jeg skulle kjøpe ny intelli 4.0 men bestemte meg for å kjøpe g5 og en eyepad corepad, ettersom jeg ser at disse ofte blir satt sammen går jeg ut i fra at de funker bra sammen!

Lenke til kommentar

Spiller med en MX518 har til dags dato ikke hatt problemer med den. Mus er og kommer nok til å bli personavhengig. Jeg HATER razermus, da den overhodet ikke passer meg. (prøvde razer i 3mnd, men, fikk den ikke til å virke så bra som MX510 og MX518) Liker MX518 bedre enn MX510 fordi den i utgangspunktet er lettere. DPI instillinger bryr meg midt på ryggen. De er greie nok, men ikke noe jeg ikke greier å justere på ingame sens uansett. (kjører standard 400DPI i CS: S og 1600DPI i andre raskere skytespill)

Lenke til kommentar

Det er bare 2 mus til gaming slik som jeg ser det.

 

Diamondback eller G5 (evt. mx518).

 

Begge to er glimrende mus. Største forskjellen mellom dem blir definitivt om du er typen som holder musen med hele hånden og hviler den i den (ie. beveger musen med armkraft), eller om du styrer med fingerkraft. Diamonback er utvilsomt mest hendig for finger-styrere, mens G5 er perfekt egonomisk for hånd-styrere.

 

Ellers så synes jeg G5 er flott fordi den har mange mer bra tilgjengelige knapper enn diamonback. Diamondback har 7 knapper, men 3 av dem er tilnærmet ubrukelig, og er der mest fordi venstrehendte også skal få noen knapper. Du har i praksis 3 knapper + en halvveis brukbar en, og det er lite.

 

På plusssiden så har diamonback uten tvil de deeeeiligste knappene jeg noengang har følt. Perfekt fingerformet, deilig overflate, utrolig fin sensitivitet men samtidig litt mostand (som sakte gir etter ved et trykk slik at du aldri knaller av et skudd uten at du virkelig vil det).

 

Alt i alt synes jeg G5'en har flere fordeler, blant annet pga. muligheten til å justere oppløsning (som er flott til å skifte mellom twitch-gaming og sniper-modus i et spill f.eks.), samt flere knapper på godt tilgjengelige steder, noe du ALDRI har nok av i et spill. høyre-venste tilt på musehjulet er også fin. 2 ekstra knapper i praksis, og for spill der du kan lene deg rundt hjørner f.eks. så føles det veldig intuitivt å bruke til sånt.

 

Det blir dog en smakssak siden passformen og måten du holder musen på utvilsomt blir viktigste faktor for en mus. Jeg annbefaler å prøve begge i en butikk dersom dette er en mulighet for deg.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Jeg har spilt Counter Strike med følgende mus:

 

Logitech 518MX

Logitech G5

Microsoft Explorer 3.0

Razer Diamondback

 

Jeg kan bare oppsummere slik:

Logitech 518MX er en overall bra mus, den har ikke laser så den funker på alle overflater, i motsetning til G5 som ikke fungerer på speil, klart glass osv. G5 er valget hvis du har en musmatte som ikke har for grove teksturer o.l. Den har DPI switch på selve musa, så du kan switche mellom 5 ulike DPI iløpet av få sekunder. Det er ganske digg når du går inn og ut av CS og Windows (spesielt hvis du har høy skjermoppløsning)

 

Ellers er ikke de to noe spesielt forskjellige. Et par ting du burde vite om G5 dog er at scrollehjulet suger helt sinnsykt. Hvis du bruker det ingame i CS sammen med andre funksjoner på samme hjul (scroll opp, ned osv) vil den ofte forveksle mellom de ulike kombinasjonene. Den har også bare en knapp på siden. Logitech er laget primært for høyrehendte, og passe godt i en medium hånd. Den gir dog ikke anledning til å endre måten du holder musa på noe særlig pga tommelplassen og ryggen.

 

Explorer 3.0 selges vel ikke lenger, men jeg syntes det er en av de diggeste musene jeg har hatt. Den blir fort sliten i scrollen og i knappene.

 

Razer Diamondback er en mus med optisk sensor, ellers har du copperhead med lasersensor. Ellers er de to ganske like. Diamondback er en skikkelig ålreit mus. Helt greit, bra presisjon, ok passform (den lar deg holde som du vil), den passer venstrehendte. Den har digg scroll, men sidenknappene er veldig vanskelig å trykke på når jeg holder som jeg gjør.

 

Hadde jeg vært deg hadde jeg gått for Diamondback, fordi jeg syntes ikke G5 er verdt prisen. Diamondback ligger på 377,- kr på inet, G5 ligger på 499,- kr. Personlig syntes jeg lasermus ikke er komplett ferdig utviklet enda, og de sliter med ulike overflater og raske bevegelser.

 

Men husk at man får ikke bedre aim av en bedre mus! :D

Lenke til kommentar
Det finnes ingen bruktbare muser etter MS Intelli 1.0 gikk ut.

5304062[/snapback]

 

 

tja 1.o special edition har da ikke gått ut, den for du fortsatt for en slikk og ingenting :)

 

personlig syns jeg alt dette med 1600 - 2000dpi etc. bare er surr og oppskrytt, har teste både mx500, 518, razer diamondback, G5, ms ie 4.0, ms laser 6000 og folk i skyene vet hvilke andre i min. 2 uker hver og jeg ender hver gang opp med å gå tilbake til min ie 3.0 ... om de kunne laget en mus med god tech som passer bedre til hånda mi (ala 3.0) enn det dagens mus gjør så kanskje det hadde vært annerledes (eller om noen kunne modda g5 tech inn i 3.0 skall :D), men pr idag og sånn som det ser ut videre så holder jeg meg til 3.0

 

så har da hvertfall microsoft laget et virkelig GODT produkt og :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...