Gå til innhold

Piratkopiering og tankeløse folk.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg laster ned spill selv, om jeg liker det så prøver jeg å støtte spillet så mye som mulig. Anbefalle det til venner og kjente, og om noen av dem kjøper det, så bra for dem. Men for å være helt ærlig så kjøper jeg ikke like mange spill selv. Jeg kjøper mest til PS2 fordi jeg ikke hadde den chippet, før nå. Men de spillene jeg liker aller best kjøper jeg så klart. Som for eksempel GTA og MGS serien, og en del andre spill jeg har liggende i hylla mi. Og så har jeg lyst til å kjøpe meg Gothic 1 og 2, bare fordi jeg likte spillene så mye.

 

Grunnen er vel at jeg hadde brukt altfor mye penger på å kjøpe alle spillene jeg hadde hatt lyst til å prøve. Og de jeg fullfører er de jeg absolutt liker best. Men det er bare noen jeg liker så mye at jeg faktisk kjøper dem. Jeg vet at det er urettferdig for de som lagde spillet at man bare brenner spillet uten å betale for det. Men sånn er jeg bare, prøver å spare noe penger der jeg kan.

Lenke til kommentar

Det mest populære SP spillet på nettet i dag, er vel CS - WOW konkurrerer også om plassen, vet ikke om de har kapret 1. plassen. Men med CS er det sånn at man må ha en LEGAL key for å spille på nettet, via Steam. Har selv Condition Zero, som følgte med da jeg kjøpte skjermkortet. ( noe jeg ikke visste om!) Så kommer jeg på lan og ser at "Hei, alle har jo dette spillet! Jeg laster det ned!".

 

Deretter spiller jeg som en gal på lanet, og etter 3 dager er det hjem til hjem... Får da lyst til å spille det mer, siden det var så fantastisk på LANet, at jeg starter opp. Men det er ingen som spiller der. Ingen servere. "Selfølgelig" tenker jeg, "det er ingen som er på LAN og spiller nå!"

 

Og da sitter du fint i det. Du kan spille med Boter, som er forferdelig artig (!) eller på internett mot andre mennesker. Men neida, det ville ikke fungere på nett dette spillet, fordi jeg ikke engang har en Steam konto!

 

Så ulovlig som jeg er søker jeg på google etter Steam account, legal key, free cs og vet ikke hva. Tok ikke lang tid før jeg gav opp...

 

Men hva finner jeg da jeg roter nede i skjermkortkassa for å lete etter noe spesifikasjoner? CS - "fullversjon"! Og det gratis da!

 

Etter at jeg hadde drept mange hundre på nettet, og kompisene mine også hadde lyst å spille på nettet, spurte de om å få låne accounten. Helt grett for meg, men jeg måtte ha den når jeg skulle spille. Etterhvert ble frustrasjonen for å ikke kunne spille mot hverandre så stor, at det kjøpte spillet for 99,- kr hos en nettbutikk. Nå, et halvt år senere er det CS vi spiller, og vi har kanskje 30 ulovlige spill på pcen, men det er CS vi spiller. Tror at den følelsen av at du har kjøpt et spill, eller en musikk cd for den del, gjør at du føler deg mer tilfreds med deg selv og spillet. Jeg får ikke dårlig samvittighet av å laste ned piratkopier, men hadde følt meg langt bedre om jeg hadde kjøpt spillet.

 

Men jeg forstår også mange som vil teste spillet før eventuelt kjøper. Det er sykt irriterende å kjøpe et spill som ifølge mange tester og anmeldelser skal rocke totalt, men som suger krafitg, i dine øyne etter å ha testet spillet. Da tenker du som så at " Neste gang skal jeg prøve spillet før jeg kjøper!," og da må du enten låne spillet av en kompis, leige av andre, eller laste ned, eller cracke så det fungerer uten cd. Og da trenger du ikke kjøpe det lenger, for da har du det!

 

Men så vil du spille på nettet.... Og du har ikke en ekte vare, og får derfor ikke tilgang på nettet. Så er du forfra igjen, og ender kanskje opp med å kjøpe spillet.

