Gå til innhold

SCSI-disker i raid?


Anbefalte innlegg

Jeg har vært så heldig å finne 2 utrangerte pcer med SCSI-oppsett. Maskinene var identiske, så her er hva jeg kunne hente ut av dem:

 

2x Adaptec AHA-2940U2 PCI kontrollerkort med 2x ULTRA2-LVD/SE og FAST/ULTRA-SE

2x Fujitsu MAG3091MP 9,1gb 68pin 10k rpm SCSI3

2x 60cm FOXCONN 68pin kabel med 3 uttak

 

Noen som vet om det er mulig å sette de 2 SCSI diskene i raid 0 i min pc? Enten med ett eller 2 kontrollerkort? Har veldig lite peiling på SCSI selv, men skjønner at 2 slike i raid, kunne blitt kjekt å kjøre OS på f.eks.

Endret av NoXify
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger egentlig ikke RAID-støtte i kontrolleren en gang. Du kan bruke software Raid via windows. Det gir litt økte CPU-bruk i forhold til egen RAID-kontroller, men skal gå fint og du slipper å kjøpe en dyr kontroller.

 

Jeg antar det er RAID0 du snakker om siden diskene er så små og du sikkert kan sette av 18GB til backup på en ATA-disk.

 

PS. Harddisken er ikke laget av Compaq, men av Fujitsu og deretter kjøpt og merket om av Compaq.

Lenke til kommentar

Takker for svar. Diskene vil bli brukt til OS og programmer, altså ting som er lett å erstatte om det skulle gå tapt. Skrev forresten i posten at det var RAID0 jeg tenkte på ja. ;)

Hvis kontrollerkortene støtter raid0 skal det da gå. :)

Vet ikke om dem støtter raid, har sjekket ut litt på google, men blir ikke klokere. Men ettersom dem har to identiske porter finnes det alltid muligheter. Om noen som har peiling på dette kunne avklare det, ville det vært flott. Ellers får jeg bare prøve meg frem. Lese noen guider osv. Er som sagt helt grønn innen SCSI.

 

Står forresten Fujitsu på disken også, så du har rett i det, men skrev likevel Compaq siden det var det som stod tydligst. Men det er rettet i første posten nå, uten at jeg tror det har så mye å si ;)

 

Her er forresten en link et bilde av "halve" oppsettet:

http://storage.msn.com/x1pc_jqddVOWRn1InRN...5jGr31OmHe4YfkB

Beklager hvis det er dårlig oppløsning, men komprimerte det så det ikke skulle ta sånn plass :)

Endret av NoXify
Lenke til kommentar

Jeg svarte visst litt raskt her siden jeg ikke så at det var Raid0 ig til OS-bruk du mente. Til OS-bruk så funker ikke metoden om å sette opp software Raid0 i Windows. Det kan nemlig ikke gjøres på OS-disken.

 

Så du må nok ty til en hardware RAID0-løsning, og jeg tviler vel egentlig på at PCI kortet ditt støtter det hvis det ikke hvar vært brukt i RAID0 tidligere.

 

De to portene på kortet er sansynligvis bare 50pins og 68pins kontakter på samme SCSI-bussen. Den eksterne porten er nok også på samme buss. Edit: Internal: LVD-HD68F/SE-HD68F/SE-50M External: LVD-HD68F

 

Etter et søk på google så fant jeg ut at kortet støtter 80 MB/s hastighet på SCSI-bussen. PCI-bussen støtter 133MB/s så det skal gå bra om det ikke er for mye trafikk på PCI-bussen samtidig (f.eks til nettverkskort)

 

Spesifikasjoner på disken finner du her.

 

Lese/skrivehastgiheten er ikke spesielt imponerende på disken, med 54 MB/s (ytterst/starten) og 29,5 MB/s (innerst/slutten). Men søketiden er derimot svært imponerende: 5,2ms på les og 5,8ms på skriv. Legg på 3ms for rotational latency så får du en imponerende aksesstid på 8,2ms les og 8,8ms skriv.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Takker for svar. Slik det ser ut nå, blir det nok til at jeg kommer til å sette den ene disken som OS-disk i primærpcen, og den andre disken med tilhørende kontrollerkort i familiens pc. Skulle vel ikke være så ille med kun en disk som OS-disk heller, selv om jeg gjerne skulle hatt dem i raid0.

 

Det kommer nok ikke til å bli aktuelt å kjøpe et svinedyrt kontrollerkort, ettersom jeg ikke har planer om å investere så stort i pcen min ennå.

 

Når deg gjelder utnyttelse av de 80 MB/s som kortet kan yte, og også disken (mener jeg å ha lest) støtter, vil det gå bra. Har nemlig kun et firewirekort i tillegg, og det brukes ca. 1 gang i halvåret ;)

 

Takker igjen for stor hjelp :thumbup:

Lenke til kommentar

Til NoXify:

 

Det som er anbefalt og etter det sier er at du vil ha et system som gjør at du slipper å legge inn hele XP med programmer flere ganger vis PC'en krasjer.

 

Anbefalingen er å sette opp en av HDD'ene dine som en OS disk og legger inn alle driverene for alt du har så alt er OK. Programvare som Office og andre applikasjoner som du skal ha på pc'en uansett kan også legges inn. Dette kan også legges på egen partisjon vis du vil men er ikke et krav. Det eneste er at det er på samme fysiske disk. Dette spare veldig mye tid for deg.

 

neste steg når du har satt opp alt sånn som du skal ha det. Så kjører du pc'en helt ned og bruker f.eks. Symantec Ghost (Cast server) for å lage image av disken som du har gjort dette med over til en annen pc over LAN. Dette er et meget sikkert system som jeg selv kjører. Firmaer gjør også dette her siden de da kan slene image du lager ut til flere hundre pc'er med lik hardware på få minutter.

 

De SCSI diskene kan du bruke som arbeidsdisker til f.eks. encoding og bildebehandling og bruker softwaren til Adaptec for å sette den på SPIN DOWN modus når de ikke er aktive. Da sparer du diskene samt at de ikke støyer. Dette er også noe jeg gjør hjemme.

 

Dette er en løsning jeg hadde valgt vis jeg var deg.

 

Det med Ghosten er godt utprøvd igjenom IT studien jeg går på.

 

Lykke til, send meg mld. vis noe du lurer på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...