Gå til innhold

Medion PNA240 GPS. Noe tess? Selges på coop


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den er fin den!

 

Eg kjøpte meg ein på Prix her i vår.

Har testa den ut litt, og liker den godt, var blant anna på tur i svergie med den og uten den hadde eg nok aldri kommet meg heim igjen.

 

Du kan mekke den om til Windows CE maskin også, det er ganske enkelt. Mp3 speler er det også, men lite minne, mulig du kan legge mp3'er på eit større minnekort også.

 

Følger med 3 vesker til den + huslader og billader, og fastmontering til bil.

 

 

http://venes.org/bilder/gps/ Der er noken bilder av GPS'n.

 

 

Eg hadde kjøpt den ein gang til for og sei det slik.

Lenke til kommentar

Cornel... du har kanskje peil på dette. Vurderer sterkt å kjøpe Medion PNA240. (Coop-tilbudet)

 

Lurer i den forbindelse på om det er mulig å navigere VIA et sted?

 

La oss si at jeg skal fra Trondheim til Oslo, men ønsker å dra innom f.eks. Gjøvik på veien. Er det mulig å legge inn Gjøvik som "mellomstasjon" (via)? Eller kan man bare navigere fra ett sted til et annet uten stopp?

 

Verserer for tiden skumle rykter om at det ikke vil være oppdaterte kart å få kjøpt til Medion PNA200 og 240. Vært flott om noen med god peil og sikkerhet kunne si om dette faktisk stemmer eller ikke?

 

Har gjort litt egen research, og om det stemmer at Medion 240 bruker "Navigator 4.4" er det kart å få kjøpt på Medionshop. Gå inn på https://www.medionshop.co.uk og velg "Acessory shop", "GPS Maps" og "Version 4...". Der er det kart over Scandinavia osv.

 

Under produktinformasjon står det:

 

"Version 4 Navigon map of Scandinavian countries, including Denmark.

 

This product is compatible with the versions of Navigon software listed below:

- Navigator 4.2

- Navigator 4.4

- Navigator 4.75

 

This map is not compatible with any other version of navigation software. In particular, it is NOT COMPATIBLE with Navigator 4.3."

 

Står ikke et kvekk om når kartene sist er oppdatert da, men... Men regner med dette betyr at det vil komme nye kart ved jevne mellomrom...

 

Oppdatering av kartene for Scandinavia koster £69.99, nærmere bestemt 812 norske kroner. Koster det tilsvarende for Benelux, Storbritannia, Spania/Portugal, Tyskland, Frankrike, Italia og USA.

 

Har i tillegg en haug med spørsmål...

 

Spm. 1 - Norsk stemme:

Har forstått at det funker fett å bruke TomTom sine POIs. Dette er helt avgjørende ettersom TomToms POI-database er overlegent størst og mest oppdatert - ingen over ingen ved siden. Men får man norsk stemme for varsling av f.eks. fotobokser? Med TomTom sine GPS-systemer kan man laste ned en norsk (kvinne)stemme som sier ifra. Får man norsk stemme på veianvisninger? F.eks. "ta til høyre" osv.? Eller er det engelsk?

 

Spm. 2 - Oppdatering av kart:

Hvor oppdaterte er kartene som følger med? F.eks. TomTom kommer med en årlig oppdatering av kartene, hvordan er dette med Medion? Fint å kjøpe et billig GPS-system, men dust hvis man ikke kan kjøpe oppdaterte kart etter 1 år...

 

Spm. 3 - Tydelig skjerm og lyd:

Er skjermen grei å se? Både i sollys og mørket? Fungerer touchscreen'en greit med å bruke fingrene? Presis? (Hvordan er pennen festet?) Stor nok å se på? Høres talekommandoene bra? Høyt nok volum på tale?

 

Spm. 4 - Byggekvalitet:

Virker enheten solid? Bra knapper? Sitter strømledningen godt fast? (Hørt at den var litt løs på tidligere modeller.) Hvor lenge holder batteriet?

