Gå til innhold

Bærbar PC, hvilken prosessor bør jeg velge?


thalsten

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg vurderer å gå til anskaffelse av bærbar pc, men er tvil om hvilken type prosessor jeg skal velge.

 

Er det noen som kan forklare meg, eller gi meg link til en side med tester, hva Celeron-M, Pentium-M og AMD Sempron-M har av ytelse i forhold til hverandre? Hvilken Sempron-M vil tilsvare Pentium-M og eventuelt Celeron-M osv.

 

Likeså ønker jeg å vite hvordan effektforbruket er på de forskjellige prosessorene. Kan man f.eks si at Celeron-M bruker 50% mer effekt enn Pentium-M?

 

PC'n vil bli brukt mest til kontoroppgaver, litt fotoredigering, internett og kanskje til litt spill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan bare uttale meg om den jeg har selv.

 

Det er en maskin med Pentium M prosessor, og det fine med den er at prosessoren går på 600MHz når den har lite å gjøre, og går opp til 1,7GHz når det trengs. Dette fører til at det blir lite varmeutvikling, og vifta går nesten aldri. Batterilevetiden er også bra, omtrent 4 timer.

Lenke til kommentar

Celeron M konkurrerer med Semperon M (disse er billigcpu'ene)

 

Pentium M konkurerer med AMD Turion64.

 

Forskjellen på Pentium M og Celeron M er at Pentium M har dobbelt så mye cache som Celeron M (2MB kontra 1MB) men cache på Celeron M er såpass stor i utgangspunktet at det ikke betyr så mye for ytelsen (Celeron M er ikke så dårlig på ytelse i forhold til Pentium versjonen som tidligere Celeron versjoner har vært, for å si det slik).

Den andre forskjellen mellom Pentium M og Celeron M er speedstep. Celeron kjører på full hastighet hele tiden, mens Pentium M klokker seg ned når det ikke er behov for full hastighet. Dette fører naturligvis til at P M bruker mye mindre strøm, ikke blir like varm og ikke krever å ha støyende vifter kjørende 100% av tiden.

 

Semperon er krøplet MYE mer i forhold til Turion64 enn Celeron er kontra Pentium M.

(der turion har 1MB cache, har Semperon 256kb eller 128kb). Mobile Semperon er ei heller 64bit, noe Turion64 er. Men Mobile Semperon har AMD Powernow! teknologi (omtrent det samme som Intel Speedstep). Det du må være obs på er at det kanskje er en vanlig desktop Semperon som er installert i den PC'en du ser på... da får du samme varme"problemer" som med Celeron M, men sannsynligvis støtte for 64bit (varierer med hvor gammel CPU som sitter i den aktuelle maskinen er...).

 

Turion64 kan fint konkurre med Pentium M på ytelse, men gir varierende resultater på strømforbruk at etter hvilken test du leser på nettet... Den har derimot 64bit støtte, noe ingen av Intel sine laptop produkter støtter enda.

 

Hvis jeg skulle velge så måtte det blitt mellom en Pentium M og en Turion64 MT modell (det er to versjoner av turion MT og ML. MT har lavere maxeffektforbruk enn ML)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...