Gå til innhold

Svindlet expert oss?


Anbefalte innlegg

Sykt bra innlegg av simen1!

men se og få faren din til og stikke ned til expert og heve kjøpet!

Hvis man kjøper noe over disk i butikk, så kan man ikke bare uten videre angre kjøpet og kreve det hevet. Om faren i dette tilfellet fikk opplyst hva han kjøpte før han betalte, og varen fungerer som den skal, kan han ikke kreve pengene tilbake. De fleste butikker med god service tar nok varer tilbake utifra vurdering, men de er ikke pliktig til det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

skal ikke se bort ifra at denne maskinen har rimelig mye utstyr. Sikkert kortlesere, usb/firewire foran og bak. Stor program pakke etc etc

 

Dessuten har selgeren mest sannsynlig gjort en vurdering av den FAKTISKE kunden som stod i butikken. Tviler sterkt på at en mann i slutten av 40 åra spiller Sims 2. Eller er hekta på HL2. Da ville denne mannen fra gata garantert nevnt det. Er ikke sikkert han nevnte at den skulle brukes til spill i det heletatt. Dessuten om han nevnte at den skulle til datteren så er bruken dems i 80% av tilfellene msn og mp3. Ikke videre krevende av hardware.

 

Men er veldig spent på å få modell navnet på denne maskinen..

Endret av ReVoX
Lenke til kommentar

Dette blir nesten for dumt....

Denne pc'en det er snakk om, er jo ikke brukbar til annet enn office og slikt. Har heller ikke trua på at det er teknisk mulig å spille Sims 2 på dette rakleverket. Har hørt mye rart på slike stormarkeder. Er man ute etter billige maskiner (3-5K), er nok disse butikkene en god løsning, men ikke ellers.

Sjekk ut:

http://www.komplett.no/k/ci.asp?sku=10138

http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=56273

http://www.psdata.no/ps.asp?it=108862

 

Kan jo be faren din om å sjekke Dinside.no for tips. Det er jo tross alt en side som til og med forbrukerombudet/forbrukerrådet anbefaler. TV2-Hjelper deg er vel også et bra sted som faren din kan sjekke. Hvis det er slik at han ikke stoler på den yngre garde når det kommer til PC, så er det fort gjort å tråkke rett i salaten. Det er vel den produktgruppen som har den raskeste utviklingen, og bør betraktes som ferskvare.

 

Dra nå den kassa ned til Expert, med noen utskrifter fra nettet. I beste fall burde expert gi dere tilbake 7000,- eller beklage så mye. Dette blir for dumt.

 

Sjekk også denne linker som beviser at det går an å gjøre mer ut av 13000,-

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...L%20IXTREME6690

 

Ikke at elkjøp er noe bedre, men ta med en utskrift av denne siden til Expert.

 

Hadde vært moro å sett reaksjonen fra dem... :thumbup:

 

Radeon 9100-kortet ble lansert mars 2003, som en forbedret utgave av de integrerte kortene.

 

Latterlig

Lenke til kommentar
Kudos til omegaV8 som dro inn et utdrag fra kjøpsloven for å få diskusjonen litt mer seriøs.

 

*Pluss veldig mye bra...*

Det omegaV8 faktisk gjøre er å dra inn lov om angrerett i et tilfelle der varen er kjøpt over disk. Det vil si at angreretten ikke gjelder.

 

Dermed vil jeg nok heller si at han villeder mer enn han veileder.

 

Som forbruker som handler i butikk har man fint lite man skal si når det gjelder produktet man kjøper. Har man en kontrakt å vise til der bruksområdene er klart definert så kan man til nød klage, men i et ti(u)lfelle der bruksmåte er beskrevet og nada ut over det så stiller man svakt.

 

Mitt beste tips er å snakke med selger og forklare at maskinspesifikasjonen slettes ikke svarer til prisen, for så å spørre om de kan ha gjort en feil.

 

Nekter de for det er det på tide å ta frem Caps Lock... ;)

 

-KJ

 

EDIT: Manglet noen bokstaver... :p

Endret av jevel
Lenke til kommentar

Jeg tror det som bør gjøres i denne saken først og fremst er som flere her har nevnt, å finne tak i kviteringa og finne ut hva for en pc det er som dere har betalt for. Så enten sammenlikne med dokumentasjon fra butikken om hva det er dere har betalt for og sammenlign med det dere har eventuelt få hjelp her til å gjøre en vurdering.

