Gå til innhold

Prosjekt SliMAME *tatt inn i stuen for "testing"*


Anbefalte innlegg

Ja, har lurt litt på det navnet, men tror ikke det kommer til å bli missforstått når alt kommer til alt. Når det gjelder systemkrav, så må de mest krevende spillene ha ca. 10 Ghz for å kjøres glatt:

With the advent of Mame32 .62 there are games supported that are not playable at 100% speeds on any commercially available PC.  These will run at half speed or lower, they include the Namco System22 3D games like Propcycle and Midway games like Cruis’n USA, Cruis’n World, War Gods, and the Seattle.c games like NFL Blitz, SF Rush, etc.  Eventually PC CPUs will advance to the point they can be run, it is estimated a P4 4Ghz or comparable AMD [3700+?] would be able to handle the games with the Seattle games being much higher [10Ghz?].

 

Joysticken koster ca. 2000 norske kroner. dette er med shipping og toll. Det er blitt en del spilling og joysticken fungerer ganske bra! Annbefales:)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Miniupdate #4

 

Ting har tatt litt lenger tid enn det jeg hadde planlagt, men nå er jeg endelig kommet igang med selve kassen.

 

P8262860Custom.jpg

Her ser du materialet som skal brukes. Planen var å bruke MDF plater, men når du får noe gratis, går det jo an å forandre litt på planene.

 

P8262858Custom.jpg

Her har jeg saget ut den ene siden. Jeg hadde ikke nok materiale til å starte på nytt om målene var feil, så jeg saget ut en og en plate. målene stemte noenlunde. Jeg lurer litt på om joysticken kommer så høyt opp som jeg ville, men det får vi ta underveis.

 

P8262861Custom.jpg

Her er begge platene saget ut. de er ikke helt identiske, men det skal jeg fikse med.. Høvel? I alle fall slipemaskin på de stedene det ikke er så mye om å gjøre. på den ene platen ser du at jeg holder på med rammeverket. alle delene ble det saget dobbelt av. Da rammen var festet til den ene platen, var det bare å legge de andre rammedelene oppå og den siste platen på toppen. Dette sikrer at i alle fall rammen er rett. Det andre er uansett bare kosmetisk og kan "lett" fikses på.

 

P8262867Custom.jpg

Så var det å skru sammen platene med bakplaten, bunnplaten og platen for joysticken. dette er de platene som må til for å få en noenlunde stødig konstruksjon. Etter dette gikk jeg tom for batteri¨på skrumaskinen, så jeg kom ikke så veldig mye lenger:)

 

Men tok noen close-ups også:

P8262871Custom.jpg

Her er toppen av maskinen der lysrøret skal festes.

 

P8262869Custom.jpg

Her er bordet som joysticken skal stå på. platen går så langt inn får å oppnå stabilitet, men kan kanskje brukes til noe senere.

 

P8262872Custom.jpg

Her titter vi ned i maskinen. joystick-platen går ganske langt bak, men det er masse plass til kabler, luft og annet om behov.

 

P8262873Custom.jpg

Så var det bunnen. den er bygget ut litt slik at maskinen skal bli skikkelig stabil.

Og mens vi er her nede, kan vi løfte blikket litt å se joystick platen fra undersiden.

P8262876Custom.jpg

 

 

Det neste som skal skje er å gjøre ferdig kassen. Samtidig holder jeg på å samle sammen litt smådeler som kan brukes til prosjektet, for ikke å snakke om informasjon! Kom gjerne med spørsmål eller forslag til hvordan ting kan gjøres.

Endret av capy
Lenke til kommentar

takker og bukker:) Glemte å legge ved et lite bilde:

P8262866Custom.jpg

Egentlig ikke så mye å se med det første øyekast, men skruene har senkehode. Jeg slapp faktisk å forborre for at hodet skulle forsvinne ned i kryssfineren. dette gjør pussearbeidet mye lettere etterpå.

 

Jeg håper å få jobbet litt videre på maskinen idag, så får vi se hvor langt jeg kommer.

Lenke til kommentar
Ja, har lurt litt på det navnet, men tror ikke det kommer til å bli missforstått når alt kommer til alt. Når det gjelder systemkrav, så må de mest krevende spillene ha ca. 10 Ghz for å kjøres glatt:
With the advent of Mame32 .62 there are games supported that are not playable at 100% speeds on any commercially available PC.  These will run at half speed or lower, they include the Namco System22 3D games like Propcycle and Midway games like Cruis’n USA, Cruis’n World, War Gods, and the Seattle.c games like NFL Blitz, SF Rush, etc.  Eventually PC CPUs will advance to the point they can be run, it is estimated a P4 4Ghz or comparable AMD [3700+?] would be able to handle the games with the Seattle games being much higher [10Ghz?].

jaha, 10GHz... :p :!: (tru d)

 

ellers, veldi bra arbeid..

Lenke til kommentar
Eagle,27/08/2005 : 15:50]jaha, 10GHz... :p :!:  (tru d)

 

ellers, veldi bra arbeid..

Nå har jeg bare quotet det som står i faq'en til MAME. Jeg har selv forsøkt å spille spill som bruker 3D, og det går ikke serlig bra må jeg si. Grunnen til dette, er at MAME forsøker å være så nøyaktig som mulig når et spill skal emuleres. Derfor må CPU ta seg av ALL prosessorkraft. Skjermkortets GPU står å støver ned mens CPU software rendrer hele greien. Derfor trengs det så mye prosessorkraft. Om du ikke tror meg, eller de som faktisk lager MAME, så kan du jo alltids forsøke selv;)

 

Når det gjelder fremgangen i prosjektet, har jeg ikke fått gjort så mye idag. Jeg har vært opptatt med å chippe GameCuben min:) men har i alle fall sanket sammen 2 1/2 PCkabinetter. Tenkte jeg kunne få bruk for knappene og brakettene, og så trenger jeg jo noe å skru hovedkortet fast i.