 

Spm. 5 - Visningsmodus:

Har den både 2D og 3D-visning? Andre alternativer? Fungerer begge bra? Er det mulig å zoome inn i kartene på veikryss du er i etc.? Holder zoomen seg slik du har satt den i tilfelle, eller zoomer den ut igjen etter noen sekunder?

 

Spm. 6 - Adresseinntasting:

Er det greit å taste inn "mål" (adresser) du skal navigere mot? Stemmer det at du taster inn 1) Land 2) Kommune 3) Vei 4) Husnummer? Noen måte å søke på?

 

Spm. 7 - Tunneller:

Hva skjer i tunneller? Skjønner at den mister GPS-signalet, men estimerer computer'n hvor du er hen, eller faller den bare helt bort? Finner den raskt tilbake til signalene igjen når du kommer ut av tunnell? Og får du varsling om fotbokser INNE I tunneller? Hvordan står de markert i tilfelle? Før tunnellen eller står de inni? Vil du da få varsling?

Lenke til kommentar

Jeg har brukt Medion PNA240 (fra Coop) en liten stund nå. Her er noen kommentarer til spørsmålene i forrige innlegg:

 

Det er mulig å legge inn flere etapper, enten ved å angi adresse eller ved å peke på kartet. Det er også mulig å sperre veier/traseer man ikke vil benytte.

 

Kartet som følger med virker forholdsvis godt oppdatert (kun erfaring fra Oslo og området rundt Nesbyen/Tunnhovd. Jeg er forøvrig også spent på hvor ofte det vil komme oppdateringer!

 

Det går en tverrvei (bomvei) mellom Nes i Ådal og Nesbyen. Den klarte ikke å kalkulere denne ruten før jeg dro hjemmefra. Når jeg imidlertid tok av til denne veien, rekalkulerte den å ga riktig veivisning helt fram.

 

Skjermen er lys og klar, men det plane glasset gir generende refleks. Kan kompenseres ved å tilte skjermen litt ned. Stemmen er meget tydelig og klar. God spennvidde i volumkontrollen.

 

Den har 2D og 3D visning og en auto-zoomfunksjon. Det går an å slå av denne funksjonen.

 

I tunneller mister den jo kontakt med satellittene. Fordi den ikke er fastmontert (med kobling til kilometerteller) gjør den heller ikke noe forsøk på å beregne distansen. Men den tar jo opp igjen navigasjonen på utsiden.

 

Målanngivelse er forsåvidt grei. Virker som den er avhengig av å få stedsnavn (evnt. postnummer) før vei/gate-navn legges inn.

 

Man kan kallkulere ruter som bilist, som syklist og som fotgjenger.

 

Jeg har hatt et par Garmin GPS'er før. Mitt inntrykk av Medion er at den har bedre følsomhet for GPS-signalene. Men det har sikkert skjedd noe med Garmin også siden jeg kjøpte min forrige...

 

"Så kjem det je itte kæinn:"

Skulle gjerne sett en kokebok for hvordan jeg kan legge inn POI warning og koordinater til fotobokser. Noen som kan hjelpe her ???

Lenke til kommentar

Faen for eit jalla forum! fikk ikkje mail da voluz svarte, men når du svarte fikk eg.

 

Kokebok til POI's ja, eg har lagt inn fotobokser på min, men veit ikkje heilt kordan! Det var masse fram og tilbake med ein kombinasjon av at vi ikkje har fotobokser her på vestlandet som eg bur, så det var litt vansklig og teste. Var på tur til Oslo og Svergie her for ei stund tilbake, da såg eg 80 skilt og 60 skilt på gps'n, det viste seg og være fotobokser.

 

Nå er dessuten GPS'n min på utlån til bror min, og utne den finner eg i allefall ikkje ut kordan eg gjorde det.

 

Får sjå når han kjem igjen med den.

