Gå til innhold

De rødgrønnes løftebrudd (flertall)


Anbefalte innlegg

Jeg ser at fler og fler av valgløftene til de rødgrønne har gått opp i røyk de siste dagene, og det blir nok fler etterhvert som budsjettet gjennomgåes, og mer blir oppdaget.

 

Denne tråden ønsker jeg skal være en samletråd til dokumentasjon over alle løftebruddene fra valgkampen. Jeg ønsker ikke å diskutere enkeltsaker, som f.eks. tollgrensa, den har sin egen tråd.

 

Jeg ønsker enkelt og greit å dokumentere og synliggjøre løftebruddene (som er mange!) og trenger deres hjelp. Det er tydelig at de rødgrønne til dels betrakter velgerne som kveg.

 

Dersom dere vil diskutere hvorfor enkeltsaker må nedprioriteres, forsvare løftebruddene etc, så ta det i en egen (helst eksisterende) tråd. Dersom dere vil påpeke feil, så er det selvfølgelig lov! ;)

 

Så langt har jeg notert flg.:

 

1. Likevel ingen økning i tollsatsen. SV gikk til valg på at denne skulle økes fra 200 til 1000,- kroner.

2. Ingen økt støtte til Vestfoldbanen. Arbeiderpartiet lovte at denne skulle prioriteres, og SV gikk ut med et generelt løfte om økt støtte til jernbaneutbygging.

3. Økt skattelette til de høytlønte. (Inkl. Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen m.fl.) Jeg, som tjener under 300.000, fikk skatteøkning.

4. Likevel ingen feriepenger for arbeidsledige. Dette ville SV ha.

 

Jeg vil oppdatere denne listen etterhvert som det kommer inn mer.

 

## Slettet noen OT-poster, samt at noen ble flyttet til Hva er løftebrudd?. Beklager slettingen, men konteksten ble helt på trynet etter flytting. :) -blacktower##

Endret av blacktower
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

La meg sitere VM;

Halvorsen sitter som kjent i en flertallsregjering, så grunnen til det store antall løftebrudd må komme av at løftene var totalt urealistiske. Men jo flere løftebrudd sosialistregjeringen begår, jo bedre blir budsjettet, og jo bedre vil det går for velstanden i Norge. Allikevel er dette budsjettet såpass i samsvar med en soialistisk politikk at resultatet vil bli sterkt negativt.

En bonus er selvfølgelig at de vil tape neste valg så det synger. Dog er det dessverre lite trolig at de ender som "Scar" i Løvenes Konge; spist av hyenene for løftebrudd.

Lenke til kommentar

Fant denne på et annet forum, med forbehold om feil:

 

FØR: "SV vil ha gratis skole og skolefritidsordning".

Sitat fra "Ti forslag til ny kurs" i SVs partiprogram for perioden 2005- 2009.

NÅ: I regjering lover ikke SV mer enn at SFO-prisene blir lavere når skoledagen gradvis skal bli noe lengre.

 

FØR: "SV er garantisten for lavere barnehagepris. Vi vil innføre makspris på 1750 kr. pr. måned fra 1. januar 2006."

Valgløfte gjentatt på SVs nettsider i valgkampen 2005.

"Det vi vil få til, får vi til."

Djupedal gjentar maksprisløftet etter valget. Aftenposten 23. september.

NÅ: Prisene settes ned fra 2750 til 2250 fra 1. januar 2006. Innen 2007 skal de ned til 1750 kroner (pluss prisstigning).

 

FØR: "Det er realistisk å få full barnehagedekning i løpet av ett til to år."

Djupedal om når alle får plass hvis maksprisene settes ned til 1750 kroner fra årsskiftet. Aftenposten 3. februar 2005.

NÅ: I Soria Moria-erklæringen loves det full barnehagedekning innen 2007, Djupedal tar forbehold om utbyggingstakt.

 

FØR: "SV vil innføre et gratis skolemåltid hver dag."

Løfte avgitt på SVs valgkampåpning, august 2005.

NÅ: I Soria-Moria-erklæringen lover Regjeringen å "innføre en ordning med frukt og grønt i skolen og legge forholdet til rette for forsøksordninger med skolemat."

 

FØR: "SV lover 30 timers skoleuke i 1.- 7. klasse og 35 timer i uken i ungdomsskolen."

Løfter avgitt på valgkampåpning, august 2005.

NÅ: Regjeringen lover i Soria-Moria-erklæringen en gradvis opptrapping til 28 timer i uken på barnetrinnet.

 

Veggavisen

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
dag morges klokken 10:00 la Stoltenberg-regjeringen frem sitt statsbudsjett for 2006. I budsjettet bevilger ikke regjerningen noen penger til utbygging av bredbånd til fem prosent av Norges befolkning som ikke har noe tilbud i dag.