Lenke til kommentar

Når det gjelder det med lyd etc. så kan du jo bare bruke "forsterkeren" og subben fra det originale og koble rett type plugg på bilhøyttalerne. Er folk som har gjort dette før og det har visstnok funka som f**n.

 

Går å leker med tanken på å bygge et slikt selv, men med 40kvadrat leilighet så blir det vel ikke med det første ;)

 

-C-

Lenke til kommentar
Når det gjelder det med lyd etc. så kan du jo bare bruke "forsterkeren" og subben fra det originale og koble rett type plugg på bilhøyttalerne.

Det var kanskje ikke så dumt det! hadde jeg tenkt på det før, så hadde det antagelig blitt slik, men nå aner jeg ikke helt. Hadde egentlig slått meg til ro med Cambridge høytalerene, men ting kan jo forandre seg:) Takker i alle fall for innspill!

 

Når det gjelder fremdriften i prosjektet, skal jeg bort i snekkerboden å bygge litt idag. Jeg regner med det tar ca. fire kvelder der borte før bare kassen er ferdig, så to ganger til etter idag, så er det klart for testing, elektroarbeid, maling osv. Men en ting om gangen..

 

Jeg fikk idag Servicepakke fra Komplett. Den inneholder blandt annet en cpu-kjøler som skal brukes til prosjektet. Om alt går som planlagt, vil jeg til å komme med en miniupdate i løpet av helgen.

Lenke til kommentar

Miniupdate #5: når ting begynte å gå galt.

 

Vel, la ikke overskriften skremme dere, prosjektet kommer til å stå ferdig i år, som planlagt, men innimellom kan det være ganske frustrerende å ikke ha "undo" i dagliglivet. La meg begynne fra starten:

 

CPU kjøleren fra komplett hadde også gjennomgående festeannordning, noe som i alle fall ikke står i klartekst på hjemmsidene til komplett. Men for all del, det er ikke deres feil, det er mer en slurvete feil fra min side, og de har jeg gjort en del av i det siste.

I252547.jpg

Som dere ser, ligger det noen festeannordninger på siden av kjøleren på dette bildet, stjålet fra komplett sine sider. Jeg regnet med, siden kjøleren var spesifisert til Socket A at den også ville passe til "clip on" på Socket A. Der tok jeg feil:)

 

Problemet ble løst ganskje enkelt: 1TB serveren fikk ny kjøler og gode, gamle trofast får forsøke seg i et nytt terreng. da snakker vi selvfølgelig om revolusjonerende (på sin tid) patent nummer 6,469,898; Swiftech MCX462-V™

P9022905Custom.jpg

 

Av de kabinettene jeg ribbet fant jeg i alle fall en brukbar del, et en ATX brakett. det passer ikke helt til M-atx, men det fikser vi med noen gummiknotter:

P9022902Custom.jpg

P9022903Custom.jpg

P9032919Custom.jpg

Ok, så langt så godt. Jeg har også fått jobbet littegrann med selve kabinettet.

P9032921Custom.jpg

 

Det første bildet viser en plate som er kilt under "foten" på kabinettet. Den skal gi ekstra stabilitet når folk ligger litt press på rockefoten (kabinettfoten skal dekkes med sånt antigli materiale som for eksempel er på busser i trappene. Det er i alle fall planen).

Fronten på foten er også montert. Den passer ikke helt, men det får heller gå. Litt sparkling og høvling, så er den perfekt.

P9032927Custom.jpg

Fatter'n har også engasjert seg i prosjektet (lurer på om han savner snekkerboden og vil ha fortgang i prosjektet mitt:) ) Uansett har han vært på biltema og kjøpt litt stasj.

P9032909Custom.jpg

Nippelen har jeg kjøpt og skal stå for strekkavlastingen til kabelen som skal gå til stikkontakten. Nå er jeg liksom elektrikker til vanlig, så EL-anlegget skal i alle fall stå noen lunde etter forskriftene:)

P9032910Custom.jpg

Hengslene til hovedkort platen er også kommet i hus. platen skal kunne vippes ut slik at deler lett skal kunne byttes. noen spill skal jo kreve 10GHZ.... ferdig å le nå? :)

P9032913Custom.jpg

 

Uansett.. Vi (meg og damen) tok med oss joysticken bort i snekkerboden for å skjekke høyden på vidunderet.

P9032930Custom.jpg

Så var det feil nr.2

P9032932Custom.jpg

 

Slike kritiske feil skjer når + og - blir forvekslet. Jaja, det er å leve med.

 

Så langt har jeg kommet til nå, altså omtrent ingen vei. men det går vel an å kommentere likevell?

Endret av capy
Lenke til kommentar
Dette ble jo bra da. Skal du lakkere den, eller går du for tre? Hva skal du gjøre med problemet som vi kan se på siste bilde?

 

Maskinen skal høvles, spaskles, pusses og males før den er ferdig. Den skal fovedsaklig være svart, slik at den står i stil til joysticken. Når det gjelder feilen så ved jeg ikke hva jeg skal gjøre med den. Må jo begynne på nytt for å fjerne den feilen.

 

Men den kjøleren du viste bilde av der, den SWIFTECH kjøleren.. Kjøler den bra? Har lyst på en sånn en..

Jah, klart den kjøler bra! Kan hende du vil slite med å finne noen som passer til Socket A men til Socket 939 finner du sikkert.

 

Sort sett fint arbeid, men jeg kunne ikke helt se feilen (tror jeg)

Hva var den?

Feilen er at maskinen er 2 kryssfinerplater bredere enn joysticken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...