Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I dag har jeg vært svært lite glad i CUPS, gitt. Måtte slette alle cups-pakker, alle cups configfiler, og til og med innholdet i /var/spool/cups før jeg kunne få kontakt med usb-printeren igjen (ikke brukt siden <Cups 4.1. Var visst ikke så enkelt som å bare blackliste lpusb, gitt...

 

Man blir litt gal når skjiten ikke en gang gidder å gi deg en feilmelding i debugloggen som sier deg noen ting.

 

I tillegg til å måtte sette opp skoleprinteropplegget på nytt, må jeg sannsynligvis gjennom det samme på FreeBSD-serveren når jeg omsider får somlet meg til å koble printeren til der.

 

Hvilke billige fargelasere er det som har fullstendig opensurcedrivere, slik at jeg kan få tilgang til samtlige funksjoner (inkl. tonermåling osv.) i cups, både i linux og FreeBSD? Alle "stormaskin"-printerne har jo tilsynelatende god *NIX-støtte siden "alle" kjører *nix rint-servere, men maskinene for småkontor/hjemmebruk er det skralt med info om fra produsentens side i hvert fall.

 

red: Nvm., jeg har en full tonerkasett som skal brukes opp på printeren jeg har, så den får holde i to-tre år til. :p

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Hva savner du i Amarok 2.3.2?

 

både Amarok 1 og 2 oppfattes som relativt ustabilt og kjempetregt når man har et bibliotek på flere måneder. dessuten er ui på 2 lite appellerende. 1.4.x er ok. men meh. Clementine er jo så mye bedre. dessuten legger utviklerne inn akkurat hva jeg vil ha. hyggelige folk.

Lenke til kommentar

Epson er best med HP på god andre. Ikke opplevd noe slikt her, hvilken distro kjører du igjen?

Arch både på laptopt, stasjonær og htpc, FreeBSD på server. Har visst vært en god del krøll med oppdatering til 4.1-versjonen for mange, google gav samme eller liknende problem både i FreeBSD og diverse Debian-avarter. Nå har jeg en hjemmesnekret Brother-driver fra en rpm-tarball, kan kanskje ha noe å si hvis den lagrer noe for seg selv i /var/spool, men det burde jo ikke det, når alle rettigheter til usb-enheten er riktige, men CUPS ikke oppdager den i det hele tatt. Usikker på om det var /var/spool som løste det, avinstallerte en del annet ræl samtidig.

 

 

Jeg har hatt problemer med Amarok 2 innimellom jeg og, først og fremst at progrsssbaren er ubrukelig og ikke beveger seg. Men fungerer utmerket nå i et siste.

 

Teller på knappene nå, om jeg skal avslutte permium-abonnementet mitt på Spotify og gå over til lokal lagret musikk igjen. Er jo enkelt å kjøre en transcode fra FLAC on the fly hvis jeg skal synce med telefonen/en mp3-spiller. Det SKAL være mulig å få enkelt igjen. Man skulle tro en "preview"-versjon var under aktiv utvikling, men det ser dessverre ikke ut til å være tilfelle. Hverken android eller linux-versjonene er gode nok per i dag. Synd Wimp er enda mye verre.

Lenke til kommentar

Hva savner du i Amarok 2.3.2?

 

både Amarok 1 og 2 oppfattes som relativt ustabilt og kjempetregt når man har et bibliotek på flere måneder.

Har du testet 2.3.2? Det er ikke spesielt ustabilt, og jeg opplever Amarok 2 som kjapp. hvilken hardware kjører du den på? Hva mener du med bibliotek på flere måneder?
dessuten er ui på 2 lite appellerende. 1.4.x er ok. men meh. Clementine er jo så mye bedre. dessuten legger utviklerne inn akkurat hva jeg vil ha. hyggelige folk.
Tar ca. et sekund å endre ui så det blir identisk.
Lenke til kommentar

Har du testet 2.3.2? Det er ikke spesielt ustabilt, og jeg opplever Amarok 2 som kjapp. hvilken hardware kjører du den på? Hva mener du med bibliotek på flere måneder?

 

Tar ca. et sekund å endre ui så det blir identisk.

 

lol. hvorfor skulle jeg? når man har nått x.0.0 burde ting være stabilt for min del. orker ikke kaste bort tiden med å prøve alle utgaver av Amarok. jeg tviler uansett på at det er mer stabilt enn Clementine - som aldri kræsjer, eller mer raskt enn Clementine - som starter på nanosekundet, og ikke har noe problem med at biblioteket er flere måneder langt. spillelister på fem dager laster den også inn på litt over ti sekunder uten problemer.

 

jeg kjører på 2.5ghz dual core og 4gb ram, om det er interessant.

 

jeg mener ikke noe spesielt med at biblioteket er flere måneder langt. utover det som faktisk står der. bilbioteket mitt er flere måneder langt.

 

i Clementine tar det nøyaktig 0sek, så det er vel ikke noe særlig til argument. "hvorfor bruker du X? du kan jo få det til å se ut som Y om du vil!" da er det jo like greit å bruke Y i utgangspunktet...

Lenke til kommentar

Amarok 1.x hadde problemer med store musikksamlinger, jeg måtte manuelt bytte fra SQLite til MySQL for å bøte på dette. 2.x bruker MySQL som standard, så jeg er litt forbauset om du opplever treghet der, har du prøvd?

 

Ser at du har endret argument til oppstartstid. Med din maskin ligger Amarok gjerne i tray uansett, så da starter også 2.x umiddelbart.

 

Når det gjelder argumenter for bruk av 2.x fremfor 1.x er listen lang, så din siste kommentar er litt fjern.

Lenke til kommentar

Lite spørsmål om en kommando i Linux!

 

ls -l / > test2

 

Prøvde denne kommandoen, men ingenting skjedde..

Hva er dens funksjon?

 

Legger en oversikt over innholdet i "/" til filen "test2"

Åpne "test2", så ser du:)

"ls -l" lister innhold i en folder

">" sender output til en fil eller annen spesifisert plassering

Endret av -Logos-
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...