 

Setter stor pris på piratkopier-folk som skaffer meg spillet gratis til testing og spilling, men det er selfølgelig til ergelse for produsentene som ilegger folk bøter for å stoppe piratkopierng. Hvorfor legger de ikke inn en key som tilsvarer med spillets egen ordinære kode, som du MÅ innstalere spillet med, og du Må starte spillet med, hver gang? Enten har de prøvd og gitt opp, eller så har de funnet på noe bedre.(kan tenke meg det..)

 

Tror produsentene har prøvd mange god ideer til nå, men ALLTID ligger crackerne forann, og fryder seg for hver nye kopisperre. Crackerne i seg selv er vel det mest vellykkede på spillfronten og programfroten, bare bak de som har laget spillet eller programmet. Selfølgelig.

 

 

 

Mvh Kizz

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar

Det kan til tider vere vanskelig å luke ut alle feilene i et spill under produksjonen, da forbukerene har varierte maskinvare/programvare etc. Men ja spill som ramler ut med skikkelig overflødige og tydelige feil som går igjen og igjen hos mange er unødvendig. Men det koster vel å luke spillene for feil også? Tid er penger,og kjøper ingen spillene ramler det noen kroner vekk.

 

At det ikkje blir laget gode spill i dag er vel å ta en munnfull for mye, men spillene som kommer i dag bringer heller ikkje mye nytt på banen mener eg. For mye vekt på grafikk og for lite på gameplay :)

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Nå har jo nedlastingen etterhvert fått konsekvenser som at de enkle og morsomme sp spillene har dødd helt ut. Nå lager de jo stort sett bare hver sin versjon av et par sjangere store tunge multiplayer-spill hvor de kan ta betalt for login.

 

Det er jo en logisk utvikling spillemessig, men samtidig sier medstudentene mine her at potensielle arbeidsgivere ikke er interessert i å lage noe annet enn nye oppdateringer på de samme gamle store multiplayer online fps eller mmorg spillene siden det er håpløst å få solgt/betalt for noe annet.

 

Så da får vi jo endeløse serier av halvveis gjennomarbeidede spill slik at det kan lanseres stadig nye oppdateringer som man impulskjøper fordi man bare "må" ha litt avveksling der og da. Ref BF - variantene, nå kom nettopp det intetsigende BF:SF og om et år eller så kommer neste "oppgradering"... ikke uten grunn at EA tjener fett...

Endret av Espenevo
Lenke til kommentar
Nå har jo nedlastingen etterhvert fått konsekvenser som at de enkle og morsomme sp spillene har dødd helt ut. Nå lager de jo stort sett bare hver sin versjon av et par sjangere store tunge multiplayer-spill hvor de kan ta betalt for login.

For noe tull. Det er massevis av singelplayer-spill, og spillindustrien tjener penger som aldri før. Spill selger som gress!

 

Det er jo en logisk utvikling spillemessig, men samtidig sier medstudentene mine her at potensielle arbeidsgivere ikke er interessert i å lage noe annet enn nye oppdateringer på de samme gamle store multiplayer online fps eller mmorg spillene siden det er håpløst å få solgt/betalt for noe annet.

Tull igjen. Grunnen til at det er håpløst å få solgt noe annet er at de store produsentene spyr ut nærmest identiske spill på markedet, noe som metter det og gjør at folk som satser på andre typer spill og ikke har samme muligheter til markedsføring får det vanskeligere.

 

Men nå er faktisk spillmarkedet i vekst, så det du skriver er tull.

Lenke til kommentar

Er det ikke slik at i ekstremme tilfeller så må man ha den rette konsollen bare får å få spil det bestemte spillet?

 

 

Ser at f.eks et spill kommer ( først kun ) til f.eks playstation og og et annet kun til x-box. og da må man ha alle spille konsolene.

 

Jeg tror nå disse spillene etter hvert kommer ogs til pc men ikke nøvendigvis til de andre konsolene.

 

Har man x-box så blir jo lås til spillene som microsoft gir ut til denne.

 

Heldigvis så har jeg kun en pc og er fornøyd med det

 

EDIT:

Hvorfor forsvinner noen av bokstavene i ordene sonm jeg skrev ??.

Jeg tror nå at det er rettet opp

Endret av elg-elg123
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...