 

Den varsler ikkje med lyd om fotobokser, men det trur eg skal gå ann og få til.

 

Batteritid: Batteriet holdt fra Sogndal til Oslo uten ladern i, det er 4-5 timer ca.

 

Visingsmodus: Auto saken er fin, den zoomer ut når du kjøyrer fort og zoomer inn når du kjøyrer sakte. Du kan også ha manuell zoom.

 

Pennen til skjermen er festa bakpå gps'n i eit hull. Fungerer meget bra det.

 

http://venes.org/bilder/gps/meir%20bilder/antenna.jpg

 

Edit: Her ser du enda bedre kordan pennen festes: http://venes.org/bilder/gps/DSCN0860.JPG

 

 

Nede i høgre hjørne skal pennen inni.

 

Touch skjermen funker fint med fingrene, om du ikkje har for store fingrer da. ( fungerer fint for meg )

Endret av Cornel
Lenke til kommentar

Går nye rykter om at det SKAL være mulig å oppgradere kartene ja, sånn etterhvert.

 

Hvis ikke kan man jo legge inn TomTom Navigator 5 (for Pocket PC, faktisk). Pakken med Skandinaviske kart koster visst drøyt 1400,- i butikk og kan legges inn på Medion 240. (Kryr forresten av TomTom Navigator 5 i piratversjon for den som er bevandret i den verdenen...) TomTom har store leveringsproblemer, så TT Navigator 5 blir sikkert ikke veldig tilgjengelig før mot september.

 

Oppskriften fås i forumet på GPS.no her. (I starten dreier den seg om TomTom 3, men kommer til saken etter hvert.)

 

Edit: feil i URL.

Endret av voluz
Lenke til kommentar

Og med det mener du? :p

 

Kan forøvrig bekrefte at TomTom Navigator 5 fungerer utmerket på Medion PNA240 (Coop-tilbudet). ;) Nå har jeg både lagt inn Navigator 4.4 (den originale) og TomTom 5 på min, og begge virker knirkefritt...

 

Vil si at Navigator 4.4 ser penere ut estetisk, men TomTom går nok av med seieren mht. funksjoner, muligheter osv. Dessuten har TomTom mest smertefri behandling av POIs. (Man trenger ikke POI-Warner til 3-400 kroner.) Og man får stemmevarsling på norsk når det kommer en fotoboks. ;)

 

Med andre ord er Coop-tilbudet et varp. Jeg kjøpte min Medion til 2990,- og lastet ned cracket piratversjon av TomTom (med kart over hele Europa). Da sitter jeg igjen med en navigasjonsenhet som ser bedre ut enn TomTom, inneholder TomTom sitt navisystem - og det til halve prisen av hva TomTom vil ha for sin pakke. ;)

 

Anbefales! :thumbup:

Lenke til kommentar

eg har nå prøvd medion enheten, og må si at det var flere

ting eg ikke likte med selve enheten. selve programvaren

var ok(tomtom er bedre) men selve enheten mener eg var dårlig

satt sammen.

 

+ ganske grei gps programvare. gjør nytten.

+ billig

+ enkel å bruke

+ mye ekstrautstyr

 

- skjermen såg fin ut, men ble full av fingermerker ganske

fort, og pennen synes eg ikke akkurat var lett tilgjengelig.

- antenna såg ut til å gjøre liten nytte. den kunne de godt ha

bygd inn i enheten.

- man måtte installere programvaren på nytt for hver gang

enheten resettes. man må da ha selve navigatoren programvare

på brikken med kart.

- medion support anbefaler 256MB brikker, noe som blir litt lite

bla annet med tyskland siden man må ha programvaren på også.

 

 

ellers en grei pakke. man får en enhet til navigasjon, som kun egner

seg til dette. så for de som bare er på jakt etter det, go for it! :thumbup:

 

og for de som vil ha "det lille ekstra" anbefaler eg tomtom :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...