Gå til innhold

Win2k3 Server Passord Problem


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har satt op windows 2003 server, så skulle jeg legge in brukere i AD, men så vil den kun godta passord med spesialtegn og store bokstaver og tall.. noen som vet hvordan dette kan fjernes? :hmm:

Dette må du forandre i Group Policy.

Default domain policy--Computer configuration--Window settings--Security settings--Account policies--password policies--og disable password must meet complexity requirements.

Tror det er veien, husker ikke helt 100% sånn i farten....

Lenke til kommentar

jepp.

Endre policien som kamus sa, og deretter bruker du "run"-kommandoen, og skriv gpupdate.

 

.. og køyr deretter gpupdate på klient..

 

(Nokre personar seier at det ikkje er behov for gpupdate på servar, men eg har opplevd at ting ikkje går igjennom før den er køyrd der også..)

Lenke til kommentar
Å lage den strengere kan få negative følger, dog.

 

Det kan føre til at brukerne lager så vanskelige passord at de ikke husker dem, og heller velger å skrive de ned på små gule postitlapper som de limer på skjermene sine.

Det er i så fall bare snakk om manglende opplæring. Tenk passphrase, ikke password. "Kåre kjører V70" er ikke vanskelig å huske. Ei heller "Trond bor i 19C". Noen ekstra tastetrykk blir det dog.

Lenke til kommentar

Kjenner godt til problematikken med brukere, men det er bedre med surmuling og litt krangling enn svekket sikkerhet. Det med å samle passord på gule lapper er vel også en del av de tinga som kan settes i interne rutiner bedriften.

 

Har vært på bedrifter hvor man faktisk har krav på hvordan passord skal oppbevares osv, og reaksjonene i enkelte bedrifter har vært ganske harde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...