Gå til innhold

er bit torrent ulovlig?


sixx

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Så jeg lurer på om det er det samme som vanlig fildeling? :dontgetit:

5246010[/snapback]

 

I motsetning til "vanling" fildeling så vil det man laster ned med bittorrent-systmet automatisk være tilgjengelig for andre ved at andre kan laste ned de delene av en fil som du allerede har lastet ned.

 

I norge er regelen at det er lovlig å laste ned men ulovlig å spre rettighetsbeskyttet materiale. Bruker du bittorent til å laste ned f.eks en film så er du med på å spre den samtidig og det vil være ulovlig.

Lenke til kommentar

BT er like lovleg som Winamp. Det samme er DC og Bearshare.

 

Det som er ulovleg er å dele kopibeskytta materiale.

 

Det blir som å kalle ein bil ulovleg fordi den blir brukt til å kjøre for fort med, det er føraren av bilen som gjer ei ulovleg handling, ikkje bilen. Og i torrent-tilfellet er det brukaren som bevisst må nytte hjelpemiddelet til å pådrive piratvirksomhet. :)

 

Problemet er nok at BitTorrent, DC, Bearshare, Kazaa og liknande p2p er kjent for å være piratvirksomhetens Mekka, noko ingen kan nekte for. Det er nok lite ferievideoar på 700MB som går i omløp.

Endret av zeph
Lenke til kommentar

Det må og nemnast at bittorent er veldig mykje brukt til å spre loveleg materiale og.

T.d. så er mangen GNU/Linux distribusjoner tilgjengelig via bittorent, noko som fører til redusert belastning på den tradisjnelle måten å spre slikt materiale på, ftp. Det er også mangen video/audio opptak som vert spredd utover nettopp p.g.a. bittorent, som det hadde vert problemer med å få ut til folket ellars. Det er mangen små foreninger/interessegrupper o.l. som ikkje har råd/mulighet til å holde seg med ein "stor" serverpark og "feite" linjer, men som istadenfor sprer materialet sitt via bittorent.

 

Problemet er at det alltid er nokon som missbruker systemet og dermed skaper problem for alle dei legitime brukarane.

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...