 

Som en sidenote, jeg kjenner meg veldig igjen i den "du tror du kan så mye bedre" holdninga fra min egen barndom. Fikk mang en gang høre "jeg har jobbet med data siden før du var født... etc etc" ble stille etterhvert som han inså at han måtte spørre meg om hjelp hele tida du gitt. Kommer med tida det, og er veldig tilfredstillende ;)

Lenke til kommentar

Jeg syntes synd på trådstarter, faren må jo være en stabeist av en annen verden. En type som ikke kan tåle at ungene (yngre) kan noe bedre enn ham fortjener igrunn å tulle bort penger på denne måten. Selv har jeg heldigvis en far som forstår at jeg kan mere om pc enn ham ettersom at jeg er yngre, har interesse for og utdannelse innen pc bruk og reperasjon. Akkurat som han skjønner at broren min som er mekaniker kan mere om å skru på ting med motor. :yes:

 

Hvis han nekter å forstå så kan du jo bare si som et siste ord at du kunne fått kjøpt den pc'en der for ca 4-5000kr på nettet, men at du syntes han fortjener å kaste 8000kr i søppla når han er på den måten. Eller du kunne si at du kunne fått ny maskin til både deg og søstra de for de 13.000kr som var bedre enn den ene han kjøpte. Men da hadde vel han tolket det som misunnelse siden du ikke hadde fått noen pc... :nei:

Lenke til kommentar

Her tror jeg vi bare kan si spist er spist og glemme alt annet.

 

En voksen person som bruker sine egne penger må stå ansvarlig for sine egne valg.

 

Ut i fra noens bemerkninger her så må man nesten umyndiggjøre denne barnefaren for å unngå slike situasjoner :!:

 

Tror dette bare vil utvikle seg til å bli en tulletrå hvor alle er enig om en ting:

Dårlig handel :thumbdown:

Lenke til kommentar

Fatter og begriper ikke hvordan butikken kan ta 13 000 for en maskin med det oppsettet, uansett om winXP, antivirus osv følger med. Rettferdiggjør ikke prisen i det hele tatt.

 

Trådstarter: Lykke til med forhandlinger i butikken. :ermm:

 

Har sett flere slike tilfeller tidligere. Bekjente av min far som kjøper maskin til familien, og ender med noe som prises som en ferrari, og går som en lada. :mad:

Lenke til kommentar
Tror jeg hadde klikket vinkel dersom foreldrene min ("fosilene" som Simen1 så fint kalte dem) hadde kjøpt en slik pc til den prisen!

Jeg også! "Fossilene" er forresten en spøkefull måte de omtaler seg selv på i blandt hvis de vil fremheve alderen.

 

Håper trådstarter kan komme med en kommentar å utviklinga. Det blir spennede å se om den tynne saken dere har mot expert kan føre til noe som helst.

Lenke til kommentar
Ok, kan noen også komme med "overtalelser" om at en kan kjøpe PC på nette og at det er garanti? Han sier det bare er styr å sende maskinen til oslo om det er noe feil, er det det? Takker for svarene så langt, men kom med flere!! :thumbup:

Pcer som er solg på Expert skal også til oslo for å repareres.. det er uten unntak..

Lenke til kommentar

He he, Th-3 har nok rett. Oppsternasi bedrevitende tenåringer mister internett tilgang...

 

Men altså jeg har faktisk en viss forståelse for at den fossile generasjon handler på Elkjøp, Expert osv.

For en ting er det meste av det de kan lese i dagspressen vedrørende netthandel/postordre, saker der folk har blitt lurt, og enten ikke fått noenting, eller noe helt annet enn de trodde, firmaer som ikke er der lenger når et problem oppstår eller Visakontoen tømt...

 

For det andre er nok det og kunne spørre en "ekspert" om produktets egenskaper, samt og kunne ta, kjenne, prøve og se på det, og deretter ta det med seg hjem under armen, nok ganske betryggende, fremfor og se et bilde, sammen med masse tekst som de ikke forstår noe av, sammen med masse blinkende "røverkjøp" på en eller annen nettside, og fra et firma de aldri før har hørt om :hmm: .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...