 

I tillegg strammer regjeringen - slik deres forgjengere forslo - inn den hjemme-PC-ordningen. Det blir nå innført en grense på 10.000 kroner.

 

- Vi trodde det skulle komme penger til et bredbåndfond, det stod i Soria Moria-erklæringene, påpeker Per Morten Hoff, sjef for bransje-organisasjonen IKT-Norge overfor digi.no.

 

Han mener også at regjeringen bryter sine egne valgkampløfter.

- SV og Senterpartier lovet penger til bredbåndsutbygging. Her går de fra sine valgkamp-løfter, sier Hoff.

 

digi.no

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Takknemlig jobb dette... :!:

 

Det absolutt mest pinlige og tragiske løftebrudd i statsbudsjettet fra den rødgrønne regjeringen gjelder sykehusene generelt og St. Olavs hospital spesielt. Særlig ille er det at regjeringen ikke engang legger inne en liten bemerkning om at de vil se på sykehusutbyggingen i Trondheim ved neste korsvei. I lys av de helt presise løftene regjeringspartiene på eget initiativ sterkt markerte i valgkampen, formulert som krystallklare garantier for fullfinansiert utbygging uten å ramme pasientbehandlingen, er det skandaløst at ikke Øystein Djupedal (SV) og Trond Giske (Ap) fastholder sine gode intensjoner for St. Olavs hospital.

 

Det andre store løftebruddet gjelder samferdsel. I stedet for å gi 2,2 milliarder kroner mer neste år, som konkret ble lovet på Soria Moria, nøyer regjeringen seg med 463 millioner kroner. Fallhøyden var stor, og regjeringen stuper utenfor uten så mye som en liten beklagelse overfor velgerne.

 

Adresseavisen

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Stoltenberg II-regjeringen opprettholder de omfattende kuttene i pengene til opplæringstiltak i kor, korps og orkestre.

 

Dette skjer på tross av løftene i Soria Moria-erklæringen hvor det heter at ”Regjeringen vil øke voksenopplæringsmidlene som er av stor betydning for arbeidet i frivillige organisasjoner.”

 

Voksenopplæringsmidlene er avgjørende støtte til opplæring for korps, kor og orkester over hele landet. Etter fire år med en samlet reduksjon på ca. 30%, kutter statsbudsjettet for 2006 med dramatiske 35% i forhold til inneværende års budsjett. Kunnskapsminister Øystein Djupedal opprettholder tidligere statsråd Kristin Clemets omfattende kutt.

 

Ballade

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Både Arbeiderpartiet og SV var helt klar før valget at de ville bygge fengsel på Fauske. Storberget har gang på gang kritisert at det gikk for sakte med fengselssaken i Indre Salten. Han ville gi mer penger tidligere men har nå kuttet fire millioner kroner. Dette er et løftebrudd og det er også å føre bak lyset velgerne i Indre Salten, tordner Ellingsen. Han er mest skuffet over at dette gir motstanderne muligheten til omkamp på en sak som var avgjort.

 

Saltenposten

 

Geir :)

Lenke til kommentar
NOPEF går til politisk streik torsdag 17. november i protest mot den nye regjeringens klare løftebrudd i matskattsaken. Dette ble besluttet av NOPEFs forbundsstyre i dag. Forbundets arbeidsutvalg vil senest mandag ta stilling til lengden på den politiske streiken.

 

Forbundsstyret gjør det klart at streiken skal gjennomføres så bredt som mulig blant forbundets medlemmer på sokkelen. I praksis betyr dette at alt arbeid som ikke er knyttet til sikkerhet, vil stoppe opp i det tidsrom streiken varer.

 

-De rød-grønne regjerningspartiene har gitt oss et helt klart løfte om at matskatten skal fjernes. Dette er ikke oppfylt i det budsjettforslaget som ble lagt fram i denne uka. NOPEF vil nå ta saken opp med Stortinget som skal fatte det avgjørende vedtak i forhold til budsjettet. Vi forventer at Stortinget gjør sitt for å få dette på plass, sier NOPEFs nestleder Frode Alfheim.

 

– De rød-grønne har holdt oss for narr, og vi forlanger at det blir ordnet opp i denne saken, sa styremedlem Harald Sjonfjell under forbundsstyremøtet.

 

Stavangeravisen

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Under behandlingen av statsbudsjettet for 2005, og ved revideringen av budsjettet, ga representanter fra Ap, SV og Sp klart utrykk for at de ikke støttet Bondevik-regjeringens vedtak om å innføre individuelt dokumentasjonskrav for personer med diabetes. Partiene ønsket å endre den urimelige nyordningen ved første anledning.

 

Men i Stoltenberg-regjeringens budsjettforslag står imidlertid den urettferdige ordningen uendret. - Dette er et klart løftebrudd, mener Norges Diabetesforbund.

 

 

kilde: Artikel hos diabetes.no

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...