Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Spørsmål rundt stipend fra lånekassen


Anbefalte innlegg

Lurer ganske enkelt på når folk faktisk søker etter stipend fra statens lånekasse? Søker de fleste før skolestart, eller etter at skolen har startet?

 

Lurer også på om det er noen på forumet her som vet hvordan de regner ut stipendet? Ser de mye på privat formue, eller ser de mer på foresattes formue/lønn?

 

fikk i fjor 2900kr to ganger i skoleåret, og lurer på om jeg vil få noe mer nå, da 1/4 ca av egen formue er borte? Ser de i det hele tatt på egne midler, eller ser de kun på foresattes inntekt/formue?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

de fleste søker så snart de vet hvilken skole de har kommet inn på, hvis du skal fortsette på en skole så er det bare og søke ibegynnelsen av sommerferien så er du sikker på at du får stipendet til skolestart. i verste rushtida er det vanlig med 8 ukers behandlingstid..

 

når det gjelder utregning så ser de vel på samlet inntekt sålenge du er under 18 og bor hjemme? tror jeg hvertfall. bor du ikke hjemme og er over 18 så spiller vel ikke foreldrene dine sin inntekt noen rolle.

 

edit: enkleste er og bare ta en telefon til lånekassen og spørre. de er veldig enkle og ha med å gjøre egentlig.. hvis du bare gidder å vente i en 15minutter på og komme gjennom da. ;)

Endret av someday.
Lenke til kommentar

Men jeg kan få stipend hvert eneste år om jeg vil? Det blir ikke noe mindre når jeg flytter hjemmefra?

det kan du ja, sålenge du ikke tar samme utdanning flere ganger eller no sånn. altså at du tar gk allmenn 5 år på rad. :p

 

det blir mere når du flytter hjemmefra siden du får borteboerstipend eller hva det nå kalles. men er vel snakk om at det må være en minimumsavstand fra hjemmet. nytter ikke å flytte ned i kjellerleilgheta liksom.

Lenke til kommentar
Bor du hjemme blir "stipendet" som oftest gitt som lån.

feil, eg bor hjemme, og eg får vanlig stipend, ikke noe lån. og det får alle andre i klassen min og...

Vanligvis får man ikke stipend, kun lån, som skrevet, som OFTEST blir det gjort som lån, og hvis du består blir en del gjort om til stipend.

 

http://app.lanekassen.no/stottekalk/

Det gjelder vel mest for høyere utdanning, der alt i utgangspunktet er lån, men deler av det blir omgjort til stipend når man består på eksamen.

 

På VGS er vel alt i utgangspunktet stipend, så fremst man ikke søker etter lån i tillegg. Og når man er borteboer, så får man en fast sum uavhenig av foreldrenes inntekt.

 

Sånn var i det i hvertfall før i tiden :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...