Gå til innhold

Hvor kan man skaffe 800MB cd'er?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En isofil på xxx Megabyte tar ikke nødvendigvis like mange megabytes å brenne. Dette har jeg vært borti mange ganger tidligere, og det er godt mulig du kan bekrefte dette selv ved å rett og lsett sjekke summen av alle filene som isofilen inneholder.

 

Det du også må huske er at en vanlig CD som regel faktisk har rundt 800Mb data. Grunnen til at du ikke kan brenne mer enn 700 er at det i vanlig datamodus brennes med redundant paritetsinformasjon slik at en liten feil på CDen ikke gjør at dataene din er forevig tapt. Med paritet må det flere feil eller uleselige bits til på samme sted til før du ikke kan lese tilbake data.

 

Det er mulig å brenne uten å skrive paritetsinformasjonen, og da før du 800meg CD'er. Husker jeg ikek feil så er dette "mode 2" ? Dette brukes som regel for VCD'er osv. siden videofiler f.eks. ikke er så sårbar for små feil. Liten feil i et dataprogram = ubrukelig program. Liten feil i videofil = en mindre "glitch" i videoen. Det er mulig at dette er grunnen til at du får disse store ISO'ene, men som sagt har jeg vært borti fenomenet før også med det jeg mener har vært rene data-mode CD'er som jeg hbrennt tilbake på helt normale 700meg CD'er.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Aktiver Overburn å kjør på...

 

Blir mindre å mindre 800meg plater ja, husker brormin kjøpte seg 900meg plater en gang, tror ikke alle brenninger ble vellykka for å si d sånn... :p

 

Eller brenn på dvd, om ikke pcene har dvd enda så enten får de det snart, eller så er de så gammle at de ikke tar spillene uanz... :D:whistle:

 

Edit:

 

komplett har disse 800meg platene til 2kr stk...

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=308313&cks=PRL

 

 

 

ellers så koster en dvd-brenner bare 395kroner...........

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=314090&cks=SPK

Endret av Scorpioen84
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...