Gå til innhold

Grafikken hakker i Battlefield 2


ksolvik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

det er nok en del bugs i spillet som lager en del krøll men her trenger man 2 g med ram ..jeg har prøvd begge deler og merket stor forsjell..med 2G ram så kjørte jeg flytende i 1200x1600 uten anti aliasing men ellers alt på fullt...1 g med ram og jeg måtte ned et hakk på oppløsningen for å unngå lagg..har en XP3200+ og et X800XT

Lenke til kommentar

Det siterte innlegget var trolig ment for denne tråden. (Noen trykket "rapporter" og skrev inn innlegget sitt der )

 

Jeg har nå fått Battlefield 2. Men når jeg skal loade banen så kommer det opp en feil melding om noe minne feil. Jeg har 1.738MB Ram og CPU på 3.2 GHz Pentium 4 og skjermkort med 256MB Nvidia 6800GT med nyeste driver. Noen som vet hva som er feil? jeg kan ta fortsett på feil meldingen, men så når jeg har loada ferdig så avslutter spille etter MYE lagg!
Lenke til kommentar

Finnes det egentlig noen benchmark-funksjon i BF2? Og en standard test man kan kjøre? I så fall, hvordan benchmarker man?

 

Kan ikke noen kjøre disse på forskjellige oppløsninger og AA-innstillinger og rapportere resultatene sine sammen med hardwaren sin. Etter hvert som det kommer inn tallmateriale fra en del personer så begynner det å bli mulig å sammenligne for å se hva som er flaskehalsene.

Lenke til kommentar

Jeg har lett litt nå og funnet en del resultater, men de må nok taes med en klype salt og ikke sammenlignes mellom de ulike testene på grunn av ulik maskinvare og drivere.

 

AMDZone

Firingsquad

 

Min litt kjappe analyse:

 

AMDZone ser ut til å ikke ha noen CPU-begrensning med sin Athlon64 3800+, men det er tenkelig at denne CPU'en vil begrense til en plass mellom 70 og 90FPS siden det ikke ble noe vesentlig ytelsehopp fra 1024x768 med AA/AF til 1024x768 uten AA/AF på et X850XTPE. AMDZone bruker 1GB systemminne og testen gjelder BF2 Demoen.

 

Firingsquad: Har FPS helt oppe i 98 på de 1024x768 uten AA/AF. De tester BF2-demoen med en Athlon64 4000+ også med 1GB ram. Heller ikke i denne testen er det spor av noe CPU-begrensning. Dermed tror jeg vi kjapt kan konkludere med at det er viktigere med et sykt raskt skjermkort i BF2 enn det er med en rask CPU.

 

Jeg skulle gjerne sammenlignet ytelsen opp mot fillrate, minnebåndbredde, minnemengde, shader-ytelse og andre ting men synes dette er litt for tynt tallmateriale å gå ut i fra og at jeg kanskje vil bruke lørdagskvelden på andre ting ;)

Lenke til kommentar
RADEON X850 XT PE 72 95

 

Quoten tatt ut fra test nr to henvist over....

 

med 1280x1024

 

Jeg sier bare no way at dem tester på online server. Det der er typisle tall fra singleplayer brett og der har det jo ALDRI vært problmer for dem fleste av oss...

 

At dem ikke opplever mer en 72 som minimum på en online server med 1 gig ram nekter jeg å tro på!

Lenke til kommentar
men de testene er jo med 1024x768, som kan regnes for å være lav oppløsning. Og man trenger vel ikke mye ram for lav oppløsning?

De har testet over hele skalaen og det virker som resultatene er mer proposjonale med fillraten ved økning av oppløsningen enn noe annet. Jeg kan ikke se noe kunstig tak på benchmarks i høyere oppløsninger som kan tyde på at mengden ram, systemminnebåndbredde eller andre system-spesifikke ting begrenser. Alt jeg kan se ut fra de testene der er at skjermkortene teller alt. Det er mulig jeg overser noe, så jeg er åpen for å bli forklart hva du mener.

 

Grunnen til at jeg trakk frem tallet 98FPS (som er tatt med et X850XTPE i 1024x768 uten AA/AF) er fordi jeg prøvde å finne CPU-begrensningen. Men det er tydelig at skjermkortet begrenser selv på den oppløsninga, hvilket betyr at CPUen ikke er noen begrensning før over 100FPS (selvfølgelig gjelder tallet "over 100FPS i CPU-begrensing" i alle oppløsningner og AA/AF på eller av).

 

Edit:

gamer73: Testene er ikke utført på noen online server. De er gjort på demoen, men dette har strengt tatt ikke så mye å gjøre med FPS. Ping virker inn på oppdateringen av plassering av flere spillere, ikke på oppdateringen av selve skjermbildet.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
De får opp til 98FPS i testene jeg linket med 1GB ram så det virker tydelig at 1GB er nok i massevis for BF2.

Fulle spillet er et ganske annet beist. Som nevnt gjelder dette spesielt enkelte maps.

 

Alternativt kan man sette ned texture kvaliteten til medium, dette skal hjelpe en del.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...