Gå til innhold

Hardisker dør som fluer! Hvorfor?


z00l

Anbefalte innlegg

Nå har jeg forsåvidt montert WD diskene ganske nærme hverandre. Dog skal det sies at Maxtor diskene har fått tildelt egen plass. Har kjent på diskene fra tid til annen, og har egentlig syntes at disse var relativt greie i temp. I den sommerheten som var for noen uker siden, hadde jeg sidedøren av på kabinettet og en stor bordvifte som har blåst inn i kabinettet. Dette har fått diskene til å kjøles enormt bra.

 

Tenker jeg etterhvert går til investering i en ny filserver. Skal vurdere Seagate som nevnt her. Så bare at Hitachi diskene var billigere. Tenkte på å kjøre eventuellt 6x 250 GB disker hvor 3x P-ATA & 3x S-ATA.

 

Det som er viktigst for meg akkurat nå, er å få ut data'n som ligger på disken.

Var egentlig heldig ettersom jeg nylig hadde tømt disken for ting. Ligger likevell ca 40 GB som jeg "MÅ" ha ut av disken.

Hørt noe snakk om at det finnes programmer som klarer å kopiere ut data'n når disker har tatt kvelden. Noen som vet om et program jeg kan teste med ?

 

Mvh

 

-z00l-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan bekrefte det med WD og MAxtor .. spes 200 gb pata serien . hatt en del smell der :/ to maxtor 200 som røyk bl.a .. og 2 stk maxtor 160. uff.. holder meg til samsung og seagate nå. har og 8 stk 250 hitachi . de lager sån "klonk" lyder iblant , men mister aldri no data eller lager trøbler.. er vant til sånt fra hitachi :D

 

har 2 stk 40gb hitachi i game pc'n og , helt samme lydene. kommer sån "klikk klakk" akkurat som de speeder ned, og opp igjen. Og nei det er ikke dårlig psu , begge pc'ene har oversized psuer.. av kvalitet. Tagan og thermaltake..

Lenke til kommentar

Pussige påståelser må jeg si.

 

Maxtor har jeg egentlig ikke mye erfaring med... utenom at de har dødd på noen kopimaksiner som jeg jobber med... samt at kopimaskinleverandøren også sier at de skal bort fra Maxtor fordi de dauer så hyppig.

 

Ang. WD har jeg igjennom 10år kun positive erfaringer. Har kjøpt mellom 30-40 disker nå... kun en var "rar"... ulte for mye.

 

At folk "holder seg laaangt unna WD..", men synes Hitachi er konge... er jo litt ironisk... for Hitachi kjøpte som kjent skiten fra IBM... og "alle" kjenner jo IBM fadesen... ;)

 

Jeg kjøper iallefall IKKE noe Hitatchi/IBM shaite.

 

I USA får forresten brukere erstatning i disse dager for alle IBM diskene som tok tøflene i sin tid...

Endret av Buzz76
Lenke til kommentar

Da har jeg fått målt tempraturen på de siste diskene mine. De er som følgende:

 

Western Digital 200 GB, 7200-RPM - 34 grader

 

Western Digital 200 GB, 7200-RPM - 32 grader

 

Western Digital Raptor 74 GB, 10.000-RPM - 30 grader

 

Western Digital Raptor 36,7 GB, 10.000-RPM - 29 grader

 

 

Merkelig at Raptor diskene er minst varme.....

 

Mvh

 

-z00l-

Lenke til kommentar

Var egentlig heldig ettersom jeg nylig hadde tømt disken for ting. Ligger likevell ca 40 GB som jeg "MÅ" ha ut av disken.

Hørt noe snakk om at det finnes programmer som klarer å kopiere ut data'n når disker har tatt kvelden. Noen som vet om et program jeg kan teste med ?

GetDataBack er programmet du leter etter. Det finens gratisversjoner der ute også, men dette er noe av det beste du finner i vanlig prisklasse. Tror vi bruker det på jobben også (jeg driver ikke med datarek selv). Så lenge elektronikken og mekanikken er OK fungerer dette flott, men jeg er stygt redd for at du har et problem med elektronikken...

 

http://www.runtime.org/

Lenke til kommentar

Recover My Files skal også fungere, det er gratisprogram, ellers er Winternals Disk Commander (inkludert i blant annet Winternals Administrators Pak) er program som skal gjøre det, hørt mye bra om, kan lage bootbare CDer til å få ut filene, men programmet koster en del. Men det forutsetter at MBRen er god (hvis XP starter med disken tilkoblet, er nok MBRen god).

 

Ellers gir Linux distroer deg flere muligheter, KNOPPIX fungerer blant annet fint. ;)

 

EDIT: Recover My Files så ikke helt gratis ut likevel, men da jeg prøvde det så virka det som fullversjonen selv om jeg ikke betalte noe :ermm:

Endret av gunnard
Lenke til kommentar

Vell, hadde seriøse problemer med å få startet windows opp igjen med disken i. Etter 3-4 restarter fikk jeg starta windows med disken i.

Tenker jeg prøver GetDataBack først.

Forøvrig så har jeg brukt en ekstern HD-ramme de andre gangene diskene mine tok kvelden. Da fikk jeg etter mange timer kontakt med disken, og sakte men sikkert kopiert ut filene. Tok bortimot 36 timer på 300GB disken den gangen.

 

-z00l-

Lenke til kommentar
Viss det hjelper så har eg bytta ut 6 disker i løpet av 3-4 mnd for en stund siden. Samtlige fra Samsung, 5400rpm - 4 disker i filserveren min og 2 i to andre pc'er. Sendt tilbake og fått nye som har funket siden.

 

Hvorfor alle døde? Who knows - bad luck?

Samsung er ikke særlig slitesterke disker. Har sett mange Samsunger som har gått fyken. En på 4, en på 30. I tillegg så har jeg også fiklet litt med en 60GB WD (enda en WD) som ikke likte seg i maskinen den sto i og bare døde på seg....

Lenke til kommentar

Maxtor har jeg hørt mye bæll om ( håpet litt på at de hadde blitt forbedra men..). Selv bruker jeg WD og har enda ikke hatt en disk av de som har havarert (hatt WD siden 1.6gb'ern min :)). Men vet om noen som har hatt problemer med de, men det har jeg hørt om alle disker. Hitachi har jeg enda ikke handla selv, ble litt lei den katte mjauinga i den (mulig den er borte nå da på nyere modeller ).

 

Men har du problemer med WD, så kan det være at Seagate eller noe fungerer bedre i ditt system, slik er det bare.

 

Disk temper på mellom 28-40grader er normalt, kommer ann på temp i romet og hvor mye diskene jobber. Mine ligger på 30grader når BT og Emule surrer og går. Under defrag øker de til rundt 38.

Lenke til kommentar

heh, hvis man skulle høre på alle som poster sin mening om diverse harddisk produsenter i denne tråden, så hadde man hatt ett serriøst problem med å skaffe seg en harddisk...

 

 

Tror det er MYE liksomviten og synsing som er ute og går når det gjelder kvaliteten og levetiden på harddisker...

 

F.eks. IBM/hitatchi, hadde problemer med EN serie (Deskstar 60 eller 70 GXP var det vel?), derfor er de dritt til all fremtid.

Seagate hadde problem med EN serie(Barracuda V)-> drittmerke i all fremtid

o.s.v..

 

:no:

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...