Gå til innhold

krystalisert og grumsete skjerm på HP NC6120


OleNOR

Anbefalte innlegg

Heisan. Fikk nylig en ny bærbar fra HP (nc 6120 med 15" sxga+ skjerm) Umiddelbart etter første oppstart registrerte jeg at det var noe rart med skjermen. Den hadde en slags hinne som er gromsete og krystalisert jevnt over hele skjermen, noe som er veldig irriterende. Sjekket med en annen maskin (HP nc8000) med samme type skjerm og den var klar og fin. Dette var såpass irriterende at jeg klagde til forhandleren (telehuset) som tok denne inn for å se på den.

 

Nå etter ferien fikk jeg den tilbake med beskjed om at de har byttet skjermen to ganger og i tillegg sammenlignet med andre av samme modell. Alle gav vist samme resultat og beskjeden var at maskinen var som den skulle være. Likevel sitter jeg her nå å sliter med denne grumsete skjermen.

 

Mitt spørsmål er om dette er noe en bør forvente å ha på en bærbar eller om jeg bør gå videre å returnere maskinen?

 

Hilsen frustrert IT-ansvarlig

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For de som ikke skjønner hva jeg mener, så klarte jeg å ta et nogenlunde godt bilde av grumset/glitteret. hvis du ser på bildet har den en jevnt belegg over det hele som er mest synlig på det hvite og i det grå på menyen øverst i bildet.

 

På min Dell 2001FP og alle andre LCD skjemer jeg har vært borti har dette ikke forekommet.

 

Det utrolige er at Telehuset og HP kan påstå at dette er normalt. En tekniker på Telehuset påsto sågar at dette skyldtes at jeg hadde så bra skjermkort på pc'n. Noe jeg stilte meg uforstående til siden det er en integrert intel mobile915 grafikkløsning. Nå skal det også sies at vedkommende ved innlevering av den bærbare mente jeg hadde oppløsningen for høyt med SXGA+ (1400+1050) og at det ble bedre med 1024*768, noe som jeg mente var uvesentlig siden jeg faktisk skulle ha en bærbar med SXGA+ oppløsning.

post-72-1123517266_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Var i kontakt med HP igjen og de hadde ingenting nytt å si meg. Supportpersonen sa bare at det var en meget erfaren tekniker som hadde sett på pc'n og ikke funnet noe.

 

Kan ikke fatte at de skal være så vanskelige. På jobben ser alle som jeg viser skjermen til hva som er galt og kommmenterer at de ikke ville trivdes med å jobbe med en maskin med noe slikt.

 

Er det noen andre der ute som har eller har hatt skjerm på laptop som har den typen problemer som jeg viser til her? Hvis så hadde det vært hyggelig å høre om det.

 

Regner vel egentlig med at vi må heve kjøpet av denne maskinen. Men sliter da med å finne et alternativ til den.

 

Specs er:

 

1,86ghz pentium m, 512 ram, 15" sxga+ skjerm, intel grafikk, cdr/dvd combo, 40 gig hd. Lav tykkelse forran for ergonomi.

Lenke til kommentar

bildet er tatt med et canon ixsus 50 digitalkamera med macrosetting for nærbilder. Siden det er jevnt over hele skjermen kan det være litt vanskelig å se på bildet, men overflaten på det hvite området i dette bildet er ganske så 1-1 i forhold til hva jeg opplever. Normalt skal jo det hvite være jevnt og ikke kornete og glinsende som i bildet.

post-72-1123794558_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Har sjekket med en skjermdump nå og den var helt fin. Har også oppdatert videobios/bios/driver (noe HP ikke gjorde), men til ingen nytte. Er nok derfor selve skjermen som det er feil på. Min antakelse er at dette dreier seg om det som kalles sparkling effect, der andre har opplevd at pikslene glitrer og endrer nyanse avhengig av synsvinkel. Er vist noe som kan forekomme på skjermer med høy oppløsning. feks sxga+. Leste i alle fall om en som hadde dette på en dell bærbar med 1900*1200 skjerm.

 

Blir nok å heve kjøpet nå, siden HP sin respons er å be meg skrive brev til deres CRT (Customer relation team) i Norge, noe jeg ikke bruke tid på. Gidder heller ikke bruke tid på å kontakte dem på deres kontor siden dette er en jobbmaskin og det faktisk koster penger å reise rundt. Tar meg mindre tid å heve kjøpet og ev. bestille en ny fra en annen leverandør. Regner vel med at vi titter nærmere på en Dell maskin (510m med sxga+ og 2ghz pm, ev. en D510/610) hvis ikke det blir en løsning med HP. Noen erfaringer med denne?

Endret av OleNOR
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...