Gå til innhold

Den Store AMD DC Opteron oc tråden


Anbefalte innlegg

Angående min opteron 148 har jeg klart 2.9ghz med 1.47v. Den er dønnstabil, superpi 32m gikk som et skudd. Får se om jeg gidder å presse den mer, men vet ikke om det er bra for en shuttle å bli presset så mye? Forresten så ble maks load på 36 grader, men med hjelp av en bordvifte. Brukte ikke stock kjøler.

5307521[/snapback]

Håper du ikke mener at SuperPi 32M stabil er det samme som 100% stabilt. Prøv 24 timer med Prime95 du ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjøl om det kanskje tar 6 timer før du får en feil i PRIME betyr ikkje det at PCen din er stabil siden du ikkje har PCen på så lenge om gangen.

CPU'en kan genere en feil mye før de 6 timene er gått, så om den klarer PRIME 6 timer betyr ikkje det at du kan spille 6 timer problemfritt, så enkelt er det ikkje.

Lenke til kommentar

Man skal vel drive med litt "sære" ting dersom man virkelig belaster prosessoren kraftig i 12 timer sammenhengende ved vanlig bruk. Da må man vel enten være spilloman (avhengig av World of Warcraft eller liknende, eller evt et annet onlinespill som belaster prosessoren mer) eller en guru i 3ds Max.

 

I sistnevnte tilfelle er det sikkert mange som lar PCen stå og jobbe over natten med rendringer og slikt, og da får den jo virkelig kjørt seg over lange perioder sammenhengende.

 

edit: Kan forresten ikke helt se for meg at det finnes onlinespill som belaster en prosessor fullt ut 100% av tiden mens man spiller, i allefall ikke hvis man har en kjapp prosessor.

Endret av Juke
Lenke til kommentar

Det er akkurat det jeg mener. Hvis jeg overklokker en prosessor til en viss grad, og jeg på en måte feiler superpi eller prime, men på den andre siden så vil kanskje aldri overklokkinga få maskinen min til å kræsje. Da vil det si at cpu'en min er stabil for mitt bruk, men kanskej ustabilt for en annen.

Endret av samye83
Lenke til kommentar

Litt av poenget med å teste med Prime95 i f.eks 24 timer er å utelukke prosessoren som mulig feilkilde hvis PC'n henger seg en dag. Når du overklokker så ønsker du ikke å øke vcore mer enn du absolutt må, for jo høyere volt til prosessoren jo varmere blir den. Til å finne ut slikt er Prime95 bra. Men Prime95 er også bra å bruke til å finne ut hvor høy HTT hovedkortet ditt takler stabilt.

 

Så hvis din PC henger seg en dag samye83 og du ikke helt vet hva som er årsaken, hva gjør du da for å finne årsaken? Eller sier du bare "pytt pytt jeg bare restarter så er alt i orden igjen..." ;)

 

24 timer gidder jeg sjeldent, men 12 timer ser jeg på som ett must. Fått error etter 11 timer en gang jeg.

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

Det du sier gir jo mening, men hvis maskinen min krasjer engang, da kan jeg vurdere å teste med prime95 mer enn 6 timer. Akkurat nå ser jeg på en måte ingen vits til det. Da jeg prøvde med 274x11, så feila superpi32m etter 5min, kan det være at 4x ht er for høy? Vil det være bedre om jeg setter foreksempel 3x? Snakker om sc opteron.

Lenke til kommentar

Det burde ikke være så vanskelig å finne ut om 3xht er bedre? PRØV! Ingen her kan gi deg noen fasit, bare gode tips. Er ht frekvensen for høy så kan den stoppe deg, men det vet du ingenting om før du har prøvd selv. Det er selvsagt verdt et forsøk.

 

Og nå er det nok off topic fra deg her i denne tråden, du kunne da i det minste spørre i SC opteron tråden, som du sikkert har fått med deg er denne for DC.

 

Og over til noe annet, så kan en maskin som feile prime være stabil for ditt bruk, det finner du snart ut av, får du et krasj så må du senke overklokken. Nå pleier jeg å ha en ganske "lav" 24/7 klokk i forhold til når jeg bencher, du legger ikke merke til de 100mhz ekstra nesten uansett. At maskinen er stille og stabil er viktigere for meg iallefall.

Lenke til kommentar
Der ser det ut til at databutikken.com har inne opty 170, så de som har penger.... BESTILL...

5312317[/snapback]

Jeg bestilte der i sted , så ut til at jeg fikk den siste , får i hvertfal håpe det

Jeg har hatt inne bestilling av denne prosessoren siden 24 nov på en annen web shop, så de er ikke lett å få fatt i.

noen som har bestilt denne prossesoren fra databutikken som vet hvilken stepping den har?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...