Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil nå si at Unity er ganske brukervennlig, selv om Gnome 3 er ennå bedre etter litt modding. Er rett og slett bare å prøve, så ser du hva du selv synes. Unity er ganske omstridt, men det er i allefall laget med brukervennlighet som formål.

 

Om du vil ha noe mer tradisjonelt, er Mint verdt en kikk.

Endret av hakonvl
Lenke til kommentar

Mint er i utgangspunktet Ubuntu, men med et mer tradisjonelt grensesnitt. Men er du sugen på ren Ubuntu, så er det jo bare å prøve ;) Vil tro maskina de klarer Ubuntu. Går det ikke, kan du bare installere pakken xfce-desktop så blir det så godt som Xubuntu, som er en del lettere å kjøre en vanlig Ubuntu.

Lenke til kommentar

Unity-hatere, for en person som aldri har prøvd GNU/Linux er faktisk standard Ubuntu det beste valget. Jeg ser for meg at Unity -kan- bli litt sluggish dersom maskinen ikke har et skikkelig skjermkort, men det er den eneste reelle problemstillingen.

 

Men i utgangspunktet bør Ubuntu 12.10 være det beste valget på denne maskinvaren og til denne brukeren, ut i fra info som er blitt gitt.

 

Ed: Ser at maskinen har ATI RC410-skjermkort, og aner ikke om dette funker med compositing. Det kan være et ankepunkt mot Ubuntu, og fordel for Xubuntu.

Endret av cmyrland
Lenke til kommentar

Puppy Linux, Ubuntu 12.10, Xubuntu eler Lubuntu på pc som skal brukast til surfing og spotify? Intel Pentium 4 3ghz og 2gb ram (gammal acerpower f5 stasjonær pc)

 

Ta eventuelt en titt på Zorin OS 6 Core. Du får det gratis her. (Med gratis mener jeg det finnes "Donate" utgaver og).

 

Kjører det for tiden fra en 4GB pinne og det flyter meget bra.

Maskinen er en Compaq 6510b.

Tror jeg velger å legge dette inn på disk for å se om det er enda bedre installert.

 

atlef.

Endret av atlef
Lenke til kommentar

Unity for folk som kommer fra Windows er det desidert dummeste du kan finne på, og å hevde at det er best er latterlig. Folk som har brukt iIndows men er data/Windows noobs bør få noe med taskbar, desktopikoner og fungerende programmeny som likner det de har vært borti før.

 

Så kan dere få lov å hevde at det er flott med tre forskjellige programmenyer der ingen av dem viser alle programmene, og der nesten samtlige programmer krever fire klikk mer enn alternativene uten at jeg kaller det en idiotisk påstand, men jeg fnyser hardt av det og.

 

 

Beklager språkbruken, men bullshit :)
Det som er noe fordømt bullsit er å hevde noe så åpenbart idiotisk som at Windowsbrukre vil synes Unity er lettere å forstå en xfce, kde, eller noen annet med desktopikoner og "startmeny".

 

Hvis dere Unityelskere med hodet opp i både egen og Canonals bakende faktisk leser hva han skriver, så er dette en PC som folk som ikke har prøvs linux skal gå bort og bare forstå. Da er en startmeny og et Spotify-ikon på desktopen det eneste som gir mening.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Jeg har sett mang en vellykket overgang fra Windows til Mac for brukere med det bruksmønsteret. Om nettleser og Spotify sitter i docken så tør jeg påstå at det vil være null problem etter å ha blitt vist det én gang. Her har jeg vel også real life brukertester i ryggen også.

 

Det betyr ikke dermed at Unity automatisk er det riktige valget i forhold til hans situasjon. Det er mange faktorer som spiller inn, men å avfeie Unity som uaktuelt på grunn av det du opplever som lite brukervennlig blir for dumt.

Lenke til kommentar

Dette er jo ikke snakk om tilvenning, det er jo ingen som skal konvertere over til linux - han vil bare ha en PC stående med spotify mm. som ikke-linuxbrukere som slenger innom maskinen kan bruke. Til DET scenarioet er Unity et meningsløst forslag, når man får alternativer som er så mye mer Windowsbrukervennlige. Sikkordet her er jo Windowsbrukervennlig, ikke "brukervennlig", hva nå enn det måtte være.

 

Forøvig ha dere Unity-fantaster her inne mistet all troverdighet i mine øyne når det gjelder temaet, da dere mente Unity var blitt "bra" med 12.04, og det så viste seg at de enda ikke hadde klart å lage en fungerende applikasjons-launcher, men hadde to-tre ulik der ingen viste alle applikasjoner, og samtlige var fullstendig håpløse å navigere. Snakk om bra. :tease:

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

I Unity er alt lagt opp rundt søk. klask inn supertasten og skriv inn det du vil ha. Samme om det er et bestemt dokument, et program eller en videofil. Jeg bruker så godt som aldri menyene til å lete opp programvare, siden alt jeg bruker til daglig ligger i launcheren eller indikator-boksene.

 

Canonical har også brukt en del penger på brukertesting mot brukere som både kommer fra andre OS, andre DE og folk som aldri har brukt en PC før (utrolig at de fins!)... Unity er ikke perfekt, men det er ikke KDE, XFCE eller andre G-S heller.

 

Jeg har forøvrig hjulpet folk i gang med Ubuntu, og etter en kort forklaring om hvordan ting fungerer og henger sammen er det nesten kjedelig å skulle være supportguru, for det kommer ingen spørsmål.. :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Applikasjonsmenyen til Unity er kjip. Vet du ikke hva programmet heter eller hvilken kategori den ligger i så er det mye vanskeligere å finne den enn det var i f. eks Gnome 2. Utover det er launchern grei nok, men syns den er litt vel treig om du ikke har så rask PC, selv etter å ha skrudd av desktop effects osv.

 

----------------------

 

Forresten, har kjøpt meg en kombinert HTPC/filserver, og er litt usikker på hvilket oppsett jeg skal ha på det. Kommer til å kjøre NFS, rTorrent/Transmission, XBMC, mpd og muligens noe annet småtteri.

 

Har vurdert å skille mediabiten og filserveren med KVM slik at jeg kan ha en stabil kjerne for filserver, men mer oppdatert software til mediabiten, samt jeg får lekt meg litt med KVM. Ytelse er ikke noe problem :)

 

Kanskje Debian i bunn og Ubuntu/XBMCbuntu elns på topp, men usikker på hvor greit det er med tilgang til hardware i KVM VMen i så fall, skal f. eks bruke et bluetooth tastatur og en TV er koblet direkte til boksen. Har også lyst å utnytte hardware acceleration (VAAPI). Blir det for mye mas så blir det sikkert Ubuntu (minimal?) rett på hardwaren.

 

Noen som har en kombinert HTPC/filserver og har lyst å dele sitt oppsett, evt. tips til oppsett